Så går det med vårt kostprojekt – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Så går det med vårt kostprojekt

Nu är jag inne på dag 8 av 30 utan socker. Utan socker, mindre kolhydrater (kolhydrater som i ris, pasta, potatis) och utan cola zero. Det går mycket lättare än jag hade föreställt mig. Det jobbigaste är eftermiddagarna när jag ibland får slut på energi. Jag ser till att alltid ha några nötter i väskan och en kvarg om jag är iväg.

Såhär kan en dag se ut kostmässigt:

Frukost
En kopp kaffe m mjölk
2 ägg
1 äggvita
2 skivor kalkon

Mellis
Vaniljkvarg, en burk
8 mandlar

Lunch

1 laxfilé, squash-”pasta”, citron/chilisås och grönsaker. 

Mellis

Vaniljkvarg, en burk.

Middag
200-300 gram kyckling i form av Laab gai, recept hittar du här. 
Isbergsalladsblad

Kvällsmål
1 propud choklad

Jag tycker som sagt att det går över förväntan. När jag har dippar kan jag må riktigt dåligt. Men mest av allt känner jag att jag är stark i psyket. Angelica sa just att när jag har bestämt mig för något så går jag all in. Och det stämmer nog. Det jag trodde skulle vara allra jobbigast var att vara utan är cola zero. Det är inte några problem alls faktiskt. Jag kommer inte gå tillbaka och dricka det varje dag igen. Min kropp behöver inte det även om min hjärna gärna har velat tro det. Jag mår så mycket bättre utan det beroendet.

Det går bra för Ibbe också! Han är ju uppe i Åre nu och kämpar på. Han tycker nog att det här är jobbigare än vad jag tycker att det är. Men hans bästa vän efter mig är potatis. Han längtar nog till julbordet i början på december och jag kan tänka mig att det inte blir många ägg på hans tallrik då. Haha!
kostDet är skönt att göra det här tillsammans. Det underlättar också för matlagningen att jag inte äter helt vegetariskt just nu.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Ett tips till din potatisälskande hälft: rättika! Gör en gratäng, blir minst lika gott som potatisgratäng och liknande konsistens.

 2. Jannie

  Hej! Kämpa på, verkligen roligt att ni gör det tillsammans med ibbe! Vill inflika ett tips ifall du räknar kolhydrater; och det är färska grönsaker och frukter!! Råa eller tillredda, du kan äta så det står ut genom öronen och ändå inte få för mycket kolhydrater (eller kalorier). Lägg till det (eller byt ut tex en av kvargarna tex) som en banan, mandarin och ett äpple per dag. Eller varför inte allgid varmt tillägg till maten; typ ångkokt broccoli/ blomkålsmix, edamame bönor, riven vitkål (nordens egna superfood!!) Eller bara kokt morot!

  Frukt och grönsaker har så mycket fiber (vilket magen älskar ) så man kan äta av det tills man blir mätt. Gick själ ner fem kilo då jag bytte till vegan kost; alltsä i princip att äta väldigt stora mängder grönsaker och frukt och bönor + baljväxter. Lycka till!

 3. Frida

  Såklart folk hittar saker i din kost att klaga på… jag tycker du/ni är superduktiga som efter åtta dagar fortfarande håller er till planen!! Kämpa på:)

  1. jessicalagergren

   Haha, ja det hade jag väntat mig faktiskt. Tänk om jag skulle lägga upp vad jag åt en “vanlig” lördag förr i tiden. ^^ hehe. Kram J

 4. Frida

  Håller med ovan kommentarer att varken propud eller vaniljkvarg är speciellt nyttigt? Får ni hjälp hur ni lägger upp kosten eller går ni på egen kunskap? Ni är grymma som kämpar ändå, blir kul o se resultatet sen 😊

 5. Agneta

  Ja, potatis är gott! Om jag får ge dig ett råd är att inte gå tillbaka till bananer efter er diet. Det brukar ge mig viktstopp. Kram