Ni kan vara lugna! – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Ni kan vara lugna!

Jag fick en fråga om varför jag har Bonnie bak i bilen och hur jag tänker med placeringen av barnen. Jag har Elsa i framsätet och Bonnie i baksätet. Elsa sitter i en framåtvänd bilbarnstol med avstängd airbag. Bonnie sitter i ett babyskydd i baksätet och jag har en spegel på sätet bak så att jag ser henne från backspegeln. Såhär säger NFT: 

“Skillnaden i säkerhet mellan fram- och baksätet är nästan omöjlig att svara på. Det beror till exempel på vilken typ av olycka man eventuellt råkar ut för. Men så länge som man sitter på bälteskudde och bilen inte har en aktiv krockkudde finns inga särskilda rekommendationer angående framsätet.”

Hittills har Bonnie bara sovit när vi åker bil och jag ser henne som sagt i spegeln. Om hon till exempel skulle tappa nappen hade jag ändå inte kunnat sträcka mig efter den samtidigt som jag kör även om hon satt fram. Elsa tycker att det är roligare att sitta fram med mig och därför har jag barnen så. Det fungerar toppen för oss!

Min älskade lilla råtta.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jane

    Jag som har tvillingar måste ha de små bak i bilen, finns ju inte platser till två babyskydd fram så att de skulle vara ett ”bekymmer” att ha sin bebis bak förstår jag inte. Däremot sitter mina andra barn (4 år och 2,5 år) bak i bilen, tycker det känns lite läskigt att ha någon av dom framme hos mig.

  2. Emma

    Hej! Ser inte att det står någon info om airbagen när man åker framåtvänd. Är det inte bara när man har en bakåtvändstol som rekommendationen är att stänga av den? Fyller den inte en funktion?

  3. anna

    är det inte 130 cm gräns för att sitta i framsätet, för barnets säkerhet ? har för mig att jag fick det på mitt körprov jag hade häromdagen. samt att de helst skall vara bakåtvänd stol tills dem är 5 år ?!