5 nackdelar med att ha fött barn – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

5 nackdelar med att ha fött barn

Det finns hur många fördelar som helst med att ha satt ett liv till världen. Men för min egen del finns det också en del nackdelar. Här är fem av dom.

1. Jag kissar på mig när jag hostar

2. Jag kissar på mig när jag nyser

3. Jag kissar på mig när jag skrattar

4. Jag kissar på mig när jag hoppar

5. Jag kissar på mig när jag bär tungt

Mycket kiss blir det! Jag tycker att kisseriet har blivit värre som gravid. Det värsta är när man precis har kissat. Det är som att man har öppnat kisskanalen och sen är det fritt fram för kisset att rinna ut vid minsta tryck. Jag tänker att knipövningar kanske kan hjälpa, men jag tror på riktigt att mitt urinrör har “lossnat” eller vad man säger. Det går att ordna med en operation. Något jag definitivt ska ta tag i efter förlossningen. Det är inte särskilt angenämt att kissa i tid och otid. Någon mer som lider av samma problem?

Här ser ni en som kissar på sig – ofta. Idag jobbar jag hemifrån, men är fortfarande risig. Det kommer snart några människor hit och monterar ny tvättmaskin och torktumlare så slängde på mig lite smink. Har sett ut som ett vandrande lik i fyra dagar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sarah

  Jag har ”mjuk bindväv”, ärftligt, så jag hade detta problem redan innna jag blev gravid men graviditet gjorde det värre. Knip övningar har faktiskt hjälpt mig. Tog hjälp av en specialiserad fysioterapeut, rekommenderar verkligen!
  Har fortfarande en bit kvar men hoppas jag ska slippa operation.

 2. Lina

  Bra att du tar upp det här! Så viktigt ämne att belysa. Tror många är rädda för just detta, och kanske t.o.m är rädda att föda på grund av en sån sak. Förståligt nog. Jag hoppas du hittar rätt hjälp, och att du delar med dig av det i så fall. Jag har själv fött två barn och har haft turen att inte få problem. Jag har knipit och det har absolut hjälpt, men det gör det ju inte för alla. Men det ska gå att få ordning på, och man ska inte finna sig i att behöva ha det så! Lycka till!

 3. Ulle

  Hur funkade det då att springa en halvmara? Att springa är ibland ett väldigt tråkigt problem för mig 😳 känns tråkigt att behöva välja bort saker eller pass på gymmet med mycket hopp

 4. Jenny

  Hej! Jag har haft det så sedan graviditeter med mitt första barn för 9 år sedan. Nu ska jag inte ha fler barn (har tre) och ska opereras på onsdag!! Knip räcker inte för alla, jag har knipit mycket men har inte hjälpt. Jag hoppas det blir ändring nu så jag tex kan börja hoppa o springa igen, detta är tabu- nåt som vi behöver prata mer om- bra att du lyfter det!

 5. Jessica

  Jag tycker ändå att du ska ge knipövningar en chans! Det är ju så himla enkelt och kan göras precis när som helst och om du inte testat vet du ju inte liksom. Jag är inne på min tredje graviditet och har än så länge (peppar peppar) aldrig haft några problem att hålla tätt. Kan nysa, hosta, hoppa, bära tingt osv helt opåverkad. Men har också varit noga med mina knipövningar under och efter graviditet. Absolut kan man få problem som faktiskt kräver operation men som sagt, värt att testa då det är så himla enkelt att göra!

 6. Ida

  Inte samma problem men andra problem efter första barnet.. Jag tror helt enkelt att knip inte alltid hjälper. Det kan vara så att muskler är trasiga (som för mig) och där är det tyvärr riktigt svårt att få hjälp om man inte hamnar hos experter. Då menar jag inte gynekologer eller barnmorskor utan sådana som opererar förlossningsskador.

  Jag har fått höra att allt ser så fint ut och jag kniper så mkt jag kan men det hjälper inte om muskler är av. Så om du ff har problem efter ditt andra barn, sök upp mer info om förlossningsskador och vart man kan vända sig. Det ska jag göra 🙂 (också gravid med nr 2)

 7. Johanna

  Oj, så kan du ju inte ha det! Jag har fört två barn och har inte haft några såna problem (bortsett från närmaste tiden efter andra förlossningen). Men jag har varit helt ok på att knipa och efter andra förlossningen började jag aktivt med bäckenbottenövningar en vecka efter att jag fött barn. Två månader senare började jag träna mammamageöcningar med certifierad tränare, och efter fem veckor av sånt började jag på mammaträning i grupp (tuffa vanliga pass alltså, också med certifierade mammamageinstruktörer som ger en väldigt personlig coachning). Det rekommenderas starkt!! Ser att du redan fått bra tips. Även jag gick hos John Carrier behandlingsteam i slutet av graviditeten (och tidigt efter förlossning), de är SÅ bra!!

 8. Cassandra

  Men fy så jobbigt sådär kan du ju inte ha det. Finns många bra i Sthlm som kan hjälpa dig bla Huddinge.

  Jag var duktig på att knipa min första graviditet så tror det har gjort mkt att jag inte kissat på mig ngt.

