Jessica Lagergrens

Mask i magen – genomvidrigt!

Häromkvällen gjorde jag den fasansfulla (för mig är det helt vidrigt) upptäckten att det var maskar i Minis kattlåda. Mini är alltså kattungen som nu har hunnit bli 4,5 månader. Först när jag rensade kattlådan så trodde jag att det var ett grässtrå. Men vid en närmare (och vidrig) kik insåg jag att så inte var fallet. Paniken spred sig i hela min kropp och jag fick snabbt googla på det för att lugna mig. Jag fick klåda över exakt hela kroppen! Nu är båda katterna avmaskade och Mini som har konstaterad mask ska avmaskas igen om ca 14 dagar.

Peppar peppar ta i trä så har vi sluppit både mask och löss här i familjen. Jag visste att katter kan få mask i magen men Signe har aldrig fått det så jag fick en chock när Mini hade det! Jag är så tacksam att barnen inte har haft det än och hoppas att vi slipper det! Jag har dock maskmedel hemma till dom om det skulle ske. Jag borde skaffa lusmedel också i förebyggande syfte. Den dagen den sorgen!

En nöjd Signe! Henne var det lätt att ge medicinen…

Annat var det med den här råttan! Jag fick tips om att lägga medicinen på tassen så att hon skulle slicka bort den. Gjorde hon det? Nej, hon viftade med tassen tills allt maskmedel var över hela köket och hela min tröja. När jag sen skulle ge det direkt i munnen fick hon panik och rev mig på händerna. Tillslut fick hon iallafall i sig all medicin. Hon är nog nöjd nu, men nöjdast är jag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cattis

  Vi har två katter och bor ute på landet med massor av råttor, så vi avmaskar flera ggr om året. Jag har kämpat mig bokstavligen blodig för att få ner tabletten i halsen på dem, men sen upptäckte jag att jag kunde lägga tabletten i matskålen när det är ganska lite mat i. Då har de ätit upp tabletten frivilligt! Funkar kanske inte på alla katter men värt att testa för att slippa rivsår! 🙂

 2. Anne

  Har klarat oss från mask, men jag och barnen fick löss en gång, Trodde att det skulle vara genomvidrigt men allt försvann på alla efter en behandling, även i mitt långa, tjocka hår. Det var 3 eller 4 år sen. Så nu är jag inte rädd längre om det skulle återkomma 😂

 3. Maria

  Min mans katt är utekatt och jagar mycket. Henne avmaskar min svärmor på rutin tror jag minst någon gång per år. Att barn ska få det känns så vidrigt. Vill typ spy bara tanken av att dra ur maskar ur mitt barns rumpa. NÄ gud då får min man som är mindre känslig ta över. Båda katterna är sjukt fina 🙂 Min mans katt ”Kissen” är heltsvart birma 😀

  1. Jessica

   Vanlig springmask som vi människor oftast får är pyttesmå, inte ens en halv cm och hårfina så jag lovar, skulle någon av dina barn få det är det absolut inget du behöver dra ut 😉 Ofta ser man inte ens dem utan känner bara dem. Vi sköter hygien och tvätt förstås men ändå får vi då och då ändå.

 4. J

  Är Mini ute? Vår förre katt åt massor m möss. O ha kan säga att de var mer än en gång (under drygt 1år) som han hade mask… Han hade flera olika sorter. Tänk på vilken mssk det är när du ger avmaskning då de tar olika sorter. En del är i lungorna i ett stadie o då kan katten få hosta.

 5. Elin

  Det finns något nytt maskmedel som man stryker på i nacken på katten, funkar jättebra!! Var tydligen på recept förut men säljs nu receptfritt på Apoteket! Tips!!

 6. Jessica

  Vi har en katt som får de 2 gånger per år 🙈 honom ger vi en tablett som man får massera ner i utanpå halsen på honom. Annars vägrar han svälja de 😅. Sjukt otrevliga upptäckter !!!!