Första mensen efter graviditeten – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Första mensen efter graviditeten

Där kom den! Första mensen efter graviditeten. Som jag inte har saknat att ha mens. Men mest av allt har det varit SÅ skönt att slippa min grava pms. Nu vet jag ju att det var just pms jag hade för ungefär två veckor sen när jag kände att jorden höll på att gå under. Skönt ändå att kunna identifiera dom känslorna och att det inte är ett konstant dåligt mående. Fast det gör det egentligen inte mindre jobbigt!

I veckan har jag efterkontroll hos min barnmorska och då ska jag boka en ny tid för att sätta in en hormonspiral. Efter Elsa föddes satte jag in en kopparspiral och det var verkligen katastrofdåligt – för mig. Jag hade supermkt mensvärk, megamycket mens och trivdes inte alls med det. Jag vill verkligen ge hormonspiral en chans och hoppas att den fungerar lika bra som p-stav fungerade när jag var yngre. Vad använder ni för preventivmedel?

Äntligen fredag! Ikväll kommer mina syskon hit på taco fiesta! Så mysigt!

Nu ska jag klä på den här lilla trötta knirken och åka och handla tacos!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Vi bestämde oss för att min man skulle göra en vasektomi efter sista barnet! VÄRLDENS bästa idé om man är säker på att inte skaffa fler barn (han är 45 år och kände att oavsett om vi skulle mot all förmodan separera så vill han ändå inte börja om med fler kids) och ommm jag skulle träffa en härlig yngling och vilja ge honom ett barn så kan jag HAHA. Tips tips till den dagen ni är säkra på att det inte ska bakas fler barn 😆😘

 2. Jennie

  Hormonspiral och har ingen mens alls, UNDERBART!!! Dock blödde jag de första tre månaderna när jag satte in den, men så värt att inte ha haft mens på 4 år!

 3. Johanna

  Jag använder p-stav, kalasbra och aldrig haft några problem med den. Har mens som vanligt, vilket många tydligen inte har…men då skulle jag tro jag är gravid JÄMT så är tacksam den snällt kommer varje månad!

 4. Elin

  Hormonspiralen funkade kanon för mig! Ingen mens efter ca 6 mån, och det va så skönt. Hoppas den blir lika bra för dig. ❤️

 5. Sabina

  Kondom! Går inte äta hormonpreparat! Pga ökad risk för bröstcancer samt proppar i släkten! Provade kopparspiral mellan barnen men den ramlade ut i samband med ett toalettbesök! Så den litar jag inte på 🙂

 6. fanny s

  Jag har kopparspiral! Det är verkligen så himla individuellt det där. Jag har flera vänner där just kopparspiralen strulat. För mig är den klockren! Man får vara glad om man hittar ett preventivmedel som funkar utan större biverkningar.

 7. Marie

  Jag har hormonspiral och tycker den är fantastisk så hoppas att du får samma erfarenhet som mig.

  Jag satte in den i januari iår och jag har fortfarande mens men den blir mindre o mindre för varje månad så jag tror den kommer försvinna helt snart. Jag behöver bara trosskydd nu för det är så lite blod och har bara mens i typ 1-2 dagar innan den försvinner.

  Hoppas den funkar för dig oxå 🙂

 8. Malin

  Hej
  söta döttrar du har 💞
  Jag har kopparspiral och är så nöjd !!
  Har haft hormonspiral och det funkade inte för mig, kände mig pmsig hela tiden och vart svullen ….
  tog ut å satte koppar , hoppas den funkar för dig
  Kram 💞
  PS
  Tycker syskonen skulle ha med sig tacos till sig som har två små 🤗

 9. Karin

  Efter våra barn hade jag hormonspiral. Hade ingen mens alls och var riktigt nöjd. Dock så gillade jag inte tanken på att ha något inne i kroppen så när det närmade sig bästföredatum på spiralen så bestämde jag mig för att ta ut den och inte ersätta den. Min man gjorde en vasektomi i januari så nu behöver vi inte tänka på det längre 😁👍

 10. Malin

  Har hormonspiralen kyleena och är super nöjd! Lite små blödningar första två-tre månaderna men sedan hela blödningsfri sen nu 1 1/2år tillbaka.

 11. Hanna

  Jag födde min andra dotter i slutet på maj & satte in hormonspiral i tisdags! Hade också kopparspiral efter första barnet, men blödde massor & hade mer ont än tidigare, både vid ägglossning och första mensdagarna.

  Så nu hoppas jag att hormonspiralen ska hjälpa mig bättre (& kanske att jag helt slipper mensen, för att inte tala om PMS:en)🙈

  Hoppas du får en bra upplevelse av ditt nya val!

 12. Camilla

  Jag har kopparspiral för andra gången. Det fungerade inge vidare första och gör inte heller det nu. Är känslig mot hormoner och vågar inte prova hormonspiral (även om det tydligen är väldigt lite hormoner i den) piller är att glömma då vi har haft blodproppar i familjen och minipiller inte heller fungerar. Vi har landat i att vi är nöjda med våra 2 barn och tänker därför att min man kommer att sterilisera sig. Då blir vi båda nöjda haha. Kram!

 13. Therese

  Skönt ändå att slippa mensen ”så länge” trots att du inte ammat på ett tag. Min lille blev 6 veckor i tisdags och i måndags kom mensen som ett brev på posten. 😬

  Jag använder cerazette(mellanpiller) och kommer köra på det ett halvår, sen får vi se om jag fortsätter med det eller kommer köra på p-plåster. Måste ner lite mer i vikt innan jag kan använda p-plåster eller något annat kombinerat preventivmedel, så vi ska ses igen om ett halvår. Har använt cerazette förut och slipper då mensen, det knöliga är att komma ihåg att ta tabletten samma tidpunkt varje dag, speciellt när jag jobbar jourpass på jobbet sen igen.

 14. p

  Hatar att ha mens och var så lycklig att jag slapp den några månader efter att jag satt i hormonspiral. Men den åkte ut för några månader sen och nu ska jag börja försöka bli gravid, Hoppas innerligt att jag efter en ev. graviditet kommer kunna bli blödningsfri igen med spiral.

 15. Carro

  Använder hormonspiral och är sååååå nöjd!! Min mens försvann helt (vilket den kan göra) och därmed även mina HEMSKA menssmärtor. Har nu haft spiralen i 5 år så dags att byta. Ska tillägga att jag mådde dåligt av p-piller och även haft pms-besvär precis som du. Det blev också MYCKET bättre med hormonspiralen. Hoppas det funkar lila bra för dig 😊

 16. Maria

  Har alltid kört p piller (nu 12 år). Vi ska försöka bli gravida nu till vintern så ska sluta efter oktober. Kommer antagligen börja med det igen mellan barn då sprial känns som det värsta jag kan vara med om. Min kompis grät för det gjorde så ont och för mig känns det inte alls bra att något ska stoppa upp något i mig.. är säkert olika för alla och sprial har sin fördel att du inte behöver tänka på att ta piller.

 17. Therese

  Hormonspiral, funkar jättebra. Har nästan ingen mens i typ 3 dagar per månad. Pms i en dag ungefär, då känner jag mig lite nere.
  Funkar ju olika för alla men för mig har hormonspiral fungerat klart bäst!