Jessica Lagergrens

Läsa, läsa, läsa!

Jag älskar att läsa för och med barnen. Det är en av de mysigaste stunderna på dagen tycker jag. Nu när jag konsultar för Bonnier News har jag skrivit en reklam-artikel för Adlibris på mama om just barn och deras viktiga läsning. Om ni vill läsa artikeln hittar ni den HÄR. Elsa har ganska länge kunnat läsa versaler men kan du även läsa när det står med små bokstäver. Jag tänker att det måste vara så härligt när det bara släpper och man helt plötsligt kan förstå vad det står överallt. Har ni tips på riktigt bra lättlästa böcker för barn i 6-årsåldern? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Idag står jobb för Bonnier på schemat och fler spännande artiklar ska skrivas. Jag älskar det jobbet och alla nya kollegor jag har fått. Nu när restriktionerna lättat/släppts så får man vara på plats på kontoret om man vill. De veckorna jag inte har barnen tänker jag att jag iallafall ska åka in en dag i veckan till kontoret. Det är ju mycket roligare att hänga med sina kollegor fysiskt än via skärmen!

Ny vecka, friska tag – nu kör vi!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Böckerna om Den magiska djuraffären har båda mina barn älskat. De är lättlästa och funkar att läsa själv när man har kommit igång lite med läsningen. Finns 5-6 stycken olika tror jag.
  Sen finns det ”Läs tillsammans-varianter” av vissa Saga-sagor. Där är det ett par meningar på varje sida i den vanliga texten som står med stora bokstäver. Då kan barnet vara med och läsa i den vanliga boken. Blir supermysigt att läsa ihop.

 2. Sofie

  Alla böcker av Helena Bross!! De är så populära på min lågstadieskola. Serien Axel och Omar tror jag alla barn jag läst med älskat.

 3. Lena

  Karma och Jonar (en serie, finns 4 eller 5 böcker, den sista kom ut nu i dagarna) tänker jag direkt på om man vill ha lättlästa böcker, men ändå med innehåll som passar en 6-åring. Min pojke har väntat med spänning på sista delen. Sedan gillar han böckerna om Jack, men det är lite mycket text när man precis lärt sig läsa, men man kan läsa varannan sida, eller tom varannan mening så blir det lite mer flyt..