När täcket känns som tusen stenar – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

När täcket känns som tusen stenar

Jag vill börja med att be om ursäkt för tystnaden här. Natten till idag är den vidrigaste jag någonsin upplevt och jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Jag somnade i soffan igårkväll och bad Ibbe om att få sova där hela natten för att få en hel natts ostörd sömn. Jag vaknade av smärtor säkert hundra gånger inatt och jag minns inte vad som var dröm och verklighet. Filten kändes som att den var täckt med vassa stenar som mot min vilja borrade sig in i min mage. Jag fick lyfta bort filten flera gånger men när jag vaknade på morgonen vaknade jag av att jag grät.

Jag tänkte att jag måste ha en cysta eller något annat i magen som var på väg att explodera. Jag har som sagt aldrig tidigare varit med om den här typen av smärta. Jag fick värktabletter av Ibbe som fick ner febern och jag somnade om en stund i sängen. Utan att gå in på några detaljer kan jag nu konstatera att det inte var någon cysta. Jag är gravt magsjuk och jag mår fortfarande otroligt dåligt. Nu väntar en ny helvetesnatt och jag vet inte var jag ska ta vägen riktigt med den här smärtan i magen. Ingenting hjälper.

IMG_1280

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  Åk in till sjukhuset. Jag har haft blodförgiftning en gång och det låter väldigt likt. Så jag säger, skit i alla i väntrummet! Åk nu! Hoppas du blir bättre snart

 2. Li

  När jag haft gallstensbesvär/mina värsta magkatarr-attacker så är det som magsjuka + en brinnande eld/knivsmärtor under skulderbladen som skjuter ut ur ryggen och frampå magen… man måste liksom peofylaxandas sig igenom 6 h med hjälp av stretch och träning, om man inte är i konstant rörelse så känns det som man ska dö… känns det igen? Kolla upp gallsten och be att få starka smärtstillande stolpiller (verkar snabbare och mer effektivt tydligen, har ej hunnit testa) till nästa vända.

 3. Carina H

  Oj vad tråkigt.kanske kolla upp om Du har fått Rot virus. det sätter sig i magen,ömsom lös hård och illamående.vanligt att barn har det,som vuxen blir man säkert mer sjukare än dom. Krya på Dig

 4. Maria

  Åk in till DS akuten/ gynakuten.
  Sådana magsmärtor i synnerhet i kombination med feber måste kollas upp.
  Jag tänker blindtarmsinflammation alt utomkvedshavandeskap.
  Kram och lycka till!

  1. Elin

   Jag tänker exakt samma för det va det jag opererades för förra veckan. Är det blindtarmen så kan man få illamående, diarré, smärtor i hela magen mm
   Jag trodde jag hade cysta alt mensvärken från helvetet en natt, då jag inte kunde sitta, stå eller ligga. Sökte vård dagen efter och fick börja med att ta gravtest, sen göra gyn undersökning, vaginal UL samt flera doktorer som klämde och kände innan de bekräftade inflammerad blindtarm. Jag kunde lyfta höger ben och emellan åt va smärtan nästan outhärdlig till att i nästa stund knappt kännas. Ett test som funkade va att de tryckte ner fingrarna ganska hårt på vänster sida av magen och när de släppte så gjorde det mest ont på höger sida. .

 5. Anna

  Min svärmor hade samma sak och hon trodde det var magsjuka. Men det visade sig att det var en cysta som sprack och blod samlades istället i magen. Hennes symtom var precis som magsjuka. Vill inte skrämma upp dig men du borde verkligen åka in och kolla det där.
  Magsjuka kommer snabbare och man mår inte dåligt sådär länge innan.

  Va rädd om dig fina du!

 6. -Jenny-

  Men det låter inte riktigt som magsjuka. Den kommer snabbt och går över snabbt. Och sååååå ont ska man inte ha av magsjuka…Håller med övriga om att kolla upp detta om du fortfarande har det minsta ont. Bättre att åka en gång för lite än en gång för mycket. Kram!

 7. Ulrika

  Om du vaknar inatt av smärta och läser det här – åk in! Om inte, ta kontakt med vårdcentralen imorgon för att åtminstone lämna avföringsprover och kanske ett CRP.

  Det finns många sjukdomar i magen som gör att man kräks eller har diarré utan att det för den sakens skull är en regelrätt magsjuka. Det räcker med stark smärta för att kräkas! Ta dina symtom på allvar, ffa om det inte blir bättre tills imorgon.

  Mvh vårdcentralsdoktorn

 8. S

  Hoppas natten blir bättre! Men om smärtan inte avtar så som många andra skrivit så bör du kolla upp det! Låter som när min mamma fick akut operera bort sin blindtarm, hög feber och hade såna fruktansvärda smärtor, när hon kräktes tänkte hon bara att fet var magsjuka, men smärtan gick inte över.. behöver ju inte vars samma för dig! Men håller det i sig så kolla upp det, blir ju lite orolig! (Ok blir orolig för allt 😂, men ändå..) många kramar till dig! Krya på dig!

 9. Anne

  Men sån smärta kan du inte gå med i flera dygn utan att bli undersökt! Blir orolig. Sköt om dig Jessica!

 10. Sara

  Blindtarmsinflammation kan också yttra sig på “mindre typiska” sätt, även det kan vc börja att kolla upp genom att tex ta sänka 👍

 11. Sara

  Stackare 😕 ! Låter otäckt med sådan magsmärta vid magsjuka dock, avtar det inte skulle jag råda dig att kontakta din vårdcentral ang provtagning för tex salmonella, för säkerhetsskull! Krya på dig 🌸 !!