Mål för 2016 – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Mål för 2016

Jag har satt upp mål för vad jag ska uppnå under 2016. Det viktigaste tycker jag är att även sätta upp delmål, det gör det lättare att nå sina mål och att de inte känns övermäktiga. Ett tips är att sätta upp delmål för varje månad under det kommande året. Jag har delat upp mina mål i olika kategorier. Vad har ni för mål för 2016? Here we go!

Relationer
1. Jag och Ibbe ska ge parterapi ett försök. Vi är ganska dåliga på att kommunicera med varandra och båda vill bli bättre på det. Jag tror att det kan vara bra att prata med en person utifrån som inte tar någons parti. Jag pratar väldigt mycket med Angelica men hon är ju nästan jämt på min sida. Vi har blivit bättre på att tex tala om vilka förväntningar vi har inför en kommande ledig helg tillsammans. När vi inte gör det uppstår det lätt irritation eftersom att vi tycker att olika saker är roliga att göra på ledig tid.

2. Jag vill umgås mer med min familj. Min lillasyster har varit ute och rest större delen av förra året och min lillebror bor och pluggar i Örebro. Till sommaren flyttar han hem och min lillasyster har lovat att hålla sig hemma ett tag.

Kroppen
1. Jag ska gå ner 20 kg innan nyårsafton. Mellan 28/9-3/1 har jag gått ner 11,2 kg totalt. Efter jul och nyår visade vågen +0,7. Jag trodde inte att jag skulle hamna i en svacka när det kom till viktminskningen men det är nog realistiskt och tänka att det kommer att komma en del svackor under året. Det viktigaste är att ta tag i det så fort som möjligt. Mitt mål med viktminskningen är ju att ändra livsstil och flera år av dåliga matvanor tar mer än ett par månader att ändra på.

2. Jag vill bli starkare. Jag har haft träningsperioder i livet där jag har känt mig otroligt stark i kroppen. Jag ska precis som resten av svenska befolkningen skaffa träningskort. Faktum är att jag mår så mycket bättre både fysiskt och psykiskt när jag tränar. Jag älskar känslan av adrenalin i kroppen. Mitt mål är att träna en gång i veckan det här året. Mål: Att orka göra plankan i 3 minuter utan paus.

Psykiska mål
1. Lära mig att tycka om mig själv som jag är. Jag är expert på att skämta om mig själv och min kropp på min egen bekostnad. Jag ska sluta med det.

2. Ta tag i min misofoni. Jag har fobi för tugg- och smaskljud. Jag tror att det är minst lika jobbigt för Ibbe att leva med min fobi som det är för mig. Det är ju främst hans smaskljud jag inte klarar av. Jag kan inte lyssna på när folk äter i tv-program heller. Mitt värsta är “Hela Sverige bakar” där de som smakar bakverken riktigt tumlar runt med godsakerna i munnen – med ljuduttagning rätt vid kakhålet. Jag klarar inte av det och det är såklart inte särskilt angenämt för någon.

Karriär
1. Få spinn på sponsorer i Tvillingpodden. Vi lägger ner otroligt mycket tid på podden och ni är väldigt många som lyssnar. Det vore härligt med en inkomst för den tid vi lägger ner.

2. Bli bjuden på någon härlig gala. Jag vill gå på röda mattan helt enkelt. Jag och Angelica har båda jobbat med vimmel som journalister. Jag skulle tycka att det vore roligt att vara en i vimlet som blir plåtad istället för en som står utanför det röda repet.

3. Skriva klart manus till min och Angelicas barnbok. Vi har kommit en bit men behöver nu bara prioritera manuset och skriva om det en del. Jag ska se till att vi tar oss tid och att vi skickar in ett manus till olika förlag innan 2016 blir 2017.

4. Lägga ännu mer tid på bloggen. Jag älskar att läsa bloggar med fina foton och jag vill lägga mer tid på bloggen när det kommer till både text och bild. Mitt första delmål är att göra 3 inlägg per dag och svara på alla kommentarer. Jag älskar när ni kommenterar och försöker svara när ni har frågor, men från och med nu kommer jag att svara på alla kommentarer. Innan sommaren vill jag även öka mitt besöksantal per vecka här i bloggen.

