Pappa dammsuger upp ärtorna! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Pappa dammsuger upp ärtorna!

Igår lagade jag och Elsa fiskpinnar till middag. Till det serverades kokt potatis och ärtor. Elsa fick hjälpa till att skala potatisen. Jag har lite svårt för att släppa på rädslan att hon ska skada sig, men jag tänker att hon någon gång måste få lära sig att tex skala potatis och morötter. Hon har hjälpt till med det i köket flera gånger och det har gått hur bra som helst hittills. Hon älskar att få hjälpa till.

Eftersom att Ibbe pendlar fram och tillbaka till stan varje dag har vi inte alltid ätit middag tillsammans. Men efter önskemål från mig har vi bestämt att vi verkligen ska försöka få till en gemensam familjemiddag, helst varje vardag. Jag tycker att det är viktigt, det tycker Ibbe också, men det har varit lite svårt att få till. Igår blev en väldigt mysig middag. Elsa får lägga upp mat själv precis som på förskolan. Det resulterar ibland i lite mat på golvet. När Elsa tappade ärtor på golvet igår sa hon “det gör inget. Pappa kan dammsuga upp dom sen”.
Img 2433Elsa älskar ärtor! Det gjorde inte jag när jag var liten, men nu tycker jag att det är jättegott.

Img 2434Ärtunge! Jag lyckades få med sägningen om pappa och dammsugningen på mina insta stories. jessicalagergren heter jag på Instagram.

Img 2435Fiskpinnar har varken jag eller Ibbe ätit på så länge. Det är ju riktigt gott! Ikväll är det min tur att laga mat igen. Det blir kotlett med skysås och mos! Jag älskar inte att laga mat men det blir roligare när Elsa hjälper till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Åh vad härligt att ni äter middag tillsammans nu. Fick lite ont i hjärtat när du bloggade om att Elsa åt själv (med sällskap) och att ni åt senare. Har själv två barn och tycker det är en viktig stund på dagen.