En dag i hennes liv… – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

En dag i hennes liv…

På bröllopet som jag var på i helgen, som du kan läsa mer om här, så hade toastmaster-paret ett så himla fint upplägg på sättet de presenterade talarna på. Jag har aldrig hört det sättet förut på någon tillställning och om jag någon gång blir tillfrågad att vara toastmadame på ett bröllop eller en fest så vill jag definitivt sno den idén rakt av. Sättet var helt enkelt att de sa “En dag i nästa talares liv skulle bestå av en runda på golfbanan, en sen kväll i sommarstugan för ett avslutande dopp i sjön. Nästa talare är en riktig livsnjutare”. Sen var det såklart lite längre och mer utmålat, men jag fick inspiration av det till att skriva en text om Elsa.
elsa_bus2En dag i Elsas liv är fylld med lek och bus och en stor portion fantasi. Den börjar med en trött morgon där det är lite svårt att vakna eftersom att hon har varit vaken mycket under natten. Men när hon väl har slagit upp ögonen så är det första hon säger “jag vill leka”. En dag i hennes liv är uttrycket “jag vill inte” något som är vanligt förekommande. Det är en ny mening som hon har kommit på och den används flitigt. Som mamma är det en mening som respekteras, ett nej är ett nej, men när det kommer ett “jag vill inte” till precis allt man ska göra är det smått frustrerande.

En dag i Elsas liv går både upp och ner. Ena stunden skrattar hon innerligt av lycka och andra stunden kan hon vara ledsen över att ha ramlat. Det brukar dock snabbt gå över med en puss och ett pippi-plåster. Plåster är för övrigt något som är en del av en vanlig dag i hennes liv. Hon vill gärna ha plåster på händerna trots att hon inte har gjort sig illa där.

elsa_bus3En dag i Elsas liv blir sällan tråkig. När hon har kommit till förskolan springer hon in och vinkar knappt till mamma och pappa vid lämning. Hon stormtrivs och har utvecklats massor sen hon började där. En dag i Elsas liv består av väldigt mycket prat och ännu mer sång och dans. Hon älskar verkligen musik och hon ber ofta om att få lyssna på det när vi är hemma. Hon har en otrolig taktkänsla. Elsa avslutar gärna dagen med en portion falukorv med makaroner och till det dricker hon ett glas vatten med en skvätt citron i.

En dag i Elsas liv är helt fantastisk. Allra mest för hennes föräldrar. Elsa är nyfiken, försiktig, intelligent och kärleksfull. Hon är omtänksam och har alltid en hand att hålla i för den som behöver. Hon bäddar omsorgsfullt ner sina käraste gosedjur och kramar dem god natt. Och kommer det in ett nytt mjukdjur i familjen presenterar hon den för var och en av de andra gosedjuren. En dag i Elsas liv är full av kärlek.

elsa_busSom jag älskar den här lilla varelsen av hela mitt väsen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.