  Hoppas det ordnar sig för dig sen, kram

 9. Kajsa

  Ladda ner appen tät o kör igång med knipövningar.. skittråkigt men sjukt viktigt. Kanske att du behöver en operation längre fram men värt att testa det man kan göra på egen hand. Lär inte gå på en natt men med regelbunden träning så lär det säkert bli bättre i alla fall… lycka till!

 10. Jessica

  Jag har det exakt likadant 😅🙈 har varit så sen första graviditeten (är inte gravid nu) men de är definitivt en nackdel med att föda barn 😅🙈

 11. Andrea

  Nej. Och väldigt tacksam över det. Två barn tätt. Pseudotvillingar. 16 månader mellan. 5 timmar efter förlossning nr 2 var hag kissnödig och nös och jag höll tätt!! Jag är inte speciellt tränad och gick upp +25 kg båda gångerna. Insett att jag är i minoritet och vill inte skryta (bara lite ;)) men jag tänkte att de som är gravida för första gången kanske vill höra lite solskenshistoriorier också 😀

  1. Johanna

   Samma för mig. Tre täta barn (16 mån och 17 mån) och aldrig har det kommit kiss förutom när jag vill då. Tycker absolut man ska söka hjälp om knipövningarna inte hjälper.

 12. Therese

  Precis samma här!! Födde barn feb 15 och är nu i vecka 33. Upplevde också att det blev värre när jag blev gravid…

 13. Sara

  Jag hade så i början efter min första förlossning, men det försvann med tiden. Nu är jg dock gravid med andra, och blir lite rädd av att det skulle bli såhär 😱 men har inte märkt av något sånt ännu (gravid vecka 17). Men tycker verkligen du ska kolla upp det här om det fortsätter så efter nästa barn, låter inte som något man ska behöva lida av

 14. Karin

  Jodå, här är en till som läcker lite då och då…speciellt vid host/nys och hopp. Fött två barn och gör knipövningar nu medan jag skriver detta (och sitter på bussen)😁

 15. Isa

  Tips! Ladda ner appen ”tät” med olika knipövningar för att förbättra urinläckage. Man börjar med lättare knipövningar och sen ökar man så småningom svårighetsgraden 🙂

 16. Anna

  Jag tycker inte att du ska vänta tills efter förlossningen, utan ta tag i det här nu på direkten. Att kissa på sig är inte normalt, det är vanligt, och det är inte äckligt, men det är inte heller normalt.

  Det är ett symtom som kan behandlas. Min bästa rekommendation är att du träffar en fysioterapeut som kan bedöma din bäckenbottenstyrka och som kan hjälpa dig med individuella råd till hur du kan träna bort dina symtom. Texten kommer från Mia, Bakingbabies.
  http://bakingbabies.se/2019/01/09/ar-det-antifeministiskt-att-inte-tycka-att-det-ar-vettigt-att-lacka-urin-under-traning/

  Läs gärna mer om vad hon har att skriva, hon är fysioterapeut och skriver om kvinnohälsa.

  Jag tycker även att du kan kika på http://behandlingsteamjohncarrier.se/ och läsa på lite om bäckenbottenträning.

  Lycka till! 🙂

 17. Anna

  Jag tycker inte att du ska vänta tills efter förlossningen, utan ta tag i det här nu på direkten. Att kissa på sig är inte normalt, det är vanligt, och det är inte äckligt, men det är inte heller normalt.

  Det är ett symtom som kan behandlas. Min bästa rekommendation är att du träffar en fysioterapeut som kan bedöma din bäckenbottenstyrka och som kan hjälpa dig med individuella råd till hur du kan träna bort dina symtom. Texten kommer från Mia, Bakingbabies. http://bakingbabies.se/2019/01/09/ar-det-antifeministiskt-att-inte-tycka-att-det-ar-vettigt-att-lacka-urin-under-traning/

  Läs gärna mer om vad hon har att skriva, hon är fysioterapeut och skriver om kvinnohälsa.

  Jag tycker även att du kan kika på http://behandlingsteamjohncarrier.se/ och läsa på lite om bäckenbottenträning.

  Lycka till! 🙂

 18. Frida

  Jag hade likadant efter första barnet! Under andra graviditeten (och kanske ett tag innan) började jag göra knipövningar hela tiden och efter jag fött andra barnet hade jag INGA problem alls, kändes helt sjukt. Så kör på med knipövningar, det funkar verkligen😘 sen kan det väl vara så att du har större bekymmer men det skadar ju inte att knipa ändå❤️ kram

 19. Johanna, mamma till tre

  Här är en till som läcker när jag ska hoppa studsmatta med barnen tillexemlel 🙈🤷🏻‍♀️😇

 20. Diana LaMadre

  Vad du är härlig, du är en sann förebild för många.
  Det är mycket man ska stå ut med som kvinna, som mamma, det är hemskt egentligen, men det är verkligen så det är. Man kan ju undra varför vi är så utsatta i det mesta men ingen ide att undra över sånt som liksom inte går att ändra på. Men du gör rätt i att op. efter, så du känner att du slipper besväret. Jag har inte så pass, men vid nysningar tex. Rätt jobbigt men så pass lite antar jag att de inte opererar. För det går väl via vården antar jag? Då måste allt vara till det extrema för att få hjälp. Lycka till finaste.

Annons