Det får inte vara sant… – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Det får inte vara sant…

Vad är det jag läser i kommentarerna?! Får jag INTE köra halkbanan i tredje trimestern? Jag har kollat på Gillinges hemsida men hittar ingen information om det. Jag har möte med körskolan på tisdag så får fråga om det då. Om jag inte får göra det kommer jag bli så besviken på mig själv för att inte ha tänkt på det. Jag ska inte bli ledsen i förskott men jag började gråta av kommentarerna. Nu har jag verkligen bestämt mig för att ta körkort och om det nu är fysiskt omöjligt blir jag så ledsen.

Den här helgen har bara flugit iväg! Jag och Elsa har myst massor (Ibbe är fortfarande sjuk). Det är en livlig lillasyster som sparkar runt för fullt i min mage och jag önskar att jag kunde fånga sparkarna på film. Det blir nog lättare ju större bebisen blir, men nu syns det när hon sparkar. Det känns som att hon ligger nedåt med huvudet och med fötterna uppåt. Dock kan det ju lika gärna vara en liten boxning med en hand som med en fot. Något jag inte kände av i graviditeten med Elsa men som jag känner nu är när lillasyster nuddar kissblåsan. Eller ja, hon nuddar ju inte fysiskt men ni förstår. Det går som en ilning och sen är det nästan som att jag kissar på mig. Knipövningar coming up! Hoppas att ni har haft en fin helg med massor av nypåfylld energi för veckan!

Igår var Elsa och jag hemma hos Annika och Frans och lekte. Här var vi iväg och hämta thaimat som var Elsas önskemål på middag. Hon älskar Pad thai.

Annika är gravid med en liten lillebror till Frans. Det skiljer bara två veckor mellan oss.

Elsa längtar efter sin lillasyster och pratar ofta med henne! Hon är så kärleksfull.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag är en 38-årig tvåbarnsmamma som också saknar körkort. Det är bara så ångestfyllt och jag har börjat fundera på om man klarar ett liv utan. Jag vill väldigt gärna ha körkort, men jag tycker att det är så fruktansvärt läskigt.

 2. Hanna

  Jag skulle köra upp i v 37 med min första och det var helt ok med min körskola. Dock gick vattnet 2 dagar innan så jag fick avboka😂😅 men ändå. Det var ingen som så att det inte skulle gå. Jag säger kör bara. Inga problem😊.

 3. Helena

  Det borde inte vara något problem. Nu gjorde jag inte halkbanan i Gillinge, utan någonstans i södra Stockholm, men det borde väl inte skilja sig. Gjorde halkan ca en och en halv månad innan sonen föddes, och tog klarade körkortet en månad innan. Var lite orolig innan halkan, och frågade instruktörerna om det var lugnt. De sa att det var ok, och att jag inte behövde sitta med i bilen när de andra deltagarna körde om jag inte ville. Vi var fyra stycken som satt i samma bil, och jag fick köra som nummer tre. Men det var inga konstigheter, det var sjukt roligt! Kändes inte alls läskigt eller oroande med den stora magen. Hade gärna gjort halkan igen.

 4. Sofia

  Jag fick göra halkan 4 veckor innan BF. Hade uppkörning två veckor innan.
  Det enda var att jag inte fick vara med på en del av halkan, men det var inget som gjorde att jag inte kunde bli godkänd. Hör av dig till körskolan.
  Hoppas det går bra 🙂

 5. Zarah Cunvik

  Vissa halkbanor avråder att köra risktvåan efter vecka 26 eftersom det är många hårda inbromsningar och acceleration. Men ring Gillingebanan! <3 Har en kompis som fixade sitt körkort 2 veckor innan bf 😉

 6. Sofie Johansson

  Jag körde halkbanan i vecka 36, det var inga problem. Använd gravidbälte om du är osäker.

 7. Maria

  Vet inte om det är ” förbjudet” att göra dessa olika moment under senare delen av graviditeten.
  Det är väl upp till en själv tänker jag. Man får ju fundera på varför tex flygbolag har restriktioner med graviditet och flygresor och i detta fall halkkörning osv.
  MIT slutet av graviditeten är det ju inte så klokt att sladda runt och kanske få hårda stötar mot magen.
  Och att jag tog upp flygresor har ju inget med detta att göra utan är mera av karaktären ” framförhållning om jag som höggravid vill föda barn i Dubai” typ.
  Ibland händer det oförutsägbara saker under en graviditet, vilka i sig inte är allvarligt men kan vara nog så jobbigt om man är långt borta eller på ett flygplan.
  Så, med detta vill jag uppmuntra till att tänka med framförhållning ich vad konsekvensen SKULLE KUNNA BLI.
  Alltså av välmening och ingenting annat.

 8. Amanda

  Jag gjorde min halkbana i vecka 25, inga problem. Fick hoppa över den frivilliga krocksimulatorn bara 🙂

 9. Sofie

  Körde halkbana i v 26 och körde upp sen och 30, gick hur bra som helst! Det enda jag inte fick göra var den krocksimulatorn men den var frivillig så gjorde inget 🙂

 10. Elin

  Lycka till med körkortet, även jag gjorde det när jag var i slutet av min graviditet. Är så jävla stolt och glad så här i efterhand att jag gjorde det. Så skönt med körkort med 2 barn😅

 11. Mimmi

  Var en tjej som va supergravid som körde halkbana med mig. Hon hade dock ett special bälte men de gick bra och de va Gillinge.

 12. Josephine

  Hej gullo!
  Jag körde den då, det enda jag inte fick var att göra supersladden, men den var ändå valbar 🙂

  Gick super 👍🏻