Håll igång Sverige! – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Håll igång Sverige!

Efter träningen idag åkte jag in en sväng till Täby C. Det var helt dött där. Det var som att de precis hade öppnat fast klockan var mitt på dagen och det borde varit full rulle. Alla lunchrestauranger jag såg var tomma. Jag blir så orolig för vad den här krisen kommer att göra med vårt samhälle. Jag vet att Corona är en allvarlig sjukdom för de i riskgrupper, men vi andra som inte är i riskgrupper måste försöka leva på. Håller ni inte med? Det är så många företag som behöver slå igen nu och det är så fruktansvärt tråkigt.

Jag var den enda människan inne på Systrarna Grene. Jag köpte inte för någon stor summa pengar (pga behövde egentligen ingenting) men köpte på mig lite pysselsaker. Men vi måste hjälpas åt nu. Jag vill att Systrarna Grene ska finnas kvar efter den här krisen. Jag vill att restauranger och caféer ska finnas kvar. Jag vill ha kvar mitt jobb. Nu kämpar vi tillsammans för att ta oss igenom det här med så lite smärta som möjligt. Vi kommer att komma ut på andra sidan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Hej, undviker verkligen köpcenter och restauranger/caféer. Rekommendationen är jobba hemma och undvika sociala aktiviteter. Kör takeaway och internetsupporten! Trist men det är verkligen ett fruktansvärt läge vi befinner oss i. Träffar inte mina föräldrar heller som är strax över 60 år.

 2. Anna Andersson

  Tips! Du borde börja följa nyhetsrapporteringen och råden från myndigheterna! För dig, din familj, släkt och alla runt om som riskerar att smittas. Corona kan vara livshotande även för andra än ”riskgrupperna” men det hade du vetat om du läst nyheter!

 3. Didi

  Jag håller med och jag tycker det är fint att du gör det. Vi måste hålla igång så gott vi kan. Det är jobbigt när man inte kan stötta så många för ekonomin tillåter helt enkelt inte. Det din syrra gör är också otroligt fint faktiskt. Det ni alla gör, de alla små bäckarna… det blir fint tillslut, tillsammans hjälps vi åt. Tack för att du finns.

 4. Linnéa

  Här håller jag verkligen inte med. Personer i alla åldrar blir sjuka, många i Sverige som legat på intensiven pga viruset har inte tillhört en riskgrupp. Alla som möjligtvis kan stanna hemma/hålla sig ifrån personer/familj/vänner ska göra det, det räddar verkligen liv. För ju långsammare det sprids desto färre blir sjuka samtidigt och då är det större chans att vården kan klara av det. Bara för att Sverige inte infört lika strikta regler som resten av Europa där många länder är i lockdown eller är förbjudet att träffas fler än 2 pers, betyder ju absolut inte att man ska ”fortsätta leva som vanligt”, vi måste alla inse allvaret och alla tvingas till enormt stora uppoffringar (ekonomiska/tillfälligt förlora frihet etc) men det är nödvändigt för att bromsa detta så fort som möjligt för det räddar liv – på våra egna familjer, men också andras familjer.

 5. Johanna

  Det kanske inte just kedjor som systrane grene som borde stöttas utan kanske mindre lokala ställen, jag var själ inne i systrarna grejen och lite olika i ett annat köpcentra ca 1 h utanför Stockholm och där var det inte dött, ganska lagom många, inte få men inte full mitt på dagen igår, så jag är inte ett dugg orolig för butikerna här snarare för spridningen… Bla. pga ser ganska många fler, i klungor som rör sig ute nu på mina lunchhundpromenader, när de är ”hemma” mer än tidigare. Men ja, alla som kan borde undvika nära kontakt med folk även symptomfriperson kan ju bära viruset, hellre det säkra för det osäkra osv, beställ från lokala ställen kanske via hemsidor eller telefon och försök undvika direkt kontakt kan vara en idé, improviserad näthandling typ.

 6. Anna

  Jo men så många i alla åldrar kommer ju bli sjuka, behöva sjukhusvård som inte finns och därför dö. Känns som vi får ta det andra sen. Alla företag som har inte existensberättigande bara för det är synd om de när det inte finns efterfrågan. Vi får hitta ett nytt sätt att leva som är mer hållbart. Kan inte konsumera oss ur krisen.

 7. Anne

  Problemet med att “leva på” som vanligt som frisk är att öka risken för de som behöver skyddas. Stötta lokala företag, men med take away, internet-beställningar och dylikt!

 8. Malin

  Absolut inte. Jag bor i England och vi har ”lockdown” eftersom att folk inte lyssnade på råd att stanna hemma utan fortsatte och levde sina liv som vanligt. Dödssiffran stiger med över 50 varje dag och vi har inte ens nått peaken på den här pandemic än. Hela landet är skäckslaget. Snälla ta hand om er och stanna hemma när ni kan!

  1. Anna

   Jo men så många i alla åldrar kommer ju bli sjuka, behöva sjukhusvård som inte finns och därför dö. Känns som vi får ta det andra sen. Alla företag som har inte existensberättigande bara för det är synd om de när det inte finns efterfrågan. Vi får hitta ett nytt sätt att leva som är mer hållbart. Kan inte konsumera oss ur krisen.

 9. Lisa

  Lovely med lite träning!
  Nej… jag håller inte med. Det är viktigt att lyssna på de officiella riktlinjerna och de säger verkligen inte ”lev på som vanligt”, och det av en anledning. Hur allt kommer se ut efter detta skrämmer skiten ur mig, men jag tänker att man får försöka bidra så gott det går till att hålla saker igång men på ett annat sätt än genom samma fysiska mönster som tidigare. Det är allas ansvar.