Jessica Lagergrens

Hur många test kan en göra?

Suck! Så känner jag. Enligt min app (Flo) är jag två dagar sen med mensen. Men jag hade ägglossning två eller tre dagar efter att appen säger att jag hade ägglossning. Jag tog ett tidigt test, fast jag hade bestämt mig för att inte göra det. Jag var för nyfiken helt enkelt men det testet var negativt. Idag har jag tagit ett nytt test som också det är negativt så nu är jag helt inställd på att det inte tog sig den här månaden, men samtidigt vill jag inte ge upp hoppet så länge mensen inte är där.

Hur många test kan man ta? Även om det känns uppgivet att det visar negativt så kan jag inte hålla mig från att ta ett nytt när mensen inte dyker upp. Det är lite samma känsla som att skrapa en trisslott. Man är ju miljonär tills man skrapat lotten och det visar sig vara en nitlott. Samma pirriga och härliga känsla tycker jag.

Img 4148Käre gode Gud, låt mig bli gravid snart. Jag har fortfarande samma inställning som vid första försöket, det blir när det är meningen att det ska bli. Men jag önskar att det är meningen snart.

Img 4147Ett streck = inte gravid. Två streck = gravid. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S

  Jag tycker dessa test var värdelösa! Testade med dom efter jag testat med flera andra (tidiga test)som visade positivt medans dessa visade negativt…

  Jag tog 2 tidiga dom visade svagt positivt och sen tog jag ett digitalt som först visade negativt (tog d sent på dagen, man ska ju ta med morgonurinet), så tog ett till digitalt på morgonen efter som visade positivt..

  Så ja hur många som helst egentligen 😂 men jag hejar på er och håller tummarna att mensen inte kommer 🙌🏼

 2. Sandra

  Ser och svagt streck! Tror verkligen du är gravid. Min kompis hade det så också, tillslut efter två eller tre tester visade det positivt! Hoppas! Lycka till!

 3. Caroline

  Jag ser två sträck! Håller tummarna stenhårt att det gror ett litet frö i din mage❤️ Ta ett nytt test imorgonbitti❤️

 4. Maria

  Det som dessa olika stickor mäter är nivåer av det hormon som börjar utsöndras i kroppen efter att befruktningen skett, men inte förrän det befruktade ägget gjort sin vandring från tex äggledaren och ner i livmodern där det liksom ” bäddas in” fäster i livmoderslemhinnan. Detta kan ju som ni förstår pågå allt från ägglossning till några dagar runt ÄL- lite beroende på när och var spermien träffar på ägget och de smälter samman= befruktningen.
  Det hormon som ger utslag vid test med stickor heter HCG och stiger ju längre tid från befruktningen msn testar. Dagens tester är ju mera känsliga för låga nivåer av HCG, vad det verkar redan vid beräknad mens.
  Det jag vet är att ju längre tid som gått från själva befuktningen tills man testar ju mer tillförlitligt är det.
  Mensen är ju den livmoderslemhinna som inte får bädda in ett befruktat ägg. En del kvinnor får en blödning då ägget som blivit befruktat fäster i slemhinnan det kallas Nidationsblödning.
  Så, vad vill jag med denna utläggning?
  Jo, tipsa om att vänta så länge man orkar med efter ÄL för då är nivåerna mätbara ju längre tid som gått.
  Belysa att kroppen/ reproduktionen är en snillrik process och man kan bli överraskad av att det man tror är mensblldning, vissa gånger är just den där nidationsblödningen. Och jag hoppas att Du Jessica kan känna lite tillförsikt och att det inte behöver vara kört denna gång vara för att inget streck på stickan syns ännu.
  Kram!

 5. Sara

  Ser också ett svagt streck (borde synas tydligare i verkligheten?
  Fick ett tydligt svagt rött streck på RFSUs sticka men mensen kom ett par dagar senare så i mitt fall var det ett spökstreck.
  Skrev och klagade till RFSU blev så besviken 💔 Hoppas du får ett plus på CB ➕

 6. Li

  Sådär svagt streck hade jag 2 dagar innan beräknad mens, redan en dag senare så var strecket lite starkare. Håller tummarna att det är så för dig också <3

 7. Sarah

  Ta ett digalt test. Jag tog flera sånna där sticktest som visa så svagt men sen tog jag ett digitalt och då fick jag svart på vitt att jag var gravid. O jag säger som flera andra att jag tycker mig se ett väldigt svagt andra streck. Precis så hade jag också. Lycka till!!💗

 8. Kajsa

  Vill varna för clear blue! I alla fall dom vanliga (inte digitala). Jag fick två streck på dem flera gånger när jag inte var gravid. Vi försökte i ett år och att få två streck och sen få mensen ändå… det gjorde ONT! När jag googlade så såg jag att detta hänt mååånga andra också. Hellre få vänta nån dag extra på att få ett tillförlitligt resultat än att tro att man är gravid och sen bli besviken. Lycka till Jessica!

