Så gör jag för att må bra – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Så gör jag för att må bra

Jag och Angelica har en frågestund i kommande avsnitt av TVILLINGPODDEN som släpps på måndag och det kom in massor av frågor. Jag tänkte att jag kunde svara på en av frågorna här.

”Hur gör man för att må bra?”

Jag tror inte att det finns något enkelt svar på den frågan och att den såklart är väldigt individuell, men jag gör en lista över saker som får mig att må bra. Kanske hjälper det någon. Fyll gärna på med saker i kommentarerna som får er att må bra så kan vi inspirera varandra.

1. Träning
Jag kanske inte alltid är sugen på att träna, men varje gång jag har tränat mår jag så mycket bättre. Den bästa träningen för mig är när jag lyfter riktigt tungt på gymmet eller springer. Just springa är inte min favorit och det ska mycket till för att jag ska komma ut och springa men känslan efteråt är oslagbar. Varje gång!

2. Lösgodis!
Jag älskar känslan innan man köper lösgodis. När man står där med en tom påse i handen och kan fylla den med vad man vill från lådorna med godis. Sen är det såklart svingott, men ändå är känslan av att fylla en påse det som gör mig glad. Glad för det lilla kan man säga!

3. Bada kallt! 
En av de bästa sakerna jag upptäckt på senare tid är att kallbada. Många tycker kanske att bara tanken tar emot men det är något alldeles speciellt med att sänka ner kroppen i iskallt vatten. Det får mig att känna mig pånyttfödd och om ni inte har testat det än finns det fortfarande chans att bada just kallt eftersom att det verkar ta några månader till innan det är ”varmt” i vattnet. Tänk på att ha varma kläder till efteråt. Jag kör aldrig med bastu vare sig före eller efter men det är en smaksak.

4. Leka med barnen
Jag älskar egentligen inte att leka, men när man lägger bort telefonen och går in i leken till hundra procent är det väldigt härligt. Speciellt för barnen! Jag tycker mest om att pyssla eller måla men att bygga öar av kuddar och hoppa runt med barnen kan också vara kul emellanåt! Barnen överlag får mig att må bra och jag ser inte fram emot att vara ifrån dom halva tiden, men nu skulle det här inlägget handla om saker som får mig att må bra så jag försöker vara positiv och tänker att tiden ifrån dom kommer få mig att uppskatta tiden med dom ännu mer.

5. Umgås med djur
Inget får mig nog att må bättre än att vara nära djur. Jag älskar att rida men jag älskar ännu mer det som är runt omkring i stallet. Att gosa, mocka och bara vara. Att skaffa två katter är några av mina bästa beslut. Speciellt eftersom att jag inte tycker om att vara ensam.

Vår gulliga häst!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fundersam

  Hej!

  Fin lista. Det är viktigt att hitta livets små glädjeämnen.

  Angående varannan vecka livet så tänker jag att bytet av veckor skulle kunna ske lite omlott. På så sätt får ju barnen egentid med den ena föräldern, vilket jag skulle tänka är en jättebra grej. En bonus för föräldern är ju sedan också att det inte blir lika lång tid ensam utan barn.

  Typ 5 dgr med båda barnen – 3 dgr med ena barnet – 5 dgr själv – 3 dgr med andra barnet – 5 dgr med båda barnen.

  Det var bara ngt som slog mig att ett sånt upplägg skulle kunna vara bra för vissa familjer. Nyfiken på varför många inte gör så (eller det kanske folk gör?)? Jag upplever att varannan vecka är en stark norm. Men varför egentligen?