14 dagar kvar… – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

14 dagar kvar…

Enligt mitt beräknade bf så är det nu 14 dagar kvar av den här graviditeten. Förra veckan var jag hos min barnmorska och vi gjorde en sammanfattning av graviditeten. Olle, som vi kallade bebisen innan vi visste att det var en lillasyster i min mage, vinkade till mig på kubultraljudet. Bara timmar senare fick jag en blödning. Den isande känslan som gick genom min kropp kommer jag aldrig att glömma. Jag trodde att jag hade förlorat dig då, Olle. Här kan du läsa mer om det. Oron jag kände då tills jag fick svar på hur bebisen mådde var fruktansvärd. Jag skrev om det här.

Livets längsta sekunder. Så heter inlägget där jag beskrev känslan av att få veta att Olle levde i magen. Att blödningen förmodligen berott på ett brustet blodkärl intill moderkakan. Men läkaren kunde inte säkert säga att det var därför.

Redan i gravidvecka 16 fick jag känna bebisen buffa när jag hade handen på magen. Det var en magisk känsla som jag fick uppleva tillsammans med Ibbe. Otroligt egentligen att vi kände lillasyster buffa samtidigt. Det var exakt samma sak när Elsa sparkade inne i magen för första gången, vi fick känna det tillsammans.

Jag kräktes otroligt mycket de första veckorna. Något man lätt glömmer när det väl går över. Jag kommer ihåg hur illa jag mådde på bussen på morgonen, hur jag gick igenom Humlegården, fick kräkas i någon buske och sen kräktes som en apa när jag kom fram till jobbet. Jag är tacksam över att kräkningarna gick över. Jag kräks fortfarande lite då och då, senast för en timme sen när Ibbe pratade om mögel på hushållsosten. Men annars mår jag så bra just nu.

Här fick vi veta att det var just en lillasyster som ligger i min mage! Min reaktion över det kan ni se i filmen här.

Imorgon går jag in i vecka 39. Vi har äntligen börjat förbereda hemmet för lillasysters ankomst. Det är verkligen skillnad på första och andra barnet. Visst att jag skrev förlossningsbrevet när vattnet hade gått med Elsa men allt annat var klart ganska långt innan hon kom. Vagnen, kläderna, blöjorna. Det är dags att göra klart. Hon kan komma när som helst nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. StrongMama

    Vad spännande det ska bli, så kul för er som familj också, att få bli fler. Mer kärlek och mer att göra. Love it. Jag har två flickor och det är så mysigt med större familj 😀

  2. Sandra

    15 dagar kvar här! det börjar bli lite nervöst faktiskt, varit kolugn fram till för en vecka sedan, då min kompis fick sin dotter och jag inser vad jag snart ska gå igenom igen. Här är det mesta klart, vagn, skötbord och säng 😁