  1. Emmy

   Det kan ju varit att du var gravid men fått tr tidigt missfall. Många som inte vet om att de får missfall för det kommer i samband med mensen. Därför bättre att ta gravtest efter förväntad mensdag..

 9. Nathalie

  Men jag ser ett till svagt streck!!! Ta ett clearblue också:) det gjorde jag när jag var osäker och det visade gravid 2-3 v💃🏻

 10. Isabel

  Sånna test visar först ett positivt resultat på mig dag 34-35 i cykeln.. alltså när mensen redan är flera dagar sen. Testa ett digitalt eller vänta 🙂 lycka till <3

 11. cass

  Saknar INTE resan till graviditet. Otroligt psykisk påfrestande. Iallafall när det tog 1.5 år innan jag tillslut blev gravid. Höll mig uppe med ” det spelar ingen roll när, bara att det tar sig”. Och det gjorde det ju tillslut med ägglossningsstimulerande medicin! Och nu är jag i v.37 ❤ Ni har lyckats förr, så det kommer gå igen. Förr eller senare ❤

 12. Amanda

  Skyndade mig till kommentarerna för att skriva, precis som många andra, att jag ser två streck!! Ett jättesvagt streck, men ett streck! Har själv varit där och sett måååånga ägglossnings- och graviditetstest! Köp ett (eller två) CB digitalt och testa! Lycka till <3

 13. Angelica

  Men, att det ser ut som ett svagt streck är väl för att det finns ett rött streck där som kommer att bli starkt om man är gravid och ”rätt kiss” alltså det kiss en gravid har, kommer på som gör att det börjar synas starkt? Eller…? Annars är man inte gravid. Bara antar? Påstår inget. ( ursäkta det icke-medicinska språket 😂) Lycka till Jessica! 🌸⭐️

 14. Malin

  Men Jessica! Det är ju TVÅ streck där!!? Jag vågar också nästan säga grattis!? Exakt så där såg mina plus ut, med båda graviditerna. Spring nu OMEDELBART och köp ett cb digital! Köp tvåpack, syns det inte idag kommer det synas med morgonurinet. Blir alldeles pirrig nu! Uppdatera oss!

 15. Josephine

  När jag väntade mitt andra barn fick jag ett typ likadant test två dagar efter BIM (beräknad icke mens) och plussade inte tydligt synligt förrän goda fyra dagar efter BIM (dag 36 i min cykel). Så länge mensen håller sig borta är det ju chans att det är positivt! Jag, precis som många andra här inne, tycker det ser ut som ett svagt positivt test!

 16. Angelica

  Jag ser två streck, ett väldigt svagt streck men det finns där:) Gör ett CB digitalt så slipper du gissa eller fundera, lycka till😘😘

 17. Beatrice

  Förstår känslan, håller tummarna🦋. För oss tog det två år med andra barnet, första gick på första försöket så lite snopna. Redo att ge upp men så plötsligt blev lilla Frank till. Det positiva med väntan är att glädjen som infinner sig när vi tittar på honom blir enorm. Han va så efterlängtad💛. Kämpa på, är väl det enda en kan göra. Kram från ”kusinbarn” Beatrice

 18. Jessica

  Säger som så många andra, jag tycker definitivt där är två sträck. Även om det ena är väldigt svagt! Köp en annan sort och testa, och ge inte upp hoppet! Jag testade positivt först v9 med min första son. Och nu med sista barnet tog det några månader att bli gravid. Stort lycka till nu!!!

 19. Jessica

  Jag tycker också det ser ut som två streck men den är vääääldigt svag. Prova clearblue! Lycka till och jag håller tummarna ✊🏻

 20. Lilys

  Jag ser ett väldigt svagt andra streck 🙂 köp ett digitalt istället och testa med morgonkisset 🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️

 21. EvO

  Min mens var två dagar sen men äl var också en dag senare än flo appens beräkning, så för oss tog det sig inte den här månaden heller.. Men trots alla osäkerhet hinner man ju bygga upp en förväntan på att det skulle vara en graviditet den här gången och jag blir ju så förstörd, HATAR, HATAR, HATAR mensen. Vill ju ha en bebis, längtar så.. Tack för att du delar med dig, håller tummarna för er att det tog sig den här gången ✊🏻👍🏻

