Jessica Lagergrens

Recept på nyttig och god thaimat

Jag och Ibbe äter hämtmat minst en gång i veckan. Ibland fler. Många av gångerna blir det thaimat. Jag älskar verkligen thaimat och speciellt kyckling och cashewnötter med ris. Problemet för mig har varit att inte äta upp all mat. I vår thaikiosk får man otroligt mycket mat och det räcker gott och väl som två portioner egentligen. Men det är så gott så jag har valt att äta upp allt de allra flesta gångerna. Sen blir man sådär äckligt mätt på ett obehagligt vis men det är ändå värt det, haha. Nu när vi ska utesluta socker ur kosten och minska kolhydraterna blir det ingen hämtmat under november.

Det går att äta god och nyttig thaimat ändå. Igår lagade jag jordens godast Laab gai som Angelica tipsade mig om. Istället för ris till serverade jag det i isbergssalladsblad. Så god kombo med kycklingen och det krispiga salladsbladet. Ni måste testa!

Du behöver: 
4 kycklingfiléer
1 chili
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
några msk fisksås
några msk sushisoya
1 bit ingefära
1 kruka färsk koriander
3-4  lime
salt
peppar
1 isbergsalladshuvud

Gör såhär: 
Hacka kycklingen så fint du kan. (det är nästan lättare att göra mindre bitar när den är stekt med hjälp av stekspaden). Fräs rödlök, finhackad chili och hackad vitlök i lite olivolja. Blanda i kycklingen och stek tills klar. Häll på fisksåsen och soyan. Smaka av med salt, peppar och blanda sedan i den färska hackade koriandern. Pressa över saften från 3-4 lime. Gör en sås av riven ingefära och sushisoya och servera till maten. Servera rätten med ris eller direkt i salladsblad från isbergssallad. Spara gärna lite lime och pressa över vid servering. Mums!
laabgaiHär är en Laab gai från när vi var i Thailand. Så himla enkelt och gott.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kajsa

    Hade lagt det här inlägget på minnet och idag lagade jag det. Såååhåå gott! Tummen upp från hela familjen inklusive fyra- och sexåringen. ??

  2. Angie

    Måste tipsa om en rätt jag älskar 🙂
    Stek vitlök och lök, stek sedan köttfärs och medan den steks riv morot och skölj av kidneybönor. Häll i det i köttfärsen och krydda med chilipulver, peppar och lite kebabkrydda. Strimla vitkål och låt den bli lite mjuk men fortfarande krispig. Lägg upp på tallrik och strö över hackade tomater.
    Det är enkelt, går fort och fantastiskt gott 🙂

  3. Maria Anderzon - Vegan Beauty & Lifestyle

    Ett tips om man känner att man liksom äter å äter för att det är så jäkla gott, ja för vem gör inte det ibland? Börja med att äta en skål med något väldigt nyttigt och ”fyll upp” med, då är det så mkt lättare att äta lagom mycket av det goda. Jag brukar koka upp brysselkål och ärtor eller en enkel sallad.