8 saker du verkligen behöver med en nyfödd – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

8 saker du verkligen behöver med en nyfödd

Jag fick en fråga från en blivande mamma vilka saker man verkligen behöver när man ska få en nyföding. Jag minns att vi köpte det mesta när jag väntade Elsa men att vi använde hälften av alla saker. Jag tänkte att jag kunde lista de nödvändigaste sakerna att ha när du får en nyfödd. Ett tips är att låna saker av andra för vissa saker använder man så kort tid. Fyll gärna på om jag har missat något som ni inte klarar er utan!

1. Babynest
Det använder vi hela tiden till Bonnie. Så smidigt att ha i sängen!

2. En riktigt bra vagn
Vi köpte en Bugaboo donkey till Elsa och den användes flitigt. Det är nu samma vagn vi har till Bonnie. Den kostade massor men har också ett bra andrahandsvärde.

3. Bodys och tights i större strl
Gör inte misstaget att köpa en uppsjö av kläder i minsta storleken. En klyscha men ack så sann, de växer så fort! Det räcker med ett par bodys i minsta storleken. Man har ändå bebisen mest i blöja i början och hud mot hud.

4. Små handdukar
Vi har kvar samma småhanddukar sen Elsa föddes. Ikea säljer flerpack med små vita handdukar som är toppen att ha som kräkshandukar. De går verkligen åt så köp på dig ett 10-tal.

5. Blöjhink
Så värt! Kanske känns som en onödig pryl men det är så skönt att slippa mosa ner blöjor bland hushållssoporna.

6. Blöjsalva
Min favorit är Weleda Nappy Change Cream. Den är SÅ bra och helt naturlig. Ett måste på skötbordet!

7. Termometer
Elsa fick 40 graders feber när hon bara var 7 veckor. Det var läskigt men var helt ofarligt. Det är ändå skönt att ha en termometer hemma så man vet.

8. Tunna filtar
Bonnie använder Elsas tunna muslinfiltar från när hon var bebis. De håller verkligen och är så användbara. Bonnie har en som en snuttefilt och en som en filt över sig på nätterna och i vagnen.

En annan sak som Bonnie använder mycket är sitt babygym, hon älskar det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tessi

  kan du inte göra motsvarande lista med grejer som man verkligen inte behöver skaffa, eller sådant du köpte till Elsa men sedan inte använde? 🙂

 2. Felicia

  En riktigt bra bärsele som är skonsam mot ryggen. Ergobaby är min favorit 🙌 och byxor med inbyggda fötter! Strumpor är värdelösa på småbarn 😂

  1. jessicalagergren
   jessicalagergren

   Åh ja! Jag hade velat testa ergobaby, hört så gott om den! Men nu känns det lite sent att köpa. Haha, helt rätt, strumpor sitter icke kvar! Kram J

   1. Kajsa

    Vi bär fortfarande vår son i ergobaby och han är över ett år, så inte för sent skulle jag säga! Jag bar honom runt på Ikea i helgen i typ 4h utan att ens bli trött i ryggen, så den är verkligen ett hett tips. Speciellt om man har en sån unge som ratar vagnen ibland 🙂