Jessica Lagergrens

Så ska jag slippa smärta i höften – med Mammabehandling

Det här inlägget är ett samarbete med Kroppsdetektiverna Napralogica

Jag har som ni vet problem med min höft och foglossning efter graviditeten och förlossningen. Jag har velat ta tag i det här länge men inte riktigt vetat vad jag ska göra åt det. Jag har tränat men det har inte blivit bättre. Jag har vilat men det har inte blivit bättre. Så nu bokade jag in mig på en Mammabehandling hos Leg Naprapat Jonas Hård af Segerstad på Kroppsdetektiverna Napralogica. Jag ska träffa Jonas totalt tre gånger under tre veckor och jag kommer att utvärdera behandlingen efter det. Efter första behandlingen kändes min höft och kropp helt mjuk som efter en helkroppsmassage och smärtan var chockerande nog borta(!). Jag är på riktigt förvånad över resultatet av bara en behandling och det känns nästan för bra för att vara sant. Det ska bli spännande att se hur det blir när jag är helt klar. Jag har fått träningsövningar som jag ska göra varje dag tills vi ses igen nästa vecka.

En Mammabehandling är anpassad för dig som har förlöst ett eller flera barn, antingen via kejsarsnitt eller vaginalt. Den syftar till att återställa kroppen till de rörelsemönster som fanns innan graviditeten, det vill säga bättre postural funktion (hållning), mindre smärta, bättre funktion i bäckenbotten, säte och bål.

faro_gravid_5-1024x768Under en graviditet påverkas kroppen på flera sätt. Magen, med Rectus Abdominis och Transversus Abdominis växer och separeras i takt med att graviditeten fortgår. Du förlorar då förmågan att aktivera muskeln, vilket gör att din svank ökar. När din svank ökar förlorar du även förmågan att aktivera sätesmuskulaturen, Gluteus Maximus. Rent hormonellt så luckras ligament upp, vilket gör bäckenet mer instabilt, och du kan uppleva bakre och främre foglossning. Foglossningen förvärras av att förmågan att aktivera musklerna inte finns, framför allt bakre foglossning kan förbättras med exempelvis aktivering av sätesmuskulaturen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Åh, kan du inte berätta hur själva behandlingen gick till? Sitter liksom i Skåne och hoppar nästan på första bästa plan till Stockholm om han kan hjälpa! Har testat det mesta från sjukgymnastik till att injicera kortison i höfterna. Inget funkar och det är snart 2,5 år sedan förlossning. Och jag tycker det är bra att du pratar om att foglossning visst kan hänga kvar efter graviditeten, det sägs ju oftast att det går över men verkligen inte för alla. Tack för din härliga blogg, kram!

  1. jessicalagergren

   Hej! På hemsidan finns det en film om hur en behandling går till. Jag är fortfarande lite i chock över att jag inte har ont ska jag erkänna…det känns helt overkligt! Jag ska på återbesök nästa vecka och då måste jag fråga hur sjutton det gick till!! Tack för att du läser! 😀 Kram J

 2. Nathalie

  Åh så spännande! Lider fotfarande av foglossning trots att dottern blir två år i oktober=( Lär ta mig till Storstan och denna naprapat om det blir ett bra resultat för dig!