Jessica Lagergrens

Jag hatar verkligen inte män!


Jag fick en kommentar på gårdagens lista om ”7 tecken på att en man är sjuk” och att min lista är ”förklätt manshat”. Min lista är skriven med humor, glimten i ögat och för att andra ska känna igen sig. Den riktar sig inte till sjuka människor i allmänhet utan är bara menat som en rolig text om den klassiska mansförkylningen. Jag hoppas inte att det är fler som ser listan som ett elakt påhopp eller förklätt manshat. Den var som sagt enbart skriven för att vara rolig. Jag ber om ursäkt att den uppfattats som något annat. Jag ser mina listor lite som stand up och man får ta mina texter med en nypa salt.

Nu ska jag på möte inför ett roligt samarbete med Polarn. Sen blir det jobb i stan hela dagen innan jag ska hämta Elsa på förskolan. Inatt när hon kom in till oss sa hon ”mamma flytta på dig”, haha. Jag fick inte ligga på min egen kudde för där skulle hon ligga. Jag lyckades få en liten hörna av kudden sen kröp hon nära nära. Det är verkligen det bästa som finns!

IMG_9501

Mumsig frukost!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Jag är en sån som är dödstrött på män. ALLA män. För jag har då aldeig mött en man som inte varit problematisk på ett eller annat sätt pga sin stereotypa manlighet. Så åt helvete med dem och deras förkylningar!

   1. Jennie

    Där bevisade du ju bara min poäng, Jessica. Jag kommer aldrig och skulle aldrig säga en sådan sak om män, jag har en man hemma som är ta mig fan den bästa som finns. Att då applådera och älska såna här, äkta manshat (där kom ordet igen!) – kommentarer om män….. Stötta och supporta ens karl istället, hur ska man någonsin kunna vinna sig ett fungerande, långvarigt förhållande annars? Att leverera ett skämt som kanske inte togs emot på bästa sätt är no biggie, men att sen applådera för precis det jag just reagerat på… Det visar ju på att det faktiskt fanns en förklaring till varför undertonen var så ironisk och ”stackars dem” tydligt skrevs med himlande ögon.

    1. Cecilia

     Alltså va?! Jag har oxå en man hemma? För det kan jag va trött på män? Lägg av och läs på istället. Läs på om feminism och patriarkala strukturer. Sluta hacka på Jessica!

    2. jessicalagergren

     Jag finner Cecilias kommentar humoristisk! Superkul skrivet och jag skrattade faktiskt rakt ut när jag läste den. Jag tror att det är viktigt att inte ta allting på blodigt allvar hela tiden. Att skratta mår man bra av och hennes sätt att uttrycka sig på var kul tycker jag. Jag hatar inte män. Punkt slut.

  1. Cecilia

   När en kvinna börjar anklaga andra kvinnor för manshatare, ja då är det åt helvete! Gå inte männens ärenden!

 2. Jennie

  Tack för fin återkoppling och att du inte tog det som en förolämpning. Jag blev inte kränkt, kände mig inte påhoppad men det var en bitsk underton i inlägget som jag inte uppskattade – när det faktiskt är bevisat att män mår sämre vid förkylning. Då skulle jag aldrig få för mig att reta honom för det ❤️ När jag själv blir helt däckad av lite feber och vet hur jobbigt det är. Lite som att skriva ett inlägg om kvinnors mensvärk och hur mycket vi gnäller om den och ber våra sambos att gå och köpa choklad i spöregn bara för att vi inte orkar gå själva för den ”ohyggliga värken som känns som knivar i magen”. Det är ju bara lite mensvärk! Haha åh nu låter jag bara som en sur tant men jag vill bara att vi ska vara snälla mot varandra! Och stötta varandra speciellt under sjukdom man inte kan rå för, eller mensvärk.. . Jag vill ju heller inte gärna att min sambo gör en liknande lista när jag ligger där med mensvärk och viftar bort den med ”humor”, när det faktiskt inte alls känns särskilt kul 🙂

  1. Lisa S

   Sjukt intressant det där med att män mår sämre vid förkylning än kvinnor! Varför då? ☺Jag har alltid tänkt att män bara är klena och gnälliga, det kanske jag borde sluta med då? Samt faktiskt hämta ett sugrör till mannen nästa gång han snorar? 😁

 3. Jenny

  Alltså jag blir sååå trött på såna kommentarer! Hur skall du kunna ta hänsyn till varenda människas problem och åkommor i varje inlägg du skriver? Det finns ju egentligen alltid någon som känner sig kränkt, påhoppad, mår dåligt osv. Kan inte dom personerna bara andas lite innan dom skriver. Det är ju inget personligt mot dom! Även om inte jag tycker allt jag läser är roligt eller håller med om, så får man ibland bara andas lite och skrolla vidare.

  1. Jennie

   Så vad man än tycker så ska man inte få säga det högt? Det handlar inte om att vara kränkt eller påhoppad, för det blev jag definitivt inte. Bara att inlägget kändes som att sparka lite på någon som redan ligger… I feberyra och extremt ont i halsen… Samma sak gäller ju exempelvis om ens man hade skrivit ett ironiskt humorinlägg om den ”ack så jobbiga mensvärken hon säger sig ha varje månad”, när man VET hur jävlig den (och en riktig man flu) kan vara!

   1. Jenny

    Sparka på någon som redan ligger, påhoppad eller kränkt, listan kan göras lång med uttryck. Det finns alltid någon som känner sig träffad. Förstår man inte att en sån lista inte är riktad till en själv personligen? Kan man inte sålla bort och tänka ”nä, den är nog skriven med humor och hon generalisera kanske lite”? Det är ju inte heller så att ALLA män är såna som listan utgör. (Sedan finns det män som har det värre). Det tycker jag att man borde förstå och då kanske hålla igen lite på en sådan kommentar som du skrev.

     1. Lisa

      Håller också med Jenny 🙂 Tänker att man inte måste ta allt personligt och skriva allt man tycker och tänker utan kanske ta det med en nypa salt eller skrolla vidare om det inte faller en i smaken. Jag skulle inte bli ledsen om någon skojade om mensvärk på ett lättsamt sätt så länge jag vet att personen inte menade något elakt på riktigt utan istället förstår hur dåligt man kan må vid mens. Tycker man kan skoja om det mesta här i livet.

     2. Jennie

      Såklart kan man det och det ska man, humor är det viktigaste i livet! Men jag tyckte ändå att inlägget var trist formulerat och att vi inte tar männens smärta på allvar utan driver med den. Jag kan driva om allt, utom sjukdom. Och nu i tider när det är så inne att hata män och förlöjliga dem och generalisera ”alla mäns” beteende tycker jag att det är viktigt att verkligen stå upp för allas lika värde. Vi är lika bra allihop och min man sliter som ett djur för att komma hem tidigare varje dag. Han förtjänar uppbackning och stöttning inte minst när han är sjuk, för mår jag är sjuk är det han som passar upp mig utan att jag ens behöver säga något. Mer sådant. Mer kärlek. Det finns så mycket hat här i världen. Låt äktenskapet vara fritt från det. ❤️

     3. Lisa

      Fast vadå du kan driva om allt men inte sjukdom – cancer är en sak men förkylning…? Förstår inte riktigt… annars håller jag såklart med dig om det andra du skrev att man ska stötta varandra och ge mer kärlek.

 4. Malin

  Jag älskade listan och igenkänningsfaktorn på mannen i förkylningstider är HÖG! Jag uppfattade inget manshat alls, det var glimten i ögat. Även min man fick läsa listan och tyckte den var skitkul ☺️😘