Så gick teoriprovet… – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Så gick teoriprovet…

Jag klarade det! Skönaste känslan på väldigt väldigt länge. Jag hade tid för teoriprovet vid 17:00 och hela dagen satt jag och repeterade frågor i appen som jag delvis har pluggat med. Sen gick jag ut på nätet och hittade ett gratis teoriprov som inte alls var liknande frågor som de i appen. Trots frågor jag inte kände igen fick jag 60 av 65 rätt på det testet vilket lugnade mig. Jag gjorde ju ett fysiskt häfte också med det viktigaste vilket hjälpte mig massor. Jag har bildminne så jag såg mina papper framför mig i huvudet när jag väl skrev teoriprovet.

Dock var det bara en enda fråga på stoppsträcka/reaktionssträcka/bromssträcka som jag verkligen hade pluggat på för att klara av att räkna ut. För min del hade det gärna fått vara fler frågor på just det. Majoriteten av alla frågor var om trafikregler. Det dök upp en del frågor som jag blev osäker på vilket gjorde mig lite stressad under provet. Vissa frågor var så lätta att jag ett tag tänkte att det var för bra för att vara sant. Jag läste frågorna extremt långsamt, högt i huvudet och tittade på eventuella bilder länge innan jag svarade på varje fråga.

Jag var klar med provet när det var 8 minuter kvar och då skulle jag börja gå igenom alla frågor. Efter 4 minuter av klickande insåg jag att jag ändå inte skulle hinna gå igenom alla svar så då bestämde jag mig för att lämna in provet. I den stunden lämnade min själv min kropp för en stund och tiden stod still. Mitt hjärta dunkade så hårt sen dök det upp GODKÄND på skärmen. Jag kunde inte hålla mig utan tjoade “YES!” och sträckte upp armarna i luften. Sen fick jag ta emot min legitimation som jag lämnade in när jag klev in i salen och då fick jag rysningar över hela kroppen. Känslan var magisk! Jag är så STOLT över mig själv. Jag klarade det på första försöket! Hurra!

Nu väntar uppkörning på torsdag. Jag är inte lika stressad över att klara det på första försöket som teorin. Jag har som mål att klara körkortet på torsdag men alla trafiksituationer och liknande som man är med om under uppkörningen är inget man kan styra över. Heller inte hur nervös man blir. Det får bli som det blir och jag ska ta det lugnt, andas och verkligen göra mitt bästa.

Snart mycket snart får jag köra vår härliga Audi utan en handledare bredvid. Kan knappt föreställa mig hur det kommer att kännas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Heja dig! Jag tog också körkort ”sent”, var 27 år och tvåbarnsmamma när jag tog mitt. Såhär tre år senare är jag fortfarande dagligen tacksam för att jag har körkort. Ska hålla tummarna och heja på dig på torsdag! 🙂

  2. Sandra

    Stort grattis, bra jobbat! Jag kuggade teorin 2 gånger och blev skitledsen, tredje gången fick jag alla rätt 🙂 Uppkörningen klarade jag på första försöket. Jag gjorde några fel men löste situationen lugnt och sansat och “tänkte högt” så läraren hörde hur jag resonerade. Han sa att det var lugnet och att jag berättade hur jag tänkte som gjorde att jag klarade det.
    Jag tror att du klarar det på torsdag och håller tummarna hårt för det!