Microbotox – ny behandling hos Akademikliniken – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Microbotox – ny behandling hos Akademikliniken

Det här inlägget är i samarbete med Akademikliniken

Ni kanske minns när jag gjorde mitt samarbete med Akademikliniken senast? Då testade jag botox i pannan, men jag gjorde även en Pure Retinol Peel. Den här gången har jag provat en nyhet hos Akademikliniken, nämligen AK Microtox Natural Expressions. Det är en ny metod för att reducera fina linjer och rynkor.

Jag träffade bästa Riikka Veltheim, plastikkirurg på Akademikliniken i Stockholm, som injicerade en mindre mängd botulinumtoxin A jämt fördelat i mitt ansikte. För att få det rätt beskrivet har jag bett Riika svara på några frågor om den nya metoden.

Vilka resultat kan man förvänta sig efter en behandling? 
– Hudföryngring, mer avslappnat ansiktsuttryck på ett naturligt sätt. Behandlingen reducerar porerna och ger fin lyster till huden. Bidrar också till att förebygga ålderstecken t ex hos yngre personer som gör behandlingen.

Hur lång tid efter behandlingen ser man resultat?
– Cirka 2 veckor efter behandlingen ser man den fulla effekten.

För vem passar AK Microtox Natural Expressions?
– Alla åldrar både män och kvinnor som är ute efter ovanstående resultat.

Vad finns det för risker med den här behandlingen?
– Blåmärken kan förekomma i samband med injektionsbehandlingar men är ganska ovanligt. Den största risken är om man gör behandlingen hos någon som inte har den rätta kompetensen och erfarenheten. Man ska alltid vända sig till behandlare som är legitimerade (läkare eller sjuksköterska) och certifierad av Estetiska injektionsrådet. Då är risken mindre för ”överbehandling” och onaturlig stelhet av ansiktsdragen.

Hur länge håller det?
– Cirka 3 månader (lite kortare än en ”vanlig” botoxbehandling.

Vad kostar det?
– Från 4500 kronor, görs på alla Akademiklinikens kliniker i Sverige.

Fun facts: Behandlingen går också i USA under namnet ”Botox Sprinkles”, ”Baby Botox” och bl a Robin Wright har berättat att hon gör behandlingen. 

För mig är det viktigt att jag känner mig trygg när jag ska göra den här typen av behandling. Akademikliniken har mitt fulla förtroende och jag tycker dessutom så mycket om att vara där. Personalen är fantastiskt härlig, trevlig och jag känner mig både välkommen och trygg.
jessica_akHär kan ni se en film hur det såg ut när jag gjorde behandlingen. Känsliga tittare varnas. Klippet innehåller en del nålstick.

foreefter_blogg_2“Argrynkan” är borta. Ett stort plus är att även min spänningshuvudvärk är borta. Men jag ska inte sticka under stolen med att det som jag gillar bäst är det släta uttrycket. Och lystern!foreefter_bloggFöre och efter två veckor. Jag är så nöjd! Jag hade förväntat mig grymma resultat med tanke på mina tidigare resultat av botox hos Akademikliniken. Men det här är över mina förväntningar! Huden har så mycket lyster, porerna har dragit ihop sig och huden är helt slät. Här kan du se fler före- och efterbilder på andra som gjort en AK Microtox Natural Expressions.
ak_platningHär tar vi bilder före behandlingen.
under_akAtt utföra behandlingen går ganska snabbt. Det är en hel del stick men det går snabbt över och efter känns det ingenting. Som jag säger i filmen, det ser ut som att jag har gjort tio ansiktsbehandlingar i rad. Min hud har en otrolig lyster.

