Det perfekta julreceptet – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Det perfekta julreceptet

Lucka nummer 23 i Kajsons julkalender. Dan före dopparedan! Vi började vår dag med att åka till stallet. Elsa var pepp på att rida och fick rida i två omgångar till hennes stora glädje. Det har kommit en ny liten shetlandsponny till stallet som är helt perfekt i storlek till Elsa. Primör heter den. Så gullig!
elsa_stalletIbbe har handlat allt i lugn och ro till julhelgen. Det blev en hel del. Jag har kokat knäck och chokladkola. Knäcken blev helt perfekt så jag tänkte att jag kan dela med mig av det mycket enkla receptet! Jag hittade det på det ICA. 

ca. 50 st.
Du behöver: 

2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
Knäckformar

Gör såhär: 
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull med tjock botten. Låt koka tills det uppnår 125 grader.
Tips! Jag använde en gammal sirapsflaska som jag hällde över den varma knäcken i. EDIT! Big no no! Jag visste inte att det INTE går att använda sirapsflaska pga giftig plast. Jag googlade bara fram ett vad jag trodde va ett grymt hack. Det funkade superbra men vill såklart inte mata gästerna med gift!

Så lätt att hälla ut i formarna utan kladd. Använd en tratt för att slippa kladd när du häller ner i sirapsflaskan. Och en kökshandduk runt flaskan eftersom att den blir otroligt varm. Lycka till!
knack_lagergren

Det här är en del av Kajsons julkalender

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia Z

  Ett tips är att hälla över smeten i kaffekannan till bryggaren. Tål ju värme och är lätt att diska efteråt. Sen så har den Ju ”pipen” som gör upphällningen lättare!

 2. Frida

  Tänkte samma faktiskt. Upphettad plast blir ju massa gifter o är ingen hit till något som sen ska ätas… mysigt med stallet…. god jul!! Kram

 3. Emma

  En sirapsflaska är inte alls tänkt till varmt innehåll. Inte alls att rekommendera faktiskt. Använd mycket hellre en kanna i glas eller porslin.

 4. Linnea

  Jag testade med sirapsflaska igår när jag gjorde knäck men det blev total kaos o flaskan blev galen o sprutade allt rakt ut😂 Vad gjorde jag för fel…haha..