Jag mår inte bra just nu – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Jag mår inte bra just nu

Att avbryta detoxen var lite läskigt samtidigt som det var skönt. Jag har ju tidigare skrivit att jag inte var redo att sluta äta på det sättet som vi har ätit under november. En liten del av mig tyckte att det skulle bli rätt skönt utan att ha några förbud, men den största delen av mig var rädd för hur det skulle bli att inte längre ha fasta ramar kring kosten.

Jag är mer än nöjd över resultatet av den här månaden. Men främst är jag nöjd över hur jag mår. Jag har haft en helg nu där jag ätit bröd, godis och druckit cola zero. Inget av det var så gott som jag mindes det och därför tänker jag nu lite annorlunda kring kosten. Innan detoxen skulle ta slut hade jag bestämt att jag bara ska äta godis på lördagar men även att bara dricka cola zero på lördagarna. Igår åt jag godis mest bara för att det var lördag och för att jag ville, inte för att jag var sugen på det. Av maten som jag har ätit i helgen mår jag inte bra.
twins_spaFrån och med nu kommer jag inte ha några som helst förbud. Jag vill äta saker när jag är sugen på dom och inte bara för att. Jag känner så starkt att min kropp inte behöver socker eller cola zero så det är verkligen något som jag bara kommer att äta/dricka när jag är sugen. Jag vill inte trigga igång mitt sockerberoende igen och det var riktigt skönt att jag inte tyckte att godis var livets godaste när jag åt det igår. Jag känner smaker på ett helt nytt sätt!
jess_detoxNu är jag så pepp på att göra ett upplägg för halvmaraton som jag ska springa i april. Jag ser det som världens bästa morot och motivation till att komma igång med träningen igen. Det ska bli så kul! Vilka är med mig? jag skulle vilja skapa en grupp eller ett team kring halvmaraton och genomföra det tillsammans.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny Pettersson

  Jag har precis anmält mig till loppet, tack vare dig! Under våren/sommaren sprang jag inför tjejmilen i Stockholm och när loppet var över tog motivationen slut, mammaledigheten övergick till jobb och jag tog mig inte längre tiden att springa fast jag vet hur bra jag mår av det. Så läste jag att du ska springa halvmaran och då blev jag så inspirerad och peppad! Klart att jag också ska det, bästa moroten för att komma igång igen! Att ha ett tydligt mål med träningen gör ju det hela så mycket roligare och lättare att fortsätta när det känns tungt. Jag är gärna med i gruppen om det blir en sådan!

 2. Sofie

  Jag är lätt på! Har tänkt i nästan två års tid att jag vill utmana mig själv med en halvmara, men vill ju peppa med någon innan och har inte lyckats få med mig någon kompis. Kuuul med en grupp där man kan ladda tillsammans! 😀

 3. Charlotte

  Efter inspiration från dig så har jag också anmält mig till halvmaran här i Stockholm i april. Så skapa gärna en grupp! Kanske hittar man någon i närheten där man bor som man kan träna tillsammans med. Lite läskigt att sticka ut själv nu när det är så mörkt.

 4. Jessica

  Jag ska springa Göteborgsvarvet som också är en halvmara. Var ute i morse på en 6.5km. Jättehärligt men långt kvar till 21 🙈

 5. Ylva

  Jag är på men vågar inte ha något annat mål än att komma runt 😀 Ska försöka träna så gott jag hinner och ska tänka att varje träningspass gör de 21 km mer och mer drägliga 😀

 6. Evelina

  Hej! Kommer dina resultat av blodprov osv publiceras här eller någon annanstans? Så nyfiken på hur det påverkar kroppen!

 7. C

  Du är så duktig som gjort denna förändring! Jag måste också sätta igång igen, har helt kommit av mig och det har blivit massa bröd framför datorn på jobbet då det varit mycket deadlines. Min kropp är inte redo för en halvmara (har sprungit 2 innan) då jag tränat så dåligt det sista men nu bestämde jag mig för att jag ska klara en mil innan sommaren. Tack för att du inspirerar!