Blev tydligen sjuk – igen! – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Blev tydligen sjuk – igen!

Har ju haft känningar i halsen hela veckan men försökt ignorera det samt gurgla Hallands fläder flera gånger om dagen. Jag har inbillat mig att det ska ta kål på eventuella bakterier. Det är ju inte alls längesen jag hade halsfluss och fick ta en antibiotikakur. Dock vet jag att det är rätt vanligt att man åker på det igen pga nedbrutet immunförsvar efter avslutad kur. Men att jag skulle få det såhär tätt inpå trodde jag inte. Med nätter där jag vaknat mer död än levande fick jag ta tag i skiten så nu går jag på antibiotika igen. Och ni som säger att man kan läka ut halsfluss själv utan pencillin är mer än välkomna att göra det, men så fungerar det inte för mig.

Jag är ett så kallat halsbarn och har haft halsfluss fler gånger än Elsa kan räkna till så för mig är det inget alternativ att “bita ihop och komma igen”. Nu är det dock dags för övriga i familjen och gå och ta lite odlingar i halsen. Förmodligen är det någon i min närhet som bär på bakterien utan att vara sjuk av den och på så sätt blir jag smittad igen. Någon skrev till mig att det kan vara Monkey (hunden) som bär på den? Det låter helt otroligt, men kan säkert vara så! Får dra med henne till VC också, hehe.

Jag vet inte hur många koppar av vårt fantastiska kaffe från Svanfeldts Coffee jag druckit den här veckan. Om ni inte smakat vårt kaffe, eller någon annan av deras härliga sorter, så gör det! 10kr per sålt kilo går dessutom till Hjärnfonden och deras otroligt viktiga arbete. (reklam för vårt kaffe).

Mår som sagt lite lite bättre idag. Jag hade så många planer för den här veckan men det blev knappt något gjort. Jag hade velat rensa vidare bland mina kläder, fixa iordning Bonnies rum och måla om i vardagsrummet. Jag borde insett redan från början att det var en lite väl saftig to do när man är ensam hemma en vecka med två barn. Har ni för övrigt hört låten Sad child med Sandro Cavazza och Ola? Så härlig låt, tips!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Hade ofta halsfluss förr och fick bland annat rådet att ofta byta tandborste p g a att man ev. kan smitta ner sig själv igen med sin gamla tandborste men det där har du säkert koll på. Lycka till och krya på! Kram

 2. Carina H

  Inte kul med halsfluss. kan väl tänka mig att någon i familjen har bacillerna men inte är sjuk. så hade vi en gång,så det är nog bra att kolla upp. och inte kommer det från hunden.

 3. L

  Hej Jessica! Jag hade som dig, halsfluss efter halsfluss och vände mig tillslut till en homeopat efter alltför många antibiotikakurer. Och ja, det hjälpte mig i alla fall. Jag sades ha omogna/outvecklade halsmandlar eller något sådant och fick äta homeopat-piller samt ta några droppar under några veckors tid, vilket som så blev jag hjälpt och har inte haft en halsfluss på 10år.

 4. Cattis

  Förmodligen har du provat allt, men om inte så är strepsils/strefen fantastiskt mot att döda bakterierna i halsen. Jag hade halsfluss 4-5 ggr/år under några år och sen jag började äta strepsils efter första känning i halsen har jag inte behövt antibiotika igen. Detta var över 10 år sen och jag har aldrig utvecklat halsfluss sen dess. Krya på dig! Kram

  1. Rebecka

   Usch så jobbigt!! Operera bort dom jävlarna som flera har skrivit. Jag hade halsfluss flera gånger på ett år, opererade bort dom och inte en enda gång på 15 år. Knappt ont i halsen. Gör det!!

 5. Petra J

  Jag och hela klassen fick ta prover i högstadiet när två klasskompisar blev sjuka om och om igen. Tänkte att jag skulle tipsa om prover på närstående men blev glad att läsa att du redan visste/tänkt på det. Krya på dig nu!

 6. Pia

  Stå på dig om att få operera bort halsmandlarna! Minns inte heller hur många halsflusser jag hade men inte en enda sen dess, drygt 14 år senare!!

 7. Jessica

  När barnen var små hade vi en period när halsfluss snurrade runt i familjen. Det slutade med att alla inklusive katten fick äta antibiotika samtidigt och sedan försvann det.