Jessica Lagergrens

Det blev ingenting den här månaden

Så tråkigt. Men väntat på något sätt. Igår kom mensen. Enligt appen var den ju två dagar sen, men eftersom att ägglossningen var två dagar efter appen sa så var mensen otroligt punktlig. Det ser jag som positivt och jag känner att det är skönt att jag känner min kropp. Hur gärna jag än ville vara gravid kände jag på mig att så inte var fallet den här gången.

Nu blickar vi framåt! Jag tänker fortfarande att det blir när det är meningen och jag känner ingen stress. Det är mer att längtan är så stor att jag vill att det ska ske nu nu nu. Tack för all er pepp och fina kommentarer. Det var många av er som tyckte er se två streck på det negativa testet jag la ut. Jag tror att det andra strecket man ser är det som ska bli ifyllt om man är gravid.

Img 4203Ingen stress, bara en liten besvikelse. Man får vara besviken. Det är okej att känna. Nu blickar vi som sagt framåt – mot nästa försök!

Img 4209Älskade hav. Bästa platsen som finns.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tesse

  Alltså.. det är sjukt.. vi hade ägglossning samtidigt . Min mens var 4 dagar sen. Tog två graviditetstest och båda var negativa. Nu fick jag mens..

  Hur går vi vidare? Haha. Hoppas på nästa månad!! Vad äter du för ”hjälpmedel”? Jag vill också börja ta.. Vad finns? Haha nu kör vi!

 2. Anna

  Jag har lärt mig att ägglossning ALLTID infinner sig 14 dagar innan mens. Mellan mens och ägglossning kan dagarna variera men mellan ägglossning och mens alltid 14.

  🙂

  1. Sara

   Så står det i min gamla gynekologibok från läkarlinjen också, vilket var lite svårt att fatta för mig som har typ 21 dagar i min menscykel. Var liksom säker på att ägglossningen var ”halvvägs” in men så är det inte. Tipset är således att börja liggandet direkt efter mensens avslut och sen kan man få paus några dagar efter ÄL 😝.
   Lycka till!

  2. A-M

   Att ägglossning alltid är 14 dagar innan mens är en myt! Ägglossning inträffar vanligtvis 12–16 dagar innan nästa mens börjar. Många kvinnor tror att de har ägglossning på dag 14, men det är i själva verket bara ett genomsnitt. De flesta kvinnor har ägglossning på en annan dag i menscykeln, och dagen varierar även mellan olika cykler.

   1. Helena ➕

    Jag har ägglossning mellan dag 9 och 15, det varierar. Vanligtvis mellan dag 10 och 12. Man får försöka lära sig sina symptom hur diffusa de än är. Till slut bara vet man när man har ägglossning och behöver inte titta till en app för att veta, men det kan man ju såklart göra ändå 🙂

   2. Helena ➕

    MEN min lutealfas är alltid 15 dagar lång, alltså tiden mellan ägglossning tills nästa mens. Så det är enkelt att räkna tillbaka lär jag väl får mensen att jaha, det var DÅ jag hade ägglossning, etc. Mäter ju inte via stickor eller nåt.

  3. Helena

   Det stämmer tyvärr inte. Follikelfasen som är mensens första dag fram till ägglossning kan variera ganska mycket. Lutealfasen som är ägglossningsdagen fram till nästa mens är ofta mycket mer regelbunden, men även den kan variera något. Jag själv har en nio dagars lutealfas. Vissa har fjorton dagar, andra elva osv.

   1. Emma

    Jag har med en kort lutealfas. Ska få hjälp med det. Har du haft svårt att bli gravid? Har du fått hjälp?

 3. Frida

  Hej!
  Gällande dina test och appar.

  Mitt ägglossningstest blinkar glad gubbe, fyller du i det i appen att det är positivt? För gör jag det flyttas ”dagen som är mest trolig att bli gravid” fram en dag. Blir super förvirrad. 😝😝

  1. J

   Du ska bara registrera den fasta gubben, inte den blinkande 😊 den fasta innebär LH-toppen (den som de vanliga testen bara visar) medan den blinkande visar östrogenhöjningen som indikerar (men inte garanterar) att en LH-topp är på gång och är därför inte ett positivt ägglossningstest!

 4. Emelin

  Vi har just påbörjat att ligga oskyddat och har inte bråttom, utan det får bli när det blir. Spännande att följa eran resa! Håller tummarna för er att det blir ett plus på stickan snart.

 5. Fanny

  Vi är i samma sits, fick min mens i torsdags, har dock haft väldigt konstig mens. Väldigt lite och få dagar:( va vårt 4:e försök, detta är vårt första barn. Så nu hoppas vi på 5:e, men de är olidligt..vi längtar så otrolig mkt båda två..ibland kan jag inte tänka på annat och alla andra runtom kring en blir gravida till höger o vänster så jag har kommit till den punkten att jag inte blir glad för andras skull just nu..låter jättehemskt ja vet…

  1. Elli

   Är också i samma sits. Fick mens igår, en dag sen så man började ju få hopp. Men enligt min app var ägglossning dagen efter jag trodde och då vart de inte nåt sex.
   Testade igår och såg ett svagt svagt streck även min sambo såg Men nej det va nog ett sånt inbyggt grått streck som ska fyllas med blå färg.
   Jag håller med dig. Låter hemskt men gläds heller inte åt ändras graviditeter men de jag gläds åt är när andra kämpat länge och lyckas. Men man vet ju faktiskt om när folk kämpat länge vissa är inte öppna med det. Så härligt Jessica när du delar med dig här så man kan känna som dig och förstår dig. För mig är det andra försöket och har inga barn sen innan men däremot varit gravid för 13 år sedan. Som min sambo säger vi har bara gjort två försök så de är ju inte mycket heller så man får väl be till dom högre och ha hopp 🙂

 6. Hanna

  Du har en otroligt bra inställning och jag hoppas att lyckoträffen kommer snart för er. Har själv nyss varit i vill-bli-gravid längtan och är otroligt tacksam över att vara det nu (v7). Men även om 5!! graviditetstest visar att vi är gravid så känner jag mig fortfarande väldigt ogravid. Enda symtomen är förstoppning (haha!) och lite extra trötthet. Så nu är jag istället orolig för att jag har så lite symtom 🤔😅