Jessica Lagergrens

Odla popcorn eller popcorngräs

Popcorngräs är tydligen superlätt och billigt att odla! Man stoppar bara ner popcornkärnor (torkade majskorn) i jord, vattnar – och väntar! På bara några veckor ska det ha vuxit upp till palmliknande blad. Jag och barnen planterade massor av popcorn igår och sen sa Bonnie ”Nu behöver dom vatten – och sol”. Solen lös med sin frånvaro igår men vatten fick som. Dock fick jag tips på instagram om att täcka över krukorna eftersom att fåglar gärna äter upp majsen annars. Jag har inget att täcka dom med så jag hoppas på det bästa.

Jag har även planterat ut mina tre dahlior som jag odlat upp i år. För någon sommar sedan hade jag en djungel av dahlior, men så blir det inte i år. Dels har jag ingen trädgård längre, men jag har heller inte den tiden eller lusten som krävs för att få så många som 66(!) plantor att överleva. Jag har en tendens att överdriva när jag gör ett projekt, men i år sansade jag mig och blir glad om jag får blommor på de tre plantor jag har. Jag valde tre jättefina sorter men minns bara namnet på min favorit, café au lait! Jag tror jag även valde en ljust rosa och en vit. Det visar sig helt enkelt i slutet av sommaren!

Nu hoppas vi på högt och fint popcorngräs! Om man har tur kan det komma majskolvar!

Tjejerna tyckte att det var mysigt att plantera tillsammans.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Vi sår oxå popcorn på förskolan. Har dock genom Facebookgrupper förstått att det är viktigt att klippa bort blommor så det inte blir korspollinering. Hela skördar kan förstöras då.majsen är väldogt känslig

  2. Kina

    Men vad kul. Jag ska också prova det där med popcorn gräs. Ska man slänga ner många kärnor eller räcker det med några få?

  3. Anne

    Det blir inga majskolvar när man planterar så tätt som när man vill ha det som prydnadsgräs. Dessutom blir kolvarna smaklösa. Om ni vill ha god majs också, satsa på någon söt majssort som ” sweet nugget” t.ex!