Botox hos Akademikliniken – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Botox hos Akademikliniken

Det här inlägget är i samarbete med Akademikliniken

Vår första behandling hos Akademikliniken var två hudbehandlingar. Jag gjorde en Pure Retinol Peel och Angelica gjorde en behandling med Dermapen. Du kan läsa mer om de behandlingarna här och här. För lite mer än två veckor sedan gjorde jag och Angelica vår andra behandling hos Akademikliniken, en botoxbehandling i pannan. Nu har den uppnått full effekt och jag är supernöjd med resultatet. Jag har gjort botox i pannan förut hos just Akademikliniken och det blev lika bra den här gången. Det bästa med den här typen av behandling är att min spänningshuvudvärk har försvunnit. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag gillar att pannan är helt slät och att min “bekymmersrynka” är borta.

Jag vet att det finns många myter kring just botox och därför har jag tagit hjälp av injektionssköterskan Therese från Akademikliniken som har svarat på en del frågor om just det. Det är Therese som har utfört våra botoxbehandlingar.

5 myter om botox

”Botox är ett farligt nervgift”
– Nej det är inget nervgift för det injiceras i så små doser, så det kan inte klassas som ett gift.

”Man ser stel och onaturlig ut efter en behandling”
– Inte om du går till rätt behandlare, vissa önskar att bli stela och andra vill ha mimik kvar och då kan man lägga en lägre dos.

”Läpparna blir ankläppar av botox”
– Det är skillnad på botox och fillers. Botox är ett muskelavslappnande läkemedel medan fillers är en volymgivande gel. Man kan ha botox i läppen som fillers men då lägger man i överläppen men då för att motverka rökrynkor. Det ger inte en fyllighet som fillers gör.

”Botox kan bara användas i ansiktet”
– Nej. Det kan till exempel användas mot överdriven svettning i armhålor och händerna.  Det går även att använda botox i käkmusklerna mot tandbitning. Inom sjukvården används det mot musklerspasmer.

”Alla muskler i ansiktet påverkas när du injicerar botox”
– Nej, det botoxen gör att den bryter kommunikationen mellan muskel och nerv där den injiceras. Den skadar alltså inte muskler eller nerver.

FRÅGA: Vilka risker finns det med botox? 

SVAR från Therese från Akademikliniken som jobbar som sjuksköterska: Det talas ofta om neurotoxin som ett nervgift men detta är inte sant. Neurotoxin kan vara farligt i extrema doser men på det sätt som det används inom svenska skönhet- och sjukvården är riskerna mycket små. Dock är det viktigt att gå till en duktig behandlare som kan ansiktets muskulatur, hos oss på Akademikliniken är alla injektionssköterskor certifierade behandlare. 
jess jess2 Innan Therese injicerade botox ritade hon ut var på pannan hon skulle sticka.

jss3Själva sticken kändes absolut, men det gick fort över.

Jag vet att många även har starka åsikter om botox så jag tänkte försöka förklara på bästa sätt varför jag har valt att göra det.

FRÅGA: Varför gör du botox? Du är ju ung!
SVAR: Ja, jag är absolut inte lastgammal, men jag är heller inte superung längre. Jag gillar att inte ha en ”bekymmersrynka” mellan ögonbrynen och nu slipper jag det. Ett stort plus är dessutom att min spänningshuvudvärk har försvunnit tack vare botoxbehandlingen.

FRÅGA: Gör det ont?
SVAR: Ja, men det går över väldigt fort. Det är några små stick och sen är det över.

FRÅGA: Är du inte rädd att bara göra mer och mer och mer?
SVAR: Nej, det är jag inte. Jag är nöjd med mig själv, men förbättrar det som förbättras kan med små små ändringar.

FRÅGA: Känns det inte hemskt mot dina föräldrar att ändra ditt utseende?
SVAR: Nej, jag tycker inte att jag ändrar mitt utseende på det sättet. Det här är dessutom ingen permanent förändring, även om jag inte har något emot det heller. Jag tycker att det måste få vara upp till var och en vad man vill göra med sitt utseende.

Rekommenderar du botox till andra?
SVAR: Jag kan absolut rekommendera det, men jag skulle aldrig uppmana någon annan till att göra något form av skönhetsingrepp. Om man vill göra botox eller fillers så tycker jag att man ska läsa på om det ordentligt innan, och sedan besöka en seriös klinik för en konsultation. För mig var det väldigt viktigt att det var en seriös klinik med utbildad personal som genomförde min botoxbehandling.

arg_ forvanadFöre till vänster, efter till höger. Efterbilderna är tagna lite mer än 14 dagar efter injektionerna. Läs mer om botox på akademikliniken.se. Här är en film från när vi gjorde botox och den visar även hur det ser ut från dag 1-14.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Jag är också sugen på att testa!
  Hade varit bra om hon från kliniken hade svarat på vilka riskerna är… otroligt luddigt svar nu.

 2. Anna-mamma till Vincent och Alex

  Jag gillar verkligen era bloggar och tvillingpodden. Är även inne och kollar era Instagram. Ni är fina som ni är. Gillar tyvärr inte inlägget denna gång.

  1. Lisa

   Håller helt med. Får lite ont i magen av det här inlägget och tänker på hur många unga tjejer som läser och påverkas.

   1. Ann-Sofie

    Håller med jag också. Får också ont i magen när jag läser detta. Brukar tycka era bloggar är mysiga, men detta känns som en helt annan stil.

   2. Elle

    Håller helt med! Men gissar att det är ett aprilskämt;)

    Vi har väl kommit längre än så, allt fler slutar ju med Botox.:)

    Tror inte på detta, Jessica o Angelica är ju mina förebilder, och förespråkar ju naturliga kroppar!
    Tror jag….
    Låt mig ha rätt:)

    1. A

     Jag blev också lite ledsen av det här inlägget. Tycker annars Jessica är rätt kroppspeppig, men att detta inlägg verkligen gick emot allt jag står för.

 3. Hedda Söderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 4. Jessica

  Men ååå, nu blir jag ännu mer sugen på att göra! Har rynkor mellan ögonbrynen som är framme typ jämnt och alla frågar om jag är sur! Sååå trött på de! Stor kram