 22. Hanni

  Tycker mig se ett svagt streck, skulle gissa på
  Att det där blir ett starkare streck om några dagar 🙏🏽👏🏽👏🏽

 23. Erika

  Men hallå, det är ju två streck!! Ett svagt men likväl två! Ta ett digitaltest så får du svar. Jag har alltid fått väääldigt svagt streck med just de testerna men det digitala har visat GRAVID. Nu låter det som att jag har massa barn. Jag har ett (min fantastiska 5-åriga kille) men har fått sex (!) missfall. Men det har ju inget med provsvaren att göra. Även det testet med min son visade så svagt streck. Så ta ett clearblue! Lycka till! Kram!

 24. Lina

  Jag ser också ett svagt streck! När jag blev gravid med tvåan så visade till o med cb digitala negativt dagen för beräknad mens men visst var hag gravid. Stort lycka till!

  1. Elin

   Jag ser verkligen inte heller något 🤔
   Zoomat in bilden men nej jag ser verkligen inte det andra ser.
   Håller tummarna iallafall!

 25. Anna

  Hoppas så för er skull!! Men vänta några dagar och gör sen ett test med clearblue. Du kanske är en låg-hormonare och då tar det längre tid innan testet visar positivt. Kram.

 26. E

  Är i samma situation som dig just nu , vi har försökt bli gravid i 4 månader nu. Än fast jag prickat in ägglossning enligt stickan 3 gånger har de ändå inte tagit 🙁 den här månaden hade jag inte ens någon ägglossning verkar det som. Min mens är också två dagar sen den här månaden men grav testet visar negativt 🙁 de är så frustrerande.

 27. Annika

  Tycker att det ser ut som ett svagt streck! Hcg fördubblas varannan dag så testa i övermorgon igen! Håller tummarna, lycka till!! /Blivande barnmorska

 28. Caroline

  Jag testade också dagen för beräknad mens, blev negativt. Provade igen dagen efter, fortfarande negativt. Valde därför att vänta 7 dagar från bm, positivt! Nu ska jag natta vår 1,5 åring 😊

 29. Therese

  Löp o köp ett clear blue test istället. Bästa testerna jag använt. Dom där stickorna har inte varit någon hit. Lycka till! Håller tummarna! 🙌🏻

 30. Lotta

  Tycker också att jag ser ett svagt streck🤗. Så där såg mitt ut med sonen på dagen innan beräknad mens så jag kastade det men sen blev jag osäker, kikade igen och tog ett digitalt som visade gravid😀

 31. Lisa

  Jag tycker mig se ett svaaaagt streck! Köp ett ”riktigt” test och testa imorgon bitti. *håller alla jävla tummar och tår jag har <3

 32. Maja

  Jag tycker det set ut som ett svagt streck bredvid 🙈 är testet taget på morgonen? Jag hade tagit ett test av annat märke i morgon bitti om jag var du. Men jag testade även minst en gång/ dag från äl+7 vid våra försök 🙈😅
  Hoppas att ni får ett plus snart ❤️

 33. Jenny

  Ja testa digitalt! De där stickorna visade negativt för mig medans clearblue visade gravid 1-2 veckor! 😍 håller tummarna för er! Väntar med spänning inför pluset! Är själv klar med barn, men kul att få hänga på andras lycka! ❤️🙏🏼

 34. Emma

  Jag tycker dock att jag ser ett svagt streck utöver kontrollstrecket! Håller sååå tummarna för er. Är själv gravid med mitt andra barn, går in i vecka 18 på söndag. Tog sig på försök nummer tre. Kanske är det er tur nu snart med ❤️

 35. Eve

  Jag är i samma sits som du, försöker att bli gravid och är typ inne på fjärde försöket nu! De är så frustrerande. Jag verkade inte ens ha någon ägglossning den här månaden enligt äggl.testen! 🙁 mensen är dock en dag sen, men vågar inte ta ett gravtest, man blir så besviken när de inte är positivt.

  1. Hanna

   Håller med! Clearblues vanliga digitala test visade att jag var gravid 4 dagar innan beräknad mens 🙂

   Håller alla tummar!

   1. F

    dock behövs det en högre mängd hcg på clearblues digitala än t.ex rfsus testa tidigt som mäter 10mlU/ml.

    tips är alltså att jämföra mlU/ml

 36. Mvc

  Man brukar säga så här att vet man inte exakt när mensen ska komma, är testet tillförlitligt ca tre veckor efter oskyddat samlag. Hormonnivåerna jag inte hunnit Stiga tillräckligt mycket innan dess. Lycka till.