Åsnan & Elsa – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Åsnan & Elsa

Jag behöver få in fler mil i kroppen och idag passade vi på att övningsköra till min kusin som bor utanför Bro. Hon har precis köpt världens gulligaste åsna som vi ville hälsa på. Bernie, 2 år. Hur gullig? Elsa älskade den. Men hon älskade det andra nytillskottet i stallet, Lollo, ännu mer. Lollo & Bernie kommer tidigare från samma stall så de hänger ihop. Tydligen är Lollo lite busig men hon och Elsa klickade verkligen så hon busade ingenting med Elsa.

En sån här dag behövde jag verkligen. Bara åka bort en stund och tänka på annat. Det har snurrat många tankar i mitt huvud sen beskedet om graviditetsdiabetes och aurorasamtal. Nu känner jag mig lugnare vad gäller både diabetes och förlossning. Mitt fastevärde när jag tog proverna låg på 5,1. Om jag hade legat på 5,0 hade jag inte haft diabetes för alla mina andra värden har varit hur bra som helst. Det känns verkligen som den här blodsockernivån går att reglera med kost och motion. Jag ska börja med att gå en promenad på 30 min varje dag, utan undantag, och skippa sockret och de snabba kolhydraterna helt så får vi se vad som händer med blodsockret.  

Elsa fick leda både Lollo & Bernie…

Det gick hur bra som helst!

Älskade Bernie.

Elsa borstade både Bernie & Lollo.

Så gullig åsna! Jag har varit osminkad hela dagen – så skönt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. StrongMama

  Men alltså hur söt är hon inte. Älskar bilden där hon är mot lilla åsnan och hur gulliga är de inte, åsnan och hästen!
  Smälter. 😍
  Lycka till finis, med diabetesen

 2. Frida

  Hej! Jag har haft två graviditeter med värden som gränsat mot graviddiabetes. Första gången var det otroligt jobbigt och jag kände mig knäckt och ledsen, fick motstridiga besked och kände att sjukvården faktiskt jagade upp mig för mycket delvis i onödan. Det ledde kanske till att jag var striktare med kosten men skapade också mycket oro. Nästa gång var jag mer påläst själv och kunde också själv låta bli att dras med i karusellen. Jag mätte blodsocker och åt bra men vägrade ta råd av allehanda barnmorskor som gav olika besked. Uppenbart är att kunskapsluckorna hos sjukvårdspersonal om graviddiabetes är stora och det finns inga nationella riktlinjer. Blodsockermätningarna man tar hos barnmorskan är ju helt absurda eftersom de inte tar hänsyn till när man senast åt etc. mitt tips är att inte dra för stora växlar, mät själv efter varje måltid en vecka eller så för att hitta vad du kan äta och inte, sen kan man kontrollmäta här och var eller någon dag ibland efter alla mål.
  Vet man med sig själv att man har bra värden med den mat man äter är ju inte bebisen påverkad. Mina barn har varit helt olika vikt vid födsel trots att jag hade liknande blodsockervärden men båda har mått utmärkt och inte behövt någon särskilt hjälp.
  I efterhand önskar jag bara att jag hade haft mod och kunskap att oroa mig mindre.
  Det är bra att man håller koll och scannar för symtom men okunniga barnmorskor och sjuksköterskor har också gjort mig otroligt ledsen och gjort en glädjerik tid väldigt jobbig.
  Heja dig! Ät ok men hoppas du kan koppla bort tankarna i övrigt, de allra flesta får ju inte utvecklad diabetes senare.

 3. Emilia

  Varför ska det krävas diabetes innan man fattar att det är viktigt att äta sunt och motionera?

  1. Malin

   Det fattar nog alla 😊 men att äta socker ibland och ”snabba kolhydrater” och att inte gå 30 min varje dag som gravid är väl inom ramen för sunt leverne ändå tycker jag! Sen får man strama åt ytterligare om man får graviditetsdiabetes såklart. Inte alla är så vettiga och duktiga som du verkar vara Emilia 😜😜😜

   1. jessicalagergren

    Exakt så Malin. Det är inte så att jag lever ett ohälsosamt liv. Att ta bort socker och snabba kolhydrater + promenaderna kommer säkerligen påverka så att mitt blodsocker ligger perfekt. 🙂 Sen kan man ju äta ännu “hälsosammare” om man nu vill det. Kram J

  2. Jessica

   Man kan ju få graviditetsdiabetes även om du äter sunt och motionerar? Så din kommentar känns på riktigt helt onödig och låter väldigt nedlåtande.

   1. Emilia

    Jessica skriver ju själv att det nog går att ändra med bättre mat och motion så DÄRFÖR ska hon börja med det NU. För att hon nu fått diabetes. Vikten må kanske inte vara enda anledningen till diabetes men det är ju knappast ett plus för varken mamma eller barn att inte sköta sin kost och hälsa.

    1. jessicalagergren

     Ingen har sagt att jag inte sköter min kost eller hälsa. Nu lägger jag ju om kosten och tar bort socker och snabba kolhydrater på grund av graviditetsdiabetesen. Många med mig äter nog just kolhydrater och socker då och då. 🙂

Annons