Gravidvecka 15 – redan här! – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Gravidvecka 15 – redan här!

Jag är evigt tacksam över att kunna uppdatera om gravidvecka 15. Det var ingen självklarhet innan igår. På kub-ultraljudet blev jag flyttad i graviditeten och helt plötsligt är jag nu i vecka 15. Nytt bf för mig är den 8/7 (istället för tidigare bf 11/7.) Skillnaden är egentligen inte jättestor, men att jag blev flyttad innebar att jag fick byta vecka vilket var ett lugnande besked – fram till att jag började blöda.

Nu vet jag att Olle lever där inne och han växer som han ska. Någon sa till mig att man ofta blir flyttad åt det hållet när det är en pojke. Det ska bli spännande och se om det stämmer! Min känsla är att det är en tjej även om jag kallar bebisen Olle. Jag är nu inne i andra trimestern. Så spännande!

I appen står det att barnet kan börja uppfatta ljud och känna igen min röst och höra mina hjärtslag. Huden är lövtunn och börjar nu täckas med lanugohår – fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Så underbart att allt var bra med bebisen i magen! ❤️
  Med mitt första barn fick jag samma datum på barnmorskans snurra, UL vecka 9 och RUL, sen kom bebisen på det beräknade datumet. Med andra barnet blev jag flyttad några dagar, och sedan skrev jag in det datumet i kalendern och bokade in allt möjligt jag tänkte hinna med veckorna innan BF. Blev så jävla stressigt när ungen kom i 37+6 och vi hade saker inplanerat typ varje dag efter det. Ingen bebisbubbla där inte. Lite knäppt att man som gravid är SÅ fixerad vid det där datumet, när det egentligen är ett fönster på en månad kring BF då barnet rimligen kan komma när som helst,

 2. Zarah

  Jag har blivit flyttad framåt med alla tre trots inseminering och att jag är säker på min äggglossning och det är fysiskt omöjligt för att jag inte haft spermier i min kropp tidigare haha En flicka och två pojkar.

  1. Anna

   Hej Zarah!
   Nu när jag gjorde kub var det för tidigt för att datumbestämma men bm sa att hon trodde jag var en vecka längre gången. Grejen är att jag också har stenkoll på när äl va! Får jag fråga när dina barn kom i förhållande till bf? 🙂

 3. Emma

  Kan du inte göra det där testet med bakpulver och urin innan ultraljudet för att sen se om det stämmer 😆

 4. Emma

  Vad skönt att allt såg bra ut med Olle! Har gått och tänkt på dig!

  Vilken spännande teori, det hade jag inte hört innan. Jag är i slutet på vecka 15 och har haft en magkänsla om att det är en tjej hela tiden. Vi blev också flyttade efter vårt UL. 4 juli istället för 6 juli. Inget drastiskt med andra ord, men ändå. Spännande att se om det stämmer!

 5. Frida

  Har två grabbar, min stora är född 5/6-15 och min lilla är 8 månader. Jag har blivit tillbakaflyttad med båda två ☺️

 6. Sofia

  Jag blev flyttad från 17/6 till 23/6, en envis son log i magen och ut kom han 2/7 😅 Så där stämde det inte med pojke och flyttningen.

 7. Helena

  Du och jag plussade på samma dag och har nu samma BF. Väntar också mitt andra barn och första är en flicka Alla tror att jag har en pojke i magen så får se om vi har samma på det också!😊

 8. S

  Så skönt att höra att allt är bra med Olle i magen. Extra kul att följa dig nu efter att jag själv plussade för några veckor sedan. Skall på inskrivning hos BM inkommande vecka, och även om jag har varit helt lugn fram tills nu (och i princip bara fokuserat på att överleva illamåendet och kräkningarna), så har katastroftankarna plötsligt börjat infinna sig och jag är så orolig att det inte ska finnas nåt hjärta som pickar där i magen, eller att vi får avvikande resultat på fosterscreeningen som skall göras snart. Hoppas så att allt ska vara bra.

 9. Jenny

  Ja jag tror på den teorin. Med sonen blev jag framflyttad mot bf och med dottern tvärt om. När jag frågat andra så har det oxå stämt på väldigt många! Kram!

 10. Victoria

  Vi är exakt två veckor ifrån varann! Jag gick in i vecka 17 idag 😊. Tror också att det är en tjej Tommi min mage. Så spännande att följa även din graviditet! Kram💕

 11. Åsa

  Hej!
  Så glad att Olle lever!!!Hurra!
  Jo såg att du prövade bidrottninggele? Vilken effekt gav de dig? Fick menscykeln någon rubbning? Använde du det den månaden du plussade?

  1. jessicalagergren

   Jag har supermånga, haha. Men den jag ändrat datumet i så det stämmer är Preglife! 😀 Grattis och tack för att du följer! <3 Kram J

Annons