3 saker jag funderar över just nu – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

3 saker jag funderar över just nu

För mig känns den här typen av inlägg som ett väldigt smidigt sätt att få skriva av mig lite utav mina tankar och det är liksom okej att inlägget blir lite spretigt eftersom att det är just mina tankar. Det här är några av de sakerna som snurrar runt i mitt huvud precis just nu.

1. Lukten av tryffel
Jag kan känna lukten av tryffel på en mils avstånd. Det kan komma in en maträtt till någon i mitt sällskap när jag är ute och äter eller vid bordet bredvid och utan att ha läst menyn kan jag känna på lukten om det är tryffel i eller på maten. Jag klarar inte av den lukten och jag tycker att det smakar precis som det luktar – ren och skär infektion. Där har jag förstått att man antingen älskar eller hatar tryffel. Kan man lära sig gilla tryffel? Jag har hört att det krävs ungefär sex smakomgånger för att börja gilla något. Det finns en del saker som jag började gilla som gravid som jag inte klarade av innan. En av de sakerna är koriander. Älskar det nu, hatade det innan jag var gravid.

2. Doften av regn
Jag skrev ju ett inlägg imorse om att jag gillar doften av regn mot asfalt. Jag fortsatte fundera kring det här fenomenet när jag cyklade hem från kontoret idag och då slog det mig att vattnet gör att allts doft blir starkare. Man känner liksom doften av skog, gräs, sniglar, ja allt doftar starkare när det regnar eller har regnat. Vid havet doftar det ju extra gott tycker jag så nu tänker jag såhär. Hur gott doftar det inte för fiskarna i havet? Kan fiskar ens känna doft? Om ja, hur doftar det i vattnet?

3. Fallet Kevin
Om bara en liten stund sänds den sista delen av dokumentären om Fallet Kevin i SVT. Vilken fruktansvärd historia. Jag får rysningar när jag tänker på hur den utredningen verkar ha gått till. Att de inte en enda gång pausade, tänkte igenom vad de höll på med och backade? Det ska bli väldigt spännande att se sista delen även om jag antar att det inte kommer till någon upplösning. Jag hoppas att fallet kan tas upp igen så att de två bröderna får upprättelse en gång för alla. Tänk er att ha burit på den hemligheten i så många år. Hemskt och otroligt skrämmande.
sovaMed det här inlägget säger jag god natt. Hoppas att ni får sova gott! Jag älskar mina fräknar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. O.

  1. Tryffel.
  Har för mig att jag gillade tryffel i ngn rätt för flera år sedan, men när jag köpte tryffelchips för en månad sen höll jag på att spy, hua!
  Infektion tänkte jag inte direkt på, haha, men fy vad äckligt det var. Och svindyra chips!
  Koriander är en annan sån grej för mig, tycker det smakar diskmedel, kan förstöra en hel rätt om man bara får en liten dutt av det på en thairätt. Tycker jag.
  2. Regn. Alltså, regn.
  Jag älskar regn så mycket att folk tror jag skämtar.
  Men hur härligt är det inte? Så renande och lenande för själ, kropp och sinne. Frisk luft liksom!
  Och som det doftar! Nyregnat asfalt eller nyregnad jord, aaah! Lovely!
  (Dock luktar inte maskar o annat som också kommer av regn lika smarrigt… jo, man känner den doften också… Och det verkar du ha gjort! Härligt att du upptäckt regnet! haha Mera regn åt folket!)
  3. Kevin – Har inte ens kunnat kolla på dokumentären, har bara sett små klipp och läst lite. Pallar inte. (Och då har jag inte ens barn själv)
  Men det verkar vara en helt sjuk historia.
  Tips: Kolla GW:s mord på tv4play! Också helt otroliga fall.

  Kram på dig och du, jag älskar också dina fräknar! Det är såå vackert! (Älskar mina också, önskar bara jag hade fler! )
  Tack för en bra, härlig och ärlig blogg!

  /O.

 2. Tess

  Lukten av tryffel (och smaken för den delen) är vidrig!! Jag har också en supernäsa och ibland kan det vara riktigt irriterande men också användbart. När vi letade hus kunde jag direkt gå in och sniffa och känna om det doftade friskt eller typ mögel.. eller hasch som det luktade i ett hus haha! Men mycket av mina minnen sitter i dofter, typ doften av ett visst schampo kastar mig direkt tillbaka till min backpackerresa i Aussi 🙂

Annons