Jag har flyttat! – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Jag har flyttat!

Nu har jag äntligen flyttat hem – igen! Det känns faktiskt precis som att komma hem. Jag trivdes bra på amelia och det var en rolig tid, men jag saknade gänget på LOPPI. När jag dessutom jobbar för LOPPI nu kändes det inte mer än rätt att flytta tillbaka bloggen hit. Jag hoppas och tror att ni kommer fortsätta följa mig och min graviditet här.

Hur mår jag då? Faktiskt inte alls särskilt bra. Jag har haft feber till och från i en vecka och illamåendet är konstant, trots medicin. Jag tyckte att Lergigan Comp lindrade till en början och det gick två-tre dagar utan att jag kräktes, men nu har jag börjat kräkas igen. Allt luktar äckligt och allt smakar illa. Det går förhoppningsvis över inom några veckor. Jag håller iallafall tummarna för det.

Foto: Hannah Hedin

Nu har jag precis gått in i vecka 9 och embryot är 15 mm långt från huvud till stjärt. Tänk vad mycket det händer där inne på så kort tid. Otroligt! Ni får jättegärna kommentera vad ni vill läsa mer om här i bloggen. När jag frågade på Instagram var det många av er som ville läsa ännu mer om graviditeten. Hur känner du?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anita

  Kex o vatten levde jag på från o till under båda mina graviditeter. Jag kräkte mig igenom hela graviditeterna , till slut skrattade lutad över klosetten , så otroligt absurt.
  Det är inte många som får så dåliga erfarenheter, det bör lägga sig snart gumman . Du e stark!!! Kramisar.

 2. Sandra

  Det är så roligt att följa din resa som gravid! Jag själv är i v9 (8+2) och kämpar också med illamåendet och noll aptit på mat.. vi får kämpa vidare och förhoppningsvis så slutar illamåendet i vecka 12. Jag intalar mig att det är bra med illamåendet då jag faktiskt känner av att det är något annorlunda med kroppen. Ett litet ”kvitto” på att det faktiskt är något där inne <3

 3. Anna

  Det blir bättre!! Försök tänka att nu är det bara 2-3 v kvar, sen brukar det ju avta. Minns att jag också grät pga illamående i v 8 el 9. Havregrynsgröt på morgonen sägs lindra och det funkade faktiskt för mig. Dagen innan förlossning gick jag 7 km med 3-åring i vagn, men det hade jag aldrig klarat i v 9, då vill man bara gråta. Kram och grattis!

 4. angelica

  Usch låter inte som nån rolig tid just nu, hoppas innerligt att ditt illamående går över så att du kan få njuta av tiden som gravid.
  Jag fick hyperemesis så jag hamnade på sjukhus flertalet gånger men jag fick tipset att ta lergigan och lergigan comp x antal gånger per dag och då blev det mycket bättre under en period. Även att suga på en citronskiva fick jag som tips och det fungerade också, fast det inte är ju inte så kul att gå och göra det heller. Hur eller hur så hoppas jag att den kämpiga perioden med illamående snart är över för dig! Massa styrkekramar

 5. Sara

  Jag lider så med dig. Jag har mått dåligt med båda mina två. Med andra fick jag hyperemesis som tyvärr höll i sig hela graviditeten. Jag menar inte att skrämma upp dig, då det är väldigt ovanligt. Det jag vill tipsa dig om är att höra med din bm om du kan öka dosen lergigan comp och om du kan få b12 och ondansetron utskrivet. Om det är så att du inte får behålla vätska, kontakta vården: du kan lätt bli uttorkad av kräkningar samt feber. Håller alla tummar för att du ska slippa illamåendet snart ❤️

 6. Jenny

  Jag mådde sjukt illa o spydde mkt men åt legrigan comp, de viktiga för mig var att ta de kontinuerligt dygnet om då hölls illamåendet lite mer i chack. Hoppas du mår bättre snart! O suuuper grattis till din efterlängtade graviditet ❤️ Vi försöker också och har gjort det ett halvår nu så hoppas på ett plus vi med snart😊

 7. Amelie

  Hej! Så himla jobbigt med illamåendet 🙁 Jag hade det exakt likadant när jag väntade min son. Testade också lergigan men det hjälpte inte alls. Räddningen för mig blev 1 postafen + 1 omeprazol varje kväll. Funkade magiskt! Och båda är receptfria också. Hoppas du snart mår bättre! Kram

 8. Helena - Vägen till ett plus ➕

  Har du feber och spyr kanske det är magsjuka också? En dålig spiral av gravidrelaterat illamående och faktiskt sjukdom? Eller har man feber när man är gravid? Jag vet att kroppstempen är högre men feber…? Dock får jag alltid feber när jag kräks oavsett om jag är sjuk eller ej. Haha förlåt för alla diffusa frågor!

 9. Carolina

  Jobbigt att du mår illa 🙁 jag är gravid i v11 och inte kännt illamående mer än nån dag i vecka 8 ungefär. Blir otrolig nu istället varför jag mår väldigt bra! Ta hand om dig och tänk va värt det sen kommer vara .

 10. Hanna

  Plussade igår med barn nr 2 efter 6 månaders försök. Går in i vecka 6 imorgon så är bara 3 veckor efter dig! Ska bli roligt att följa dig!
  Vid min första graviditet kom illamåendet tidigt vecka 7 tror jag och höll i sig till 20 plus någon vecka till pga att huvudet inte fattade att jag inte var illamående längre, men det gick liksom på rutin! I vecka 17 besökte jag en läkare då jag var nära ett sammanbrott, visst lindrade legrigan men inte tillräckligt. Läkaren förklarade för mig att en graviditet var en parasit och den skulle ta vad den behövde av min kropp, men jag hade ju lite att ta av så det gjorde ju inget. Det han kunde erbjuda mig var cancer medicin ” Ja vi kallar den så eftersom den ges till de som genomgår kemoterapi, finns en viss chans för hjärtfel men det är i de tidigare veckorna och dem har du ju passerat!”
  Jag ville ge honom en pungspark! Jag smååt ofta hade alltid något med mig. Gärna sura grejer, kiwi sura S osv som jag inte gillar i vanliga fall. Hoppas det går över för dig snart!

 11. Lisa

  Vill gärna höra mer om din graviditet! 🙂
  Ett tips om du inte redan testat. Ta lergigan Comp i sängen på morgonen innan du går upp i samband med frukost. (Typ två knäcke eller så), Räkna ut hur många timmar fram du kan klara dig skapligt på din första tablett. Ät något mellis för att fylla upp magen. Ät lunch och ta i samband med det en till tablett. Ät mellis och sen ta sista tabletten i samband med kvällsmat. Jag hade det precis likadant som dig, men insåg att hela tiden fylla magen med något och ha rutin på tabletten var det bästa för mig! Jag kom in i det efter någon vecka och kunde äta så resterande veckor.
  Lycka till, så roligt att följa din graviditet! <3

 12. Malin

  Jag åt Lergigan i somras och tyckte också det hjälpte de två första dagarna, sen blev det som en platå och sedan började jag må skit igen. Men fortsätt ät dem och försök hela tiden äta något litet, typ en morot, så blir det bra om några veckor förhoppningsvis. Nu är jag snart i vecka 30 och har helt förträngt hur dåligt jag mådde i början 🙂

 13. Ida

  Hej😊Alltid kul å läsa din blogg🌸Är också gravid,är långt gången då jag är i vecka 35💕Tänkte höra om Angelica också kommer att flytta sin blogg till Loppi eller om hon kommer vara kvar på Amelia?
  Ha en fin söndag 😊

Annons