Aktiv hudvård, vad är det? – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Aktiv hudvård, vad är det?

Det här inlägget är i stolt samarbete med Renlive Cosmeceuticals

Jag har gjort ett samarbete med Renlive under en längre tid och jag använder flera av deras produkter. Mitt första inlägg kan du läsa här och en utvärdering av produkterna kan du läsa här. Jag har passat på att göra en intervju med Maria Johansson på Renlive Cosmeceuticals. Hon har svarat på massor av frågor om hudvård och vad som egentligen menas med aktiv hudvård. Dessutom ger hon sina tre bästa hudvårdstips. Just nu får du dessutom hela 30% rabatt inne hos Renlive.se om du uppger koden jessica30 i kassan. Koden är giltig till och med 31 augusti 2017.

Varför är det viktigt att vårda huden?
– Huden är kroppens största organ och har flera livsviktiga funktioner, det är därför viktigt att ta hand om och vårda huden på bästa möjliga och på rätt sätt. Det är lätt att glömma och ta hand om huden ordentligt. En dålig eller sjuk hud kan ge väldigt många en dålig livskvalitet. En vacker och hälsosam hud kräver en daglig hudvårdsrutin utan att göra det alltför komplicerat. Att börja ta hand om huden i tidig ålder är bara något som man kommer ha nytta av hela livet.
renlive_alt_2

Vad menas med aktiva ingredienser och resultatinriktad hudvård/hudvårdsprodukt?
– Samtliga produkter från Renlive Cosmecuticals är resultatinriktade. Med resultatinriktad hudvård menas att det ger en bevisad positiv effekt på huden och dess hudstruktur. Produkter med aktiva ingredienser går längre ner i huden och arbetar både i epidermis och dermis och har för avsikt att ge resultat och effekter upp mot samma nivå som läkemedel.

Varför är det bra att använda produkter som är resultatinriktade med aktiva ingredienser?
– Det ställs högre högre krav på sådana typer av hudvårdsprodukter och om jag utgår från Renlive Cosmecuticals så har man en otroligt hög standard på val av ingredienser och råvaror i respektive produkt. Resultatinriktade produkter är framtagna för att behandla hudproblem och förebygga hudens åldrande. Med sådana produkter kan man verkligen förvänta sig resultat utan att besöka en hudterapeut för behandling.
P5211172Ett hudvårdstips från mig är den här masken som heter Exo Mask som är en energigivande ansiktsmask.

Hur vet jag vilken typ av produkter som passar just min hud?
– Jag brukar alltid rekommendera att man gör en hudanalys för att ta reda på vilken hudtyp man har, utifrån det kan man investera i produkter efter hudtyp. Det är väldigt vanligt att vi använder fel produkter som oftast gör huden torrare, fetare eller ge dig mer finnar.

renlive_samlingsbildHär är alla produkterna som jag har provat. Läs vad jag tyckte om dem här.

Hur ser en bra hudvårdsrutin ut?
– En bra hudvårdsrutin är verkligen A och O för en välmående och frisk hy. Hyn speglar verkligen hur du mår. Nedan följer min rekommendation till en bra hudvårdsrutin utan att göra det för komplicerat även för den som är nybörjare och ovan.

Rengör alltid huden morgon och kväll, följ upp med ansiktsvatten. Avsluta med serum och dag- eller nattkräm. Peela ansiktet 1-2 gger i veckan och avsluta gärna med en mask efter peeling för att eventuellt lugna huden eller ge den mer energi och lyster.

Vilka är dina tre absolut bästa hudvårdstips?
1. Anpassa hudvården efter just din hudtyp. Rengöra morgon och kväll
2. Skönhetssömn
3. Drick mycket vatten, dagligen

Extratips! Jag måste även tillägga att inte glömma SPF, den absolut billigaste anti-age produkten att investera i.

Missa inte att du får hela 30% rabatt inne hos Renlive.se om du uppger koden jessica30 i kassan. Koden är giltig till och med 31 augusti 2017.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Intressant! Jag använder bara LCC:s ansiktstvätt i duschen på kvällarna och ingenting annat. Jag blir lite skraj av tanken att lägga på massa kemikalier i ansiktet varje dag flera gånger om dagen. Jag tror inte att det är så jättebra i det långa loppet och speciellt inte när man själv inte kan utläsa ingredienserna på förpackningen. Jag provade en ansiktsmask med lera och grönt te förra helgen, helt naturlig, och den var verkligen magisk. Och så kändes det bra i kroppen 🙂