Ekonomi
1. Jag vill börja spara pengar. Det fanns en tid då jag hade en buffert på ett sparkonto. Med barn känns det viktigare än någonsin att ha pengar för oförutsedda utgifter. När 2016 blir 2017 ska jag ha 15 000 kronor på ett sparkonto (utöver det jag ska spara till bröllopet.)

2. Göra upp en budget och en sparplan för bröllopet som kommer att bli av sommaren 2017.

Personliga mål
1. Ta körkort! Jag har redan gjort upp en plan i huvudet på hur det ska gå till och hur jag ska lyckas den här gången. Jag har redan gått en treveckors intensivkurs, dock var det snart två år sen så jag behöver nog ta en hel del lektioner innan det är dags för uppkörning. Den här gången tänker jag inte ha ångest över körkortet. När Ibbe går på pappaledighet i maj kommer jag att sitta på vårt kontor på vardagarna och det ligger en körskola ett stenkast härifrån så jag ska boka in mig på lektioner där.
de3dd8f98b53fadf5f0740adee60c631Bild lånad från Pinterest

Saker i korthet som jag vill göra under 2016: 
Jag vill lära mig att: Köra bil.
En person jag vill träffa mer: Angelica Blom.
En plats jag vill besöka: Grekland.
Jag vill bli bättre på: Att leva i nuet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Jag kan varmt rekommendera nånting som heter PREP-kurs. Friskvård för relationer i princip, för par som vill lära sig kommunicera bättre och vill jobba för att ett bra förhållande ska bli ännu bättre. Min man va sjukt skeptiskt till det först och jag va kanske inte 100% säker på om det va något för oss egentligen. Men jag är så glad att vi gick kursen (även min man uppskattade kursen och rekommenderar den) det har stärkt oss så mycket och hjälpt oss fokusera mer på varann och uppskatta varandra igen. Kan ju lätt glömmas bort när man har småbarn

 2. Cathrin

  Åh du måste hålla oss (mig! Hehe) uppdaterad om misofonin! Lider själv av det. Eller snarare min man då precis som för er. Stör mig även på tandborstning (så fult ljud!) och tangentbordsknackande (jag jobbar i öppet landskap… Hörlurar är ett måste). Det här kanske kan bli en spark i baken för mig att ta tsg i det också.

  Härlig lista! Många bra och realistiska mål. Blir kul att följa. Heja!

  1. O.

   hahah, förlåt, men jag måste bara säga här Cathrin, att det är så kul att man är olika ändå.
   Jag ÄLSKAR nämligen tangentbordsknackande, både från mig, men främst från andra. Det är något nästan lugnande för mig. Tänk så olika det kan vara.
   Smackande är ju däremot riktigt ocharmigt… 😉
   Misofoni? Måste googla. 😉
   Kram!

 3. Anna J

  Ang viktminskningen – två steg fram och ett steg bakåt innebär faktiskt fortfarande att du går framåt, mot målet. Bakslag kommer. Gäller att motiveras av dem och inte slå ner på dig själv. Heja dig! Du kommer fixa 15 kg till 1/2. Tror på dig! Heja heja!

 4. Tina

  Grymma och uppnåeliga mål! Gillar att de är så konkreta också. Är så lätt att ha som mål att man ska bli en lyckligare person tex, utan att tänka varför och hur? Heja dig Jessica, du är så bra!

  1. O.

   Jag håller med dig Tina!
   Så konkreta mål du har Jessica! Tummen upp för det!
   Du är grym!
   Och om du lyckas med hälften så är du lika grym!

   Kram & tack för en härlig blogg!

 5. Victoria

  Så himla bra lista vännen❤️
  Blev också inspirerad att få ner min. Har skrivit kontrakt med mig själv om vissa mål, men ska få ner delmål också. Min största utmaning och nyårslöfte är att hitta balans i livet mellan jobb och fritid. Inse att jag inte är mitt jobb, utan att de just bara är ett jobb.
  Ang körkort så tog ju ja mitt i höstas (10 år efter att jag fick) hade ångest och var så rädd att misslyckas men när jag väl bestämde mig att de inte handlade om att misslyckas utan att lyckas så gick det. Jag tror på dig och friheten att köra bil är värd varenda minut och alla tårar man lagt ner på körning och teori under alla år. Heja dig Jessi ❤️