Jessica Lagergrens

Akuten med lilla Bonnie!

Häromdagen när jag hämtade hem Bonnie från förskolan hade hon som en liten prick i ögonvrån. Jag tänkte inte så mycket mer på det men dagen efter när hon vaknade var ögat svullet. Inte jättesvullet, men en tydlig reaktion på något. Dagen gick och de ringde från förskolan och sa att det hade svullnat upp mer men att hon var pigg och glad. När vi vaknade morgonen efter, igår, kunde Bonnie inte ens öppna ögat. Jag ringde 1177 som rådde mig att åka in till akuten med henne. Hon måste fått en allergisk reaktion på en mygga och hon fick antihistamin.

Lilla hjärtat! Hon verkade inte lida av det det minsta, men det såg väldigt obehagligt ut. Svullnaden gick ner väldigt fort av medicinen och nu är hon nästan helt återställd. Hon har inte reagerat knappt alls på myggbett förut, men jag la ut en bild på Bonnie på instagram och det var väldigt många mammor som skickade bilder på sina barn som såg precis ut som Bonnie med svullnaden runt ögat. Tydligen är myggorna extra giftiga just nu var det någon som hört.

Ena ögat som vanligt och ett väldigt svullet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra J

    Jag har också fått en sådan reaktion av ett myggbett men i vuxen ålder. Kunde inte öppna ögat alls och det tog flera dagar för svullnaden att lägga sig. Såg inte klokt ut 😉

  2. Tuula

    Åker man verkligen in akut för ett uppenbart myggbett? Herre Gud människor, ta er samman! Inte konstigt akuten inte fungerar! Barn som är sjuka på riktigt får vänta.
    Kom med vilket försvar du vill. Processen, har enligt dig:/dagis pågått minst ett dygn. Det är inte akut! Det är ett svullet öga, visst men inte speciellt svullet! Lite mer erfaren måste man väl ändå vara i din ålder/2 barn.
    Som sagt, ta dig samman och tänk till. Ring mamma eller 1177. Man åker till AKUTEN när det är AKUT!
    Fy vad förbannad jag blir på obetänksamhet som din.

    1. Lina

      Så bara för att en process har pågått i flera dagar kan inte ett tillstånd förvärras och bli akut? förstår inte ditt resonemang alls faktiskt. Jessica ringde 1177 och de sa åt henne att söka akutvård vilket hon gjorde. Helt otroligt att människor kan hitta fel i exakt allt.

    2. Em

      Ringer man 1177 för frågor gällande barn kommer de, nästan alltid, hänvisa till akuten, detta för att skydda sig själva. Så rikta din kritik till 1177 istället.