Livet på landet för en dag – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Livet på landet för en dag

Igår åkte jag och Elsa till min kusin och stallet. Det var en riktigt mysig dag och en otrolig frihetskänsla att kunna köra dit utan Ibbe. Bara jag och Elsa. Jag är så stolt över mig själv att jag tog tag i körkortet och fullföljde det. Så många gånger som jag tänkt tanken “nu är det dags”, men ändå skjutit på det. Jag tänkte att jag kunde skriva ihop ett inlägg med mina bästa tips för att ta körtkort sen för den som vill. Inte för att jag är någon expert men jag började körskolan i slutet av april och tog körkortet 17 juni. Det är ändå relativt snabbt jobbat!

I stallet blev det fika, gos med föl och skratt med (eller åt) de små alpackorna. Så roligt djur! På vägen hem somnade Elsa i bilen och sov sen för natten. Man älskar ju den typen av nattningar, haha. Sent igår kväll fick jag förvärkar och var helt säker på att det var dags för förlossning. Jag gick runt runt hemma, tog en dusch, drabbades av lite lätt panik över att inte ha packat BB-väskan (har fortfarande inte gjort det) och sen tog jag två alvedon och kröp ner i sängen. Jag sov så gott inatt även om jag var uppe och kissade. Nu har jag inga känningar alls. Jag hoppas alla de här förvärkarna kommer att underlätta förlossningen sen och att jag håller på och öppnar mig.

Klänningen är ny och kommer från Drylake. Fungerar lika bra nu höggravid som sen.

När Angelica hade jobbat klart för dagen kom hon också till stallet.

Det hade fötts ett föl tidigare samma morgon och moderkakan låg i hagen. Elsa var väldigt fascinerad och ville gärna känna på den. Det fick hon inte.

Ett tappert försök att få till en bild med ett av fölen. Just det här fölet var så gosigt och snuttade på mina fingrar och min klänning.

Alpackorna! Så gulliga!

Två av fölen!

Jag älskar verkligen det här stället!

Fölet var nyfiken på Elsa…

Och kom fram till henne och hälsade.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Becka

    Vill gärna ha tips om körkortet! Har börjat för ett litet litet tag sen men redan bokat proven för att verkligen få mig till att göra det. Väntar med spänning!!

  2. Sara

    Hade förvärkar varje kväll i 2 veckor innan min andra förlossning. Hade riktigta värkar i 3 timmar innan vi kom till BB, var öppen 9 cm då och efter ca 1h föddes bebisen. Bästa förlossningen! Lycka till och hoppas du får en drömförlossning!

  3. Maria

    Hej och tack för en härlig blogg!🌸Jag undrar vad det är för fint läppstift/läppglans du har på dig när du gör fransar?💄Lycka till med förlossning och husköp!😍Kram