Det här inlägget är i samarbete med Akademikliniken

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lars Larsson

  Hej, Jag undrar, misstänker att Akademikliniken slutade med sin ”microtox” behandling pga av att den var för bra och
  konkurrerade ut deras andra botox behandlingar. Man såg verkligen skillnad, du såg verkligen fantastisk ut efter behandlingen.
  Jag kan inte finna ngn annan aktör som utför Microtox behandlingen ”manuellt”, alltså sprutar in med konventionell injektionsspruta i hela ansiktet på samma sätt som en ”vanlig” botox behandling. På det sättet krävs betydligt större kunskap, skicklighet och erfarenhet skulle jag gissa. Andra aktörer saluför samma metod fast då med en liten ampull med ett mindre antal små nålar som inte verkar ge samma goda resultat som AK:s manuella sätt. Vet du om det finns andra kliniker, aktörer som utför denna fantastiska behandling?

  Vänligen, Lars

 2. Lina

  Konstigt att det enligt vissa är helt ok att skriva om fransförlängning, ansiktsbehandlingar, nagelfix eller frisörbesök men INTE botox. Om man slår ut det på ett år kostar det lika mycket som att tex regelbundet fixa fransarna. Jag har valt att göra botox då och då pga att jag har en konstant rynka mellan ögonbrynen som gör att jag ser lite trött/irriterad ut. Sen är det himla skönt att vara avslappnad i ansiktet och slippa den lätta spänningsvärken man får av att rynka pannan. Gillade detta samarbete och tycker inte att du förmedlar någon åldershets.

  1. Sophie

   Antar att du med “vissa” syftar på mig. Och hade du frågat mig istället för att utgå ifrån vad jag tycker är vettigt att skriva om så hade jag gladeligen förklarat att jag tycker att det är lika fördummande att lägga så mycket energi att skriva om dessa ämnen, och nästan lika korkat att lägga så mycke pengar de saker du nämner här också, men jag förstår ändå det mer då det som sagt inte innefattar att spruta in gift i kroppen. Skulle vara intressant att veta om även era partners tycker att det är viktigt att dom gör de här ingreppen – för jag uppfattar denna typ av korrigeringar som överrepresenterat bland kvinnor – och reflektera över varför du som kvinna upplever det som viktigt men att en man kan känna sig nöjd med sitt utseende ändå. Ribban höjs ständigt för vad kvinnor bör göra med sitt “Skönhetsintresse” och skönhetsidealen när skönhetsingrepp blir standard ännu mer skeva än de är redan. Det här spänningshuvudvärksargumentet känns som ett sånt himla svepskäl, tror inte att det är skitvanligt att detta är huvudargumentet tiill att någon injicerar botox. Försök göra något åt grundorsaken till din stress istället för att fortsätta leva på samma sätt och medicinera bort symptom.

   1. Sophia

    Sophie, du låter som min pojkvän. Slänger uttryck som “gift” och “spänningshuvudvärk som svepskäl” omkring. Låt folk göra vad fasen de vill. Angående svepskälet, så kan jag inte ens jobba om jag inte gör Botox behandling mig spänningshuvudvärk eftersom ljus och ljus framkallar en djävulsk huvudvärk med rldspärngda ögon. Jag vill GRÅTA av smärta. Botox fungerar så sjukt bra och nu har jag förklara mig, fastän jag inte måste för en annan människa. Tragiskt nog en kvinna, trodde kvinnor skulle i något systerskap försöka lyfta upp varandra, men icke.

   2. Sophia

    Sophie, du låter som min pojkvän. Slänger uttryck som “gift” och “spänningshuvudvärk som svepskäl” omkring. Låt folk göra vad fasen de vill. Angående svepskälet, så kan jag inte ens jobba om jag inte gör Botox behandling mig spänningshuvudvärk eftersom ljus och ljus framkallar en djävulsk huvudvärk med rldspärngda ögon. Jag vill GRÅTA av smärta. Botox fungerar så sjukt bra och nu har jag förklara mig, fastän jag inte måste för en annan människa. Tragiskt nog en kvinna, trodde kvinnor skulle i något systerskap försöka lyfta upp varandra, men icke.

