En dag hemma med henni – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

En dag hemma med henni

Vet ni varför jag ofta skriver henni istället för henne? Det är för att Elsa heter Henni. När hon låg i min mage sa jag ofta ”jag ska bada henni, mata henni och pussa på henni”. Så när hon kom funderade vi ett tag på om hon skulle heta Henni i tilltalsnamn. Men det landade till slut i Elsa. Hennes fulla namn är, håll i er, Elsa Henni Inger Beatrice Pixie Lagergren Ibohm. Inger efter hennes farmor och min mormor, Beatrice efter hennes moster Angelica som heter det i andranamn. Pixie slängde vi bara in precis när pappret skulle in. Det ligger ingen närmare eftertanke med det, mer än att det är gulligt.

Elsa fick heta båda våra efternamn. Vi får se hur vi gör om vi en dag gifter oss. Om Ibbe också lägger till Lagergren och jag lägger till Ibohm. Jag skulle aldrig vilja byta bort mitt Lagergren. Jag vet att alla tycker väldigt olika där. Angelica skulle till exempel kunna tänka sig att byta till ett helt nytt påhittat efternamn. Typ Fnitterstråle. För mig betyder Lagergren och vår släkthistoria alldeles för mycket för att byta bort det. Visste ni att min farfars far var Claes Lagergren? Han var påvlig markis och bodde på Tyresö slott.

AngelicatyresoHär är från Angelica och Stefans bröllop. De hade festen på Tyresö slott.

Idag är Elsa ledig med mig. Tanken var att hon skulle gå på förskolan, men efter mycket pusslande där det inte gick att lösa med hämtningar/lämningar så att jag kunde jobba hela dagen, bestämde jag mig för att ha henne hemma. Ikväll kommer mamma, lillebror, Sussie och Angelica med kids på middag och fredagsmys.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Så fint, och jag älskar att hon har så många mellannamn! När jag och min man gifte oss tog det verkligen emot att byta till hans efternamn hehe, men vi kom fram till att ha ett dubbel efternamn så jag också skulle få med något från mitt, och även att vår son skulle få ett namn från oss båda.

 2. Anne

  Tror Lagergren i det här fallet räknas som mellannamn och Ibohm som efternamn. Från och med 1 juli 2017 är det dock tillåtet med dubbla efternamn. Jag vet inte om man behöver göra en aktiv ändring dock, kanske någon här vet vad som gäller.

  1. K

   Det vore jätteintressant att veta då jag och barnen har dubbla efternamn och vid val samt dop är enbart första efternamnet mellannamn.

 3. Helena - Vägen till ett plus ➕

  Lite kul med bankkort och liknande sen när hon blir större och alla namn ska rymmas. Söka visum till Australien och förläggaren kommer smälla av. Älskar det 😂👌 Pixie är jättefint!

  Jag har bara ett andranamn. Vill iaf att mina barn har två, och här skippar vi dubbelt efternamn. Visst våra respektive efternamn bär också på historia av sedan länge avlidna män som byggde sig en bättre värld för sina familjer och vi minns dem, men deras minne kommer försvinna och efternamnet slutar betyda något. Jag vill göra ett eget, starta om, veta att min kommande släkts efternamn skapades av en modern kvinna med alla förutsättningar att göra livet till något speciellt. Det är vår tid nu. 🙂

 4. Maria

  Vi gifter oss i maj och har båda unika namn därför kör vi dubbelnamn 🙂 blir fin kombo Bruce Videfors men vi har inte bestämt om vi ska ha bindestreck eller bara två namn 🙂