Jessica Lagergrens

Drömstigen med Jenny Fagerlund

Jag träffade Jenny Fagerlund första gången för sju år sedan. Då satt vi i skolbänken tillsammans och pluggade till journalister. Hon och jag klickade direkt och umgicks en hel del under studietiden. Sen gick åren och vi sågs inte på väldigt länge. Tills ganska nyligen när våra vägar korsades igen. Under de här sju åren har det hänt så mycket i bådas liv. Hon har tre barn, med ett fjärde på väg och hon har skrivit en bok. Jag är så imponerad och stolt över henne och hon förtjänar all framgång hon kan få i sitt författarskap. Jenny gästade Tvillingpodden i avsnitt 75 där hon berättade om sina förlossningar där barnen fastnade, men även om sin debutroman, Drömstigen. Där och då fick jag ett exemplar av boken och som småbarnsförälder är det inte helt lätt att lyckas läsa, även om jag ”bara” har ett barn. När vi åkte till Grekland i maj lyckades jag iaf börja läsa hennes bok – och kunde inte sluta. Det är en väldigt speciell känsla att läsa en bok som en vän har skrivit. Jag fastnade för storyn direkt och på bara några dagar hade jag läst ut hela boken.

Kort om handlingen. Journalisten Rebecka har minst sagt många bollar i luften. Jobbet på tidningen tar all hennes tid och energi samtidigt som hennes familj pockar på uppmärksamheten. Sugen på karriär och samtidigt full av skuldkänslor känns det som att hon aldrig räcker till. När en gammal barndomskärlek plötsligt dyker upp på jobbet och hennes man tröttnar på hennes ständiga svek hotas allt det hon har kämpat för. Samtidigt visar sig ett tips till tidningen ha större betydelse för hennes karriär än vad hon hade kunnat ana.

Jag tycker att Drömstigen är en välskriven och medryckande roman som berörde mig. Jag har kommit på mig själv att tänka på Rebecka nu i efterhand och jag undrar hur det går för henne. Det är en perfekt bok för dig som vill bli inspirerad att följa ditt hjärta och göra det du drömmer om. När man väl har börjat läsa är den svår att lägga ifrån sig. Jag hoppas såklart på en fortsättning! Ni kan följa Jennys fjärde graviditet i hennes blogg på jennyfagerlund.se.
dromstigen_jenny_fagerlundFina bästa Jenny. Jag är så otroligt stolt över dig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Tack! Har tänkt på denna bok många gånger sen jag hörde podd avsnittet. Men inte blivit klar till att lyssna igen för att hitta boken! Nu har jag i alla fall lagt boken i min lista på nextory appen!

  2. Lisa

    Jag har alltid älskat å läsa men verkligen inte känt att jag haft tid sen jag fick min första son(för över åtta år sen! ;)) men under denna sommarsemestern tog jag upp läsningen å betade av fem böcker. 😀 Försöker ta mej tid i vardagen nu också å tackar för tipset!