Jag har ätit en halv jävla larv – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Jag har ätit en halv jävla larv

Jag har precis kräkts. Inte för att jag är magsjuk eller gravid. Jag är besatt av broccoli och äter minst en stång(?) om dagen. Idag var inget undantag. När jag dukade av efter middagen och skulle diska ur broccolikastrullen ser jag det man helst av allt inte vill se. Inte en larv. Något ännu värre. En HALV larv! Inte en liten minis. Nej nej. En svullen stor vulgär jävla halv larv. Jag kastade bort kastrullen och sprang till toaletten och spydde av ren äckelkänsla. Tills jag kom på det. VILL jag se den halva larven i toaletten? Svar nej. Då får den hellre bo kvar i min mage hur vidrigt det än känns. Sannolikheten att Ibbe har ätit den är 0,1 % eftersom att han åt den minsta broccolibiten ni kan tänka er medans jag tryckte i mig resten som att jag inte hade sett mat förut. Behöver jag säga att jag kommer att kasta broccolin som vi har kvar och inte köpa det på bra många dagar (läs år) framöver? Jag som precis hade slutat må illa efter min magsjuka.
FullSizeRender-28Stackars larven….!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marika

  Oouh mysigt. Men som gammal hyllapa (affärsbiträde) fick jag ofta höra av reklamerande kunder att med tanke på allt gift som besprutas på all mat så är de väl ett gott tecken att djuren ändå hittat dit. En liten försäkran om att dessa broccolis ändå verkar ok Men ändå inte mysigt.. Skölj skölj skölj!

 2. Lisa

  Jag har också en snuskig broccoli-historia. Jag hade kokat färsk broccoli och tänkte på att kokvattnet var lite brunfärgat, men äsch det är väl lite jord tänkte jag. Sen satte jag mig ner och åt min middag med kokt broccoli i lugn och ro. Jag läste i en tidning samtidigt så jag ägnade inte maten på tallriken ingående uppmärksamhet. . . Förrän jag nästan ätit upp. När jag ska stoppa en broccoli i munnen så ser jag något svart på “stammarna”. Tänker att det liksom är fröna/blommorna (vad det nu kallas) men kollar närmare. Och upptäcker till min fasa att det är hundratals massor av pytte-pyttesmå skalbaggar! Hela broccolin full! Precis som du funderade jag på om jag skulle springa och kräkas, men kom på att jag inte orkade. Mest för att jag inte orkade äta ny middag, och så tänkte jag på att jag säkert fått i mig mycket äckligare saker som jag inte vet om! Om jag inte hade haft så bra syn hade jag aldrig lagt märke till skalbaggarna, det smakade ju helt okej! 🙂 Men fryst broccoli är absolut en bra grej. . .

 3. Ylva

  Jag tror andra halvan av larven är kvar i bondens åker/maskinen som skördar. Tror inte att larven gått sönder i kastrullen och du ätit halva (håller tummarna för det i alla fall!) Broccoli är ju annars jättegott och nyttigt, så vore synd om du slutade äta det. Men förstår verkligen känslan!

 4. Emm

  Har hänt mig också! Hela kastrullen var full av larver när vi kokade soppa. Jag äter dessvärre bara fryst numera för att slippa se det igen. Synd för färsk är ju gott och nyttigt!