Det lossnade inget ägg – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Det lossnade inget ägg

Uppskjutet eller inställt. Hur det än är så blev det ingen ägglossning den här månaden. Jag var så inställd på att det skulle bli, så när gynekologen sa att det inte fanns något ägg på gång som skulle lossna blev jag besviken. Mest för att jag nu har noll koll på när nästa ägglossning är då. Är den om en vecka? Om två veckor eller när blir det? Och får man mens fast man inte haft ägglossning? Många frågor nu.

Dock ser jag det som ett ypperligt tillfälle att bara slappna av och låta det bli som det blir. Jag kommer fortsätta dela med mig av vår resa mot ett syskon, för ni är så många som uppskattar det, och för mig känns det väldigt fint att få dela med mig av det till er.

Nu planerar vi nyår för fullt. Bilden är från förra nyår hyrde vi en stuga uppe i Dalarna. Jag är sugen på att göra något liknande i år, men med några vänner.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Min vän och hennes man och försökte få till ett barn till. De låg runt ägglossning i några månader. Men inget hände. Hon hade mens som vanligt. Besökte läkaren och de såg att hon inte hade någon ägglossning alls så hon fick medicin för det och efter det blev de gravida. Nu föder hon en lillebror i november. Tillägga att storasyster kom till på första försöket. Vad de tror det berodde på att ägglossningen uteblev var att hon hade haft det väldigt stressigt ett tag. Lycka till!

 2. K

  Uppskattar dessa inlägg jätte mycket! Precis nu får du en anledning att släppa vilket kanske hjärnan behöver när man kämpat månad in o månad ut.
  Jag väntar in min mens imorgon, förhoppningsvis dyker den inte upp. Inne på 16 försöket med syskon nr 3.
  Kram

 3. nathalie

  Det brukar komma en blödning ändå, för mig var den ofta större eller längre de månader jag inte hade äl. Men du har ju redan blödigt en gång nu så jag tror du kommer att få ägglossning inoms n framtid. Börja testa var tredje dag med cb digital tål-test ycker jag 😛 kram

 4. Emma

  Som flera har skrivit så är det inget onormalt att kroppen skippar ägglossningen nån månad om året! Det hände mig i början på året, fast i mitt fall fick jag ingen mens över huvud taget. Trodde givetvis att jag var gravid, men icke. Frustrerande! Men jag tyckte ändå att det var skönt på ett sätt, jag släppte alla tankar på bebis för ett tag och vi hade sex när vi kände för det. Prick en månad senare kom mensen igen och så var kroppen som vanligt. 😊

  Nu är vi inne på vårt fjärde försök efter att jag fick missfall i somras. Kämpigt och jobbigt och frustrerande, men man får nog försöka att bara ta det som det kommer. (Lättare sagt än gjort).

  Önskar er all lycka! 💕

 5. Emma

  Denna månad hade du ju mens två veckor utan ägglossning så det har man nog då. Lycka till!! Uppskattar att du är så öppen och ärlig om er resa..
  .

 6. Totadenice

  Hej Jessica! Tråkigt att det blir så när man väntar och väntar på att bli gravid. Jag har alltid fått mens regelbundet men utan ägglossning som synts på sticka. När Vi kollade upp det hos gynekolog hade det med typ mognad på ägg att göra när de släpptes eller nåt liknande. Iaf fanns det hormontabletter att äta för att släppa mogna ägg varje månad. Tillslut fick vi vår bäbis

 7. Sara

  Ägget lossnar säkert lite senare bara 🙂 eller som någon skrev ovan så är det ju helt normalt att det hoppar över någon gång då och då. Ville bara tala om hur glada jag och säkert många andra som är på samma resa är för att du delar med dig! Det är så befriande och skönt att höra om någon annan som går igenom samma bergodalbana av känslor varje månad!!! Håller alla tummar jag äger och har för oss båda och alla andra som också försöker! ❤️❤️❤️❤️❤️

 8. Fanny

  Harförstått det som att vi alla går ”tomma” lite då& då, ägglossning 10/12 möjliga typ. Kroppen är ett mysterium men ett väldigt avancerat sådant, lycka till med bebisbaket från en som fick vänta nästan 1,5 år på att ”tvåan” skulle fastna 😋

 9. Emelie

  Lugn bara lugn! Din ägglossning kommer! Absolut kan det vara lite svårt att veta exakt när. Kanske om en vecka, kanske om två. Ägglossningen kommer först, så när (om 😉) du får mens nästa gång så har du haft ägglossning innan precis som vanligt.

  Kroppen är mysko ibland, men det kommer att gå vägen för er. Se detta som en viloperiod och känns kroppen lite “ägglossig” så kan du ju alltid använda stickorna för koll, de verkar ju göra bra utslag för dig.
  Stort lycka till!