Mammaliv i Nashville

Till helgen smäller det!

Vi har bestämt oss.

Till helgen ryker napparna.
Kan inte säga att vi är kaxiga här hemma, men det är liksom dags nu.
August var idag utan nappen från morgon till kväll. Somnar utan den på föris & frågade inte ens efter den här hemma förrän han såg en i sängen då vi bäddade upp för natten.
Han är gladare utan nappen på något vis. När han har den inne blir han alltid lite gnällig. Och han pratar SÅ mycket mer då han inte har den inne.
Det är dags helt enkelt.
Jag är verkligen inte en mamma som skyndar på mitt barn eller sätter någon slags press, typ.. någonsin?
Men nu känner jag att vi måste trycka på lite för att nappen kommer han inte sluta med helt magiskt utav sig själv.
På lördag åker vi till Zoo för att lämna dom hos bebis-djuren. Ihhhh!

Håll tummar & tår!Sluta med napp

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Det kommer gå galant ska du se! Han är nog så redo som han kan bli. Just nappen är en sån grej jag tror man som förälder får ”ta tag i” lite mer än andra grejer. Tror det är många barn som gärna skulle behålla den till 5-års ålder om man låtit dem bestämma 🙂 Thea var inte alls sugen men vi pratade & förklarade långt innan vad som skulle ske. Sen hade vi 2-3 jobbiga kvällar innan den var glömd. Håller tummar & tår att allt går smidigt! KRAM!!

    1. jennybenny

      TACK finaste du för pepp! <3 Hoppas så innerligt att det kommer gå smidigt & inte bli som en mardröm här hemma.. Ihhh!

  2. Johanna

    Lycka till! Tror det kommer gå bra! Lite protester, men det går över.. Min lille frågar varje dag efter den, men han accepterar när vi säger nej det finns ju ingen längre. Igår när han skulle lägga sig så sa han att nappen gått till förskolan..

    1. jennybenny

      Vi är så nervösa men så himla pepp på detta, haha! Ihhh! tack för att du delar med dig! Så skönt att höra hur bra det går för andra. Kram!

  3. carro

    åh vad jag känner igen det där med mer gnällig när dom har nappen. Alexander var likadan. kändes nästan som han blev mindre på nå vis med den i munnen. Han växte nå enormt när vi tog bort den. och lite pepp här, för oss gick det toppen! Inte ett gnäll, han frågade efter nappen första kvällen men då sa vi att dom var hos kaninbebisarna och sen var det inget mer med det. tog lite längre tid att somna men inget ledset. Lycka till i helgen! <3

  4. Emma

    Hejja August! Hoppas de går bra. 🙂
    Här hemma kämpar vi med att försöka bli av med blöjan. Gick jätte bra i början men nu går det faktiskt apdåligt. Så funderar på att lägga ner helt ett tag och kanske försöka igen efter jul. Eller så kämpar vi på. Men precis som du tänker så vill jag inte tvinga henne att gå på pottan…

    1. jennybenny

      Åhh så svårt :/ August hade bakslag & då lät vi det vara utan att tvinga. Orkade inte bråka & vår kille funkar som så att om man säger emot vad han vill, så blir det 23579 miljoner gånger värre, haha. Han har en vilja av STÅL. Så vi la allt på is & en månad senare ville han inte ha blöja alls längre. Så var det med det! 😉
      Lycka till vännen!
      Ser precis nu att du startat blogg också! Måste läsa! vad KUL! 🙂

  5. Matilda

    Spännande!!! Håller alla tummar och tår och skickar med lite extra tålamod och ork till mamman och pappan. Det kanske kommer behövas vid nattning. Kanske. Lycka till!!!

  6. Victoria B

    Låter som ett bra beslut! Funkar det inte nu kan ni alltid försöka igen om nån vecka.
    Random question, hur mycket torr jäst använder du till kanelbullar? Haha
    Kram!

    1. jennybenny

      Bra fråga tycker jag! 🙂
      3 paket torrjäst. Tror jag har recept på bloggen om du googlar jennybenny kanelbullar :*