Efter varje bad & blöjbyte – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Efter varje bad & blöjbyte

Det här inlägget är i stolt samarbete med Bepanthen

I och med att Elsa badar rätt ofta och i kombination med hennes redan lite känsliga hud så är Elsa ofta torr. Hon har olika partier som är torrare än andra och sen har hon ju sina eksem till och från som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg här. Vi har fortsatt smörja in Elsa med Bepanthens Anti-Exem creme både morgon och kväll när hon har haft tendens till eksem och det har lindrat. På hennes andra torra partier som inte är eksem smörjer vi henne med den klassiska salvan från Bepanthen. Den har vi använt på Elsa efter bad och vid blöjbyten sen Elsa var nyfödd. Vi fick med prover på just Bepanthen i en babybox som jag hämtade ut från ett apotek redan innan Elsa föddes, och sen dess har den en given plats i både badrumsskåpet och i skötväskan.
elsa_bad_1Det går toppen att använda Bepanthen salva efter varje blöjbyte och den kan förebygga en röd blöjstjärt. Den innehåller ingrediensen dexpanthenol (provitamin B5) som omvandlas till Vitamin B5 och som främjar hudens återuppbyggnad genom att stimulera återbildning av nya hudceller och hjälpa huden att återhämta sig. Den både skyddar och återuppbygger huden.
bepanthen_badrum elsa_bad_2Jag brukar använda Bepanthen på mina supertorra händer och den gör verkligen underverk för min hud. Här är ett annat inlägg där jag har skrivit om andra bra användningsområden för den klassiska stjärtsalvan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.