Jessica Lagergrens

22 tips – så får du relationen att hålla

IMG_0642
Jag efterlyste era bästa tips för att få en relation att hålla. Nu har jag sammanställt en lista med hela 22 tips från er. Klicka på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg. 

1. Gemensamma grundpelare
Det kan vara bra att tala om sina värderingar rätt tidigt i en relation. Vad du värderar och vad du vill få ut av en relation och sedan höra din partner berätta detsamma.

2. Ge båda plats
Ibland får du välja att backa och ibland kliva fram. Det är viktigt att båda får lika stor plats i en relation och båda måste få framföra sin vilja.

3. Lyft varandra i vardagen
Du måste inte alltid visa din uppskattning med presenter eller blommor. Hjälp varandra i vardagen och dra ett tyngre lass om den andra är svag.

4. Peppa varandra
Sluta leta fel hos varandra. Peppa varandra till att följa era drömmar istället och försök se allt som är positivt med personen du har valt att leva med.

5. Ha egentid
Att ha egentid innebär olika för alla. Vissa vill ha egentid ensam medans andra vill ha egentid tillsammans med vänner.

6. Glöm inte bort dig själv
Gör dig fin för din man. Det är lätt att glömma bort sig själv, speciellt när du har fått barn och är mitt i livet. Om du älskar dig själv kommer din man att älska dig med.

7. Ta inga diskussioner när du är hungrig
Undvik att ta upp saker som du vet kommer att leda till en diskussion när ni är trötta eller hungriga. Det går alltid åt helvete.

8. Var inte långsint
Tjafsa inte om småsaker. Ni måste inte alltid tycka lika i saker och ting. Det går att säga ”jag vill inte bråka med dig” och ge en kram och sedan släppa det.

9. Ha roligt
Det är viktigt att ha roligt tillsammans i en relation om den ska hålla. Då löser sig det mesta.

10. Planera
Att planera kan vara A och O. Då kan ni undvika en hel del konflikter. Det kan vara allt från hämtningar och lämningar till alla veckans middagar.

11. Kommunicera
Prata, prata och prata. Det går inte att prata för mycket. Hellre för mycket än för lite så undviker ni missförstånd. Tänk på att ge varandra tid att få uttrycka sig och lyssna på vad den andra har att säga.

12. Respektera varandra
Hör varandra, se varandra, men framförallt, respektera varandra. Det är superviktigt. Med ömsesidig respekt fungerar en relation mycket bättre.

13. Välj varandra
När ni blir ett par väljer ni per automatik varandra, men det kan vara viktigt att påminna sig själv och varandra om varför ni har valt varandra. Ta inte varandra för givet.

14. Vardagslyxa
Unna er lyx i vardagen och inte bara på helgerna. Köp hämtmat, ät godis, se en film eller gå ut och ät på restaurang en helt vanlig måndag. Kör helg mitt i veckan och släpp alla vardagliga krav på disk och städ.

15. Gå en extra mil
Gör det du vet att din partner älskar. Ansträng dig även om det kostar på lite grann.

16. Ge mer än du tar
En viktig punkt i alla former av relationer är att ge mer än du tar. Försök inte att tävla och vinna hela tiden utan unna den andra det.

17. Säg förlåt
Ett ord som betyder så mycket om du verkligen menar det. Erkänn när du har fel och våga be om ursäkt.

18. Var ett team
Se på er relation som att ni är ett team och gör saker tillsammans och respektera och acceptera varandras olikheter.

19. Acceptera bristerna
Låt din partner ha sina fel och brister och försök att påminna dig själv om varför du valde honom/henne från början.

20. Undvik hårda ord
Ibland kan du bli väldigt arg, men undvik att kalla varandra elaka saker i stundens hetta. Det kan skapa ärr som inte försvinner.

21. Var rak
Säg vad du menar och anta inte att den andra ska förstå vad du menar. Det går inte att läsa varandras tänker. Var rak och tydlig och gå inte runt och hoppas att den andra ska förstå varför du är arg eller ledsen.

22. Ta på varandra
Att vara fysiska med varandra är viktigt i en relation, det menar många experter. Det behöver inte nödvändigtvis inte betyda att ni måste ha sex, även om det också är härligt. Krama varandra, pussa på varandra och var nära varandra.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:

13 tips för en enklare lämning
6 saker du INTE ska göra framför barnen
5 saker du INTE ska säga till ditt barn
7 sätt att vakna på – om du har barn
6 situationer där Babblarna är oumbärliga
8 saker jag sa INNAN jag fick barn
10 saker alla föräldrar oroar sig över när barnet är på förskolan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.