 3. Sophie

  Tycker det här är ett otroligt märkligt samarbete, där du som kvinna bidrar till den åldershets som finns för kvinnor – se ditt egenvärde i kompetens istället, varje ålder har sin charm, men i denna åldersförnekelse ser jag inget annat än dålig självkänsla. Önskar att ni så kallade ”influencers” använde erat ”influence” till något vettigare än att pracka på andra kvinnor skönhetsingrepp

  1. jessicalagergren
   jessicalagergren

   Hejsan! Jag tycker att jag använder mitt influencerskap till massor av vettiga saker. 🙂 Du kanske inte brukar läsa min blogg, men du får mer än gärna kika runt. 🙂 Kram J

  2. Johanna

   ”Se ditt egenvärde i kompetens istället”, måste det ena nödvändigtvis utesluta det andra? Att shame’a andra kvinnor pga skönhetsintresse känns inte heller vettigt. Jag tror att man kan vara intresserad av skönhet med både hög som låg självkänsla, inte bara på grund av.
   En fråga om balans, precis som allt annat i livet. Tycker förövrigt den här bloggen har en väldigt fin balans 😊

   1. Sophie

    Skönhetsintresse? Är det ett intresse att spruta in nervgift i ansiktet för att man inte tycker att de naturliga rynkorna som uppstår med åldern passar in i hur man vill se sig själv? Nej, jag står för att jag tycker att det är ett självdestruktivt beteende där man istället för att acceptera sitt åldrande och visar andra kvinnor att skönhet är något som förändras och tar andra former under livets gång – väljer att visa att det är något man måste sträva emot och bör åtgärda. Och nej, det handlar inte om vad “jag som individ” vill göra längre när man når ut till hur många läsare nu Jessica har (gissar att vi pratar 10 000+ åtminståne). Jag förstår att man vill framställa sig själv i bra dager, ha fina kläder och ta en dusch på morgonen – steget därifrån till att lägga upp 10 bilder om dagen på sig själv och rekommendera andra att betala 18 000 kronor om året för att få nervgift injicerat är stort. Framför allt, skickar det tydliga, märkliga, signaler till yngre kvinnor vad som är viktigt i livet.

    1. Johanna

     Instämmer helt Sophie. Tänker även på vilka signaler det sänder till våra barn. Fick en klump i magen av detta samarbetet.

 4. Johanna

  Det ser ut som att det blev stelare den här gången. Jag har för mig att du kunde röra ögonbrynen lite sist men nu verkar de vara helt stilla oavsett min. Stämmer det?

  Vilken av botox-behandlingarna föredrar du? Vilka är för- och nackdelar mellan de två?

  1. jessicalagergren
   jessicalagergren

   Hejsan! Det stämmer. Min botox i pannan från förra behandlingen har inte släppt än så efter 14 dagar och full effekt var det helt stelt den här gången. Nu har det släppt och jag kan röra pannan igen. 🙂 Jag får dock samma effekt av den “vanliga” botoxen. Att när den sätter sig så är det helt stelt, men den här gången blev den nog lite extra.

   Jag föredrar faktiskt microbotoxen. Jag upplevde inte alls det här glowet/lystern med botox i bara pannan. Microbotox lägger man ytligare än vanlig botox och i mindre mängd.

   Fördel med vanlig: Den håller längre.
   Fördel med micro: Glow i hela ansiktet.

   Nackdel med vanlig: Den är så lokal och gör bara en liten del av ansiktet avslappnat.
   Nackdel med micro: Det är många många fler stick än vanlig botox.

   Kram J

  1. jessicalagergren
   jessicalagergren

   Det skönaste med att just argrynkan försvinner är att spänningshuvudvärk också gör det. Om du som jag är van vid att “se arg ut” så får man lätt spänningshuvudvärk av det. Jag märker att jag rynkar ihop pannan när jag sitter vid datorn också. Kram J

  2. Maria

   Det skulle jag också behöva göra. Ser alltid arg ut pga rynkan mellan ögonbrynen får till och med ett vitt streck där när jag solar 🙄