Målningen gick åt helvete – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Målningen gick åt helvete

Det blev inte bra. Det blev skitdåligt faktiskt. Igår målade jag ett andra och sista lager med väggfärgen och lät det torka under natten. Imorse var jag pigg, utvilad och glad och sugen på att gå på med kalkfärgen. Mamma kom över och skulle hjälpa till och vi tittade tillsammans på en instruktionsfilm innan. Blev det som det skulle? Svar nej. Nu har jag dock fått massor av kommenterar på Instagram om att jag måste vänta tills det har torkat minst 24 timmar innan jag kan se hur resultatet verkligen blir. Men i mina ögon ser jag inte hur det skulle kunna bli mindre “storflammigt” än vad det är nu. Jag har gjort precis som man skulle. Målat i kryss osv.

Mamma är lika hetsig som jag och hennes tips var att rolla över allt med kalkfärgen igen, istället för att måla ett andra lager med pensel. Jag tog lite av färgen och spädde ut med massor av vatten och sen har jag rollat över en vägg. Som det ser ut nu, en timme senare tror jag att det kommer att bli bättre än innan iallafall. Jag ville så gärna att det skulle bli bra. Jag var så sugen på att måla kalk i vardagsrummet också fast i en ljus ljus grå nyans. Vi får se hur det blir med den saken. Jag får helt enkelt avvakta nu och inte hetsa så mycket som jag gör. Djupa andetag.

Såhär såg det ut när jag hade målat två lager med väggfärgen. Så nöjd med kulören! Älskar mörkare sovrum och speciellt i grått. Det grå gör sig fint mot de vita snickerierna tycker jag.

Såhär såg det ut när vi målade. I kryss, precis som man skulle. Här ligger solen på så det är lite svårt att få en ordentlig uppfattning.

Och såhär såg det ut när det hade torkat i några timmar. Inte alls som jag hade tänkt mig. Vi får som sagt se hur det blir när det har torkat längre tid….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Gå in på Att vara någons frus blogg å sök på kalklitir. Vet att hon använder det mycket! Kanske du hittar något bra tips där!

 2. Maria

  Sådär ser kalkfärg ut när det torkar. Tro mig jag fick själv panik när vi skulle måla en stooor fondvägg i vardagsrummet och de tv-leverantör så jävla dåligt. Såg ut som en stor halvspacklad industrivägg😂 i hallen gjord evi en liten vägg med samma kalkfärg som blev jättefin. Vi tog in en målare som målade över all kalkfärg med linoljefärg och det blev precis som vi ville. Han sa att trenden med kalkfärg förstör folks hem… folk tror att det ska bli på ett sett men kalkfärg blir rätt och ojämt 😂

 3. Evelina

  Jag har målat med kalkfärg i vardagsrummet..gjorde stora kryss “typ” drog långa tag huller om buller med en rätt bred pensel, är supernöjd…Älskar färgen och effekterna som färgen gör.

 4. Sofie

  Vi målade med kalklitr i vårt vardagsrum för ett par år sen. Målade inte i kryss. Rekommenderar att lacka över, superkänslig för fläckar 😬.

 5. Vera

  Oj,men hvorfor male i kryss? Med mineralmaling må man bruke god tid og ikke ta for mye maling på og absolutt ikke prøve å male i mønster….

  1. jessicalagergren

   Enligt instruktionerna ska man måla i kryss med den här färgen. 🙂 Hade inte gjort det annars. Är kanske annorlunda med “riktig” kalkfärg.