Pojke eller flicka – nu vet vi! – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Pojke eller flicka – nu vet vi!

Vilken dag! Jag ska skriva mer sen om hur jag upplevde rutinultraljudet idag. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig, på flera sätt. Efter idag har jag insett att jag behöver bearbeta förlossningen inför nästa förlossning. Mitt huvud säger nej men mitt inre skriker efter bearbetning. Jag måste lyssna på mitt inre. Det jag upplevde idag var känslor som kom upp till ytan efter att ha förträngt dom sen senaste ultraljudet när Elsa låg i magen. Det gick inte styra över. Som tur var hade jag världens gulligaste och mest omtänksamma barnmorska som fångade upp mig och var världens bästa stöd.

Efter att ha gått igenom alla delar som hjärta, lever, njurar och sånt de tittar på vid ett rutinultraljud sa hon att hon skulle titta efter könet. Hon frågade innan om vi ville veta och vi bad henne skriva ner det på en lapp utan att säga det. Hon slutade ganska fort att kolla och sa “jag såg för längesen vad det var för kön”. Sen skrev hon ner det på en lapp, häftade igen kuvertet och gav det till oss. Sen mötte vi upp Angelica som fick öppna kuvertet i sin ensamhet och fixa en ballong. De har varit en riktigt pirrig och spännande dag! Jag låter videon tala för sig själv. Härmed är vår familjekanal på Youtube startad, prenumerera gärna!

Elsa var inte helt pepp på att en ballong skulle smällas, men det fungerade bra med hörselkåpor!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna Nordin

  Så sjukt kul om Angelica hade lagt i grön konfetti istället! 🤣 (och sen tagit fram den ”riktiga” ballongen).

  Hur vet ni förresten att Angelica inte lurar er, vore ju ett riktigt långtids-skämt, där poängen kommer långt senare.. (pojkar brukar ju vara lättast att se på UL och barnmorskan sa ju att hon såg vad det var direkt.. hm.. hm..)

  Om du tar illa upp av detta så ber jag om ursäkt, driver bara lite med er och hela den här ballong-grejen. Ni systrar har ju lite tuff humor mellan er ibland. 🎈💕😜

  Hur förvånad skulle du inte bli om det visade sig vara en kille ändå? 😀

 2. Amanda

  Nåå Ibbe… Be han lyssna på förlossningspodden avsnitt 147. Där tar de upp ämnet förväntan och besvikelse på kön.

  När min tredje flicka föddes kände jag liten uns av besvikelse, men då hade också förlösande barnmorskan sagt flera ggr under förlossningens gång att hon trodde de var en pojke!

 3. Sabina

  Tycker det är svårt det där med kön på barnet! Självklart spelar det ingen roll i slutändan! Jag har 2 tjejer och tycker det är väldigt roligt, de har en väldigt nära relation! Kan ibland dock spy på rosa, blommigt, frost, klänningar etc även om det var lite kul i början! Men kan oxå sakna känslan av att ha en pojke och hur det skulle vara! Min äldsta dotter har dessutom alltid gillat sin pappa!

  1. Hanna

   Men tjej behöver inte betyda rosa, blommigt, frost och klänningar? Det beror ju helt på hur en väljer att klä sina barn från första början tills de har hunnit forma sig själv och valt vad de vill ha.

 4. Mary

  Har aldrig kommenterat din blogg men alltså detta klipp är Sååååå fin och rolig! Ni är så härliga allihopa! Så ärlig video. All lycka till er❤️

 5. Elin

  Fantastisk film!! Är gravid i vecka 36 med en lillebror och blev så positivt berörd av er fina film:)
  Och vad fantasisk Elsa är att prata:) vet att du skrivit det förut. Vi har en soon to be tre åring som också är otrolig bra på att prata, men det här kändes som snäppet bättre 🙂

 6. Nora

  Mina gravidhormoner tar över när jag ser det här och jag börjar typ böla inne på jobbtoan haha <3
  Väntar också en liten tjej, dock första barnet. Ligger ett par veckor före er med BF till midsommar. Så himla mysigt! Följde er också under bebisfabriken. Så glad för er!
  Kram, Nora

 7. Thereset

  Grattis! Känner med Ibbe. Jag har två pojkar, älskar dem till döds såklart och är glad och tacksam över två underbara söner men jag hade gärna velat fått en tjej. Det är något folk blir förbannade över om man säger högt (och då alltid de som själva har döttrar eller en av varje kön). Det är en känsla man inte rår över! Kramar

  1. Jossan

   Konstigt! Jag känner absolut med dig trots att jag har en dotter och en son på väg. Helt normal känsla och inget att bli förbannad på!

  2. Sophie

   Jag är snarare förbannad på alla med tjejer/olika kön som tycker synd om mig med tre söner. VISST, jag fick smälta att jag aldrig får en dotter MEN de andra vet inte heller vad de missar 🙂 gräset är inte grönare på andra sidan, livet blir som det blir – vi får dom barn vi får (..och vissa inga alls) – och oavsett så får vi uppleva något som andra kanske inte får. Att ha en hög med killar är ju en fantastisk röjig upplevelse, och jag är säker på att alla andra familjekonstellationer år fantastiska på sitt sött med

 8. Johanna

  Stort stort grattis!! Jag hoppas att vi också snart får ett plus på stickan så vi får ge vår Ellen ett syskon<3 såå glad för er skull!!

 9. Matilda

  Men alltså…. Nu har jag sett filmen på Instagram 10 gånger, minst! och nu detta.. Gråtfest! Vad himla roligt! Jag har fött två barn och inte tagit reda på kön någon av gångerna. Men OM jag skulle bli gravid igen så skulle jag vilja göra något liknande som detta, SÅ KUL JU!

 10. Sophie

  Stort grattis!! Och vad BRA att ni delar med er trots att känslorna var blandade 🙂 jag har tre fantastiska pojkar, och både RUL 2 och 3 har jag fått smälta att det inte kommer bli en dotter. Nu är jag så jädrans stolt och glad över mina tre pojkar. Den yngsta är pluttig ännu men de två äldre är bästa vänner, så himla fint att se. Jag tror att många har en inneboende rädsla att man inte ska få en nära relation med ett barn som inte är av samma kön, men nu är jag övertygad om att det är upp till oss föräldrar och hur vi väljer att engagera oss i deras liv och intressen. Man kan va ledsen över att livet inte blev som man trodde, och lycklig att det blev som det blev på samma gång 🙂

 11. Jenny

  Så fin video! Tack för ni delar med er 💕 Älskar att Elsa dyker ner å kastar knonfetti och ropar ROSA! 😂❤️ En syster är väl de finaste man kan ha. Grattis!

 12. Emma

  Vilken fin video. Och grattis till er lilla familj 💕 jag älskar din starka och genuina glädje, och tycker lite synd om Ibbe som ser så snopen ut. Jag kan verkligen relatera till hans känslor dock, kände samma sak när jag fick veta att jag väntade pojke nr 2. Nu är jag sååå så så lycklig för mina fina killar givetvis, men jag kände ändå mig lite snuvad på konfekten eller vad man ska säga. Förstår att ibbe är jätteglad såklart, menar mest att jag kan förstå. Men tänk vilken glädje tjejerna kommer ha av varandra. Kram till er!