2 av 3 är sjuka nu – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

2 av 3 är sjuka nu

Kanske inte optimalt planerat, men det behövde göras. Igår när vi skulle handla till middagen såg vi att fästingbussen stod vid affären så då passade hela familjen på att ta fästingvaccinet. Allt gick toppen men sent under kvällen fick både Ibbe och Elsa feber. Ibbe har sjukdomskänslor deluxe och är sängliggande. Jag tror att lillasyster väljer att stanna i magen några dagar till bara därför. Alla vet vi hur män (inte alla) blir när de är sjuka. Det är som att vabba 10 barn ibland.

Elsa var bjuden på kalas idag och var så pepp på det men det får bli en dag hemma för återhämtning istället. Jag håller på att tvätta mina kläder och ska packa BB-väskan. Det är verkligen på tiden. Idag är jag i vecka 38+5 och Elsa kom idag. Jag tror inte att lillasyster kommer i 38+5. Jag borde såklart inte varit inställd på det från början, men det är ändå lite svårt att tänka att jag skulle gå hela graviditeten ut innan hon kommer med tanke på alla förvärkar jag har haft. Nu kan vi bara vänta och se. Jag tänker att jag ska ta en lite längre promenad idag för att inte bli allt för rastlös.

Elsa är iallafall 100% redo för lillasysters ankomst.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Varför vaccinera dig nu när du är gravid?
  Det finns inte tillräcklig dokumentation om vaccination mot TBE under graviditet för att kunna göra en säker bedömning av riskerna. Det är inte heller känt om TBE-vacciner passerar över till modersmjölk. Under graviditet och amning ska därför vaccination bara göras om det är ytterst angeläget att få skydd mot TBE. Risker och fördelar ska övervägas noga. Prata med din läkare om detta.

  1. Louise

   När jag var gravid för 1 är sedan googleade jag mycket gällande detta och jag såg inga risker med vaccinet och ville ta det men när jag kom till vaccinationslokalen så sa de att jag inte fick pga av graviditeten. Märkligt att det inte finns tydligare riktlinjer att förhålla sig till.

   1. jessicalagergren

    Superkonstigt! Jag frågade givetvis där jag vaccinerade mig och hon sa att det inte var några som helst problem att vaccinera mig fast jag är gravid.

    1. H

     Men gud vad märkligt det här är. Jag har sommarställe i ett av landets mest fästingtäta områden och enligt smittskyddsläkaren i regionen är riskerna väldigt höga just här runt Vänern.
     Därför frågade jag barnmorskan tidigt i våras om vaccin.
     “Absolut inte, det är ju ett levande vaccin som inte ska tas under graviditeten”, var svaret.
     Jag blev lite förvånad med tanke på vilka konsekvenser en fästingburen sjukdom kan få, men avstod givetvis vaccin efter att ha fått det svaret.
     Borde ju finnas vettiga nationella riktlinjer från Socialstyrelsen eller motsvarande kan man tycka.

     1. jessicalagergren

      Usch blir jätteorolig nu. Hon i fästingbussen sa precis tvärtom. ”Det är inte ett levande vaccin så det är ingen fara!”. 😭 Min barnmorska sa idag att det inte är någon fara nu när jag tagit det men att man ska undvika vaccin som gravid! Så dåligt av henne på bussen. Man litar ju på dom….!

     1. Sandra

      Enligt 1177’s sida ska det inte vara någon fara 🙂


      All erfarenhet visar att du kan vaccinera dig både när du är gravid och när du ammar”

    2. Jennifer

     Vi har vaccinerat oss genom bvc eftersom dottern skulle göra det men jag fick inte ta sista sprutan i våras för jag var gravid. Super konstigt att det skiljer!