11 saker du kanske inte visste om mig – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

11 saker du kanske inte visste om mig

Även om jag delar med mig av väldigt mycket här i bloggen så finns det nog en hel del som jag inte har skrivit om. Så här kommer en lista med saker du kanske inte visste om mig. (Tack för inspo Pappalivet.com).

1. Jag har rest runt halva jorden
Efter studenten jobbade jag ihop pengar på Ica och sedan drog jag och tre tjejkompisar på en långresa till Thailand, Malaysia, Australien och Nya Zeeland. Det var en oförglömlig resa på många sätt. Jag var borta i 4 månader men pengarna tog slut efter 3 och då var det bara att ringa hem till mamma och pappa…

2. Jag har en beroendepersonlighet
För några år sedan testade jag om det verkligen gick att bli beroende av nässpray och ja, det gick. Det tog lång tid innan jag var helt fri från att använda det och nu när jag är förkyld använder jag det i yttersta nödfall. Något annat som jag är lite lätt beroende av så är alvedon. Inte bra, jag vet. Men jag har fått för mig att jag blir lite pigg av det. Cola zero är ett annat beroende som jag ju var fri från i hela tre månader förut.

3. Jag tror på Gud
För er som lyssnar på Tvillingpodden så är det här ingen nyhet, men jag tror inte att jag har skrivit om det. Jag är inte uppväxt i en kristen familj men jag har alltid trott. Om jag känner mig nere och behöver energi kan jag ta en riktigt lång promenad med lovsång i öronen.

4. Jag skulle blivit längre
Enligt uträkningar hos skolsköterskan skulle jag bli minst 1.72. Man plussade ihop mammas och pappas längd och delade på två eller nått åt det hållet. Jag blev inte längre än 1.65.

5. Tryffel är det värsta jag vet
Det måste ju vara så att man älskar eller hatar tryffel? Jag mår dåligt av bara lukten. I min mun smakar tryffel som en infektion luktar. Inte så fräscht med andra ord. Jag känner lukten av tryffel på mils avstånd.

6. Jag är utbildad i afrosång 
Innan jag bestämde mig för att plugga på högskola och bli journalist så provade jag på att utbilda mig inom sång. Jag kom in på musikalprogrammet på Kulturama (KY-utbildning) men det programmet blev inställt så jag gick afrosång istället. Medan de andra eleverna sjöng jazz och soul skreksjöng jag “Du måste finnas” av Helen Sjöholm. Det var en fantastisk tid i mitt liv som jag ser tillbaka på med stor glädje.

7. Jag har skalat morötter i Norge
Jag borde egentligen skriva en lista med alla jobb som jag har haft. Min mamma sa häromdagen när vi pratade om just jobb att jag verkligen har kämpat. Jag är beredd att hålla med. Just det här jobbet var iofs riktigt roligt. Jag jobbade på ett hotell i Norska fjällen tillsammans med en av Angelicas kompisar. Väl på plats träffade jag vänner för livet som jag faktiskt fortfarande träffar. Varje dag skalades det cirka 200 morötter, 300 potatisar och det tog ett bra tag innan jag förstod norska. Jag var där i två omgångar varav den längsta perioden var i tio veckor. Jag kom hem full av frisk luft och med snuskigt mycket pengar.

8. Jag uppskattar klassisk musik
Jag kan bli berörd av klassisk musik på ett sätt som jag inte alls blir av annan musik. Den går liksom in i skelettet på ett vis som inte går att förklara. Jag skulle verkligen vilja gå på en konsert i Bergwaldhallen och lyssna på en hel orkester. Det är något magisk med “riktig” musik.

9. Jag har städat studentflak
Ett annat härligt jobb. Jag ringde mamma och grät efter varje avslutat pass. Det här var ett gäng år efter min egen student och jag skulle jobba som “vakt” på studentflak via en rekryteringsfirma. Jag kände “yes, roligt att uppleva studenten igen”. Det var allt annat än roligt. Det var faktiskt helt vidrigt. Jag stod i en hörna på ett studentflak fyllt med fulla kids som hällde öl över mitt huvud trots att jag skrek att de inte fick. När vi kom fram till Sergels Torg svingade de sig ner från den höga flaket, hoppade ner i fontänen och riktade sedan ett av munstyckena mot vårt flak så att min mobil dog. Det värsta var att när turen var över skulle man åka med till en central och städa flaket.

10. Uppdrag granskning är en favorit
Mitt i en flora av “skämsprogram” som Ibbe skulle säga så dyker det upp ett samhällsintresse från ingenstans. Jag älskar “Debatt” och “Uppdrag granskning” och kan bli väldigt engagerad i tv-soffan.

11. Jag har hängt i taket hos en gubbe
(Sluta läs här mamma!) För er som lyssnar på Tvillingpodden så vet ni redan om den här historien. Det var när jag var 20+ och som mest ute i svängen. Jag träffade en betydligt äldre man, Dramaten-skådisen, som jag följde med hem. Väl hemma hos honom utspelade sig scener som man bara har sett på film. Fantastiskt roligt!

 

Klicka på hjärtat om ni gillar den här typen av inlägg
lagergren_jessica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Tips på klassisk musik är The Piano Guys. Finns på youtube. Dom är klassiskt tränade på cello och piano och sedan spelar dom låtar som är populär idag. Hoppas att du tycker att det är bra.

  2. Sarah (_Sessan)

    Jag är också såååå extremt nyfiken på vem skådisen är!! Hahaha! Snälla…. det var inte snällt att säga A men inte B.. 😛

  3. Emelie

    Alltså jag är SÅ NYFIKEN på vem den där dramaten-skådisen är. haha! Har varit enda sen ni pratade om det första gången i podden för hundra år sen. 😛 x-D

Annons