Bästa spartipsen i januari – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Bästa spartipsen i januari

I annonssamarbete med Anyfin

Jag vet inte hur ni har det ekonomiskt, men för mig är det ofta rätt mycket månad kvar när pengarna börjar ta slut nu i januari. Det finns väldigt många tips du kan ta till dig för att dra ner på utgifterna. Jag har gjort en lista med tre av mina bästa tips.

1. Ha en frysfest!
Det låter kanske inte så skojigt. Men vet du vad du har i frysen? Det går förmodligen att göra massor av enkla rätter av det som gömmer sig i frysen. Kanske har du en och annan matlåda där? Jag är expert på att lägga in saker i frysen och sen glömma bort att jag lagt det där.

2. Testa Anyfin
Har du köpt något på avbetalning eller kredit? Det har jag. Och nu har jag testat tjänsten Anyfin som sänker kostnaderna på dina krediter och delbetalningar. De ger inte ut nya krediter utan sänker bara de du redan har. I ett tidigare inlägg som jag har gjort i samarbete med Anyfin missuppfattade många vad jag skrev. Jag uppmanar inte att handla på kredit, men dömer ingen som gör det. Jag har gjort det och det står jag för. Jag tycker att det är bra att möjligheten till det finns. Anyfin är alltså lösningen för att slippa höga räntekostnader som att handla saker på kredit eller avbetalning ofta ger. Genom att flytta mina avbetalningar till Anyfin sänkte jag mina räntekostnader med 57%. Hur bra? Vill du testa? Du får 200kr i extra avdrag på din första faktura om du uppger koden “jessica200”. Läs mer om och testa Anyfin här.

 3. Planera framåt 
Det enklaste sättet att spara pengar på eller att minska utgifterna är att planera. Vad behövs framåt? Ny overall? Vinterskor? Ett tips är att köpa begagnat. Många barnkläder används bara en säsong eftersom att de sen behövs köpas större. Ett annat tips är att sälja vidare sånt som dina barn inte längre behöver. Bra för kontot, bra för miljön!

Jag la ut den här texten som var en repost på Instagram. “Jag kollade mitt bankkonto nyss och insåg att jag har pengar så jag klarar mig hela livet. Om jag dör på söndag.” Hög igenkänning för mig iallafall.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sabina

  Hej! Kan bara hålla med tidigare kommentar att det känns sjukt att tipsa om sådana tjänster! Bästa spartipset är väl ändå att inte köpa mer än man har råd med? Förstår om man tar lån på hus, bil och till studie! Men i övrigt känns det väldigt oekonomiskt att ta lån! Förstår faktiskt inte varför man gör det! Har man inte råd så kan man inte köpa!

 2. Johanna

  Men nej! Det här känns inte genuint. Tidigare har du ju sagt att ditt företag går jättebra och att både du och Inne tjänar bra. Och att du kan ditt kontokortsnummer utantill för shopping. Har svårt att tro att du skulle få slut på pengar tidigt på månaden då du inte verkar ha särskilt dyra vanor heller.
  Känns lite omoraliskt att göra ett samarbete för hur man ska klara sig när man sitter i skiten ekonomiskt. Typ att det inte gör så mkt att man varit oansvarig med sina pengar. Jag hade tyckt att det var mkt bättre att du som influencer istället tipsat om hur man förebygger dålig ekonomi, inte hur man kan komma undan med det.

  1. jessicalagergren

   Hejsan! Jag har aldrig sagt att jag kan mitt kontokortsnummer utantill, det kan jag inte. 🙂 Företaget går bra, men det betyder inte att jag inte köper saker på avbetalning. 🙂 Jag tycker inte att det är oansvarigt att köpa på avbetalning. Jag väldigt glad över det här samarbetet eftersom att jag har samlat mina avbetalningar hos Anyfin. Jag skulle absolut kunna skriva ett inlägg om hur man förebygger dålig ekonomi, men jag är långt ifrån expert på det området. Kram J

Annons