Mammaliv i Nashville

Olikheter/likheter

Det är så kul att många tycker att August & Astrid är lika till utseendet! Själv ser jag det inte alls nämligen. Verkligen inte alls!
Men det blir nog lätt så när man är förälder? Att man blir lite ”blind”?
Hur som haver. Hur lika de än må vara till utseende, så är det verkligen två väldigt olika personligheter.
August var väldigt lugn, tyst & försiktig som bebis.
Astrid är också lugn, men säger definitivt till om något inte är som hon önskar. Hon har lungor som heter duga, även om hon sällan är ledsen. En bestämd liten dam minsann.
Det ska bli så kul att se mer likheter/olikheter allteftersom.

En sak som är ganska lustig, är att de passar inte alls i samma kläder!
Jag ville så gärna att Astrid skulle ärva alla fina kläder som August hade, men hon passar inte i färgerna. Alltså verkligen inte alls! Grått, som August var väldigt fin i, passar henne inte. Hon liksom försvinner i färgen. Pudriga färger, som August inte passade i, gör sig väldigt fint på henne. Även klara, starka, färger.
Vit, mörkblå, svart & ”polarn-röd”- kan hon ha som storebror. Men annars – NOPE. Ingenting. Och passformen på kläderna funkar inte hennes långsmala kropp heller.

Har ni också haft så med olika barn? Att de liksom ser ganska knäppt ut med de ärvda kläderna?
Jag tror minsann att lite shopping väntar!IMG_3519Jag la ut denna bilden på Instagram för några dagar sedan (Jemlp). Vad tyder ni? Lika eller olika? Det skiljer nästan en månad i ålder måste tilläggas så August är absolut mer rund 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Vi har en gosse på 4,5 och en liten tjej på 5 månader i morrn (tiden går sjuuukt fort ju!)
    jag hade samma tanke att lilla syskonet skulle ärva alla kläder oavsett kön då vi hade/har så mycket fint efter sonen! Men det känns liksom inte helt rätt alltid… vissa bodysar t ex som jag tyckte var jätte fina på sonen gillar jag inte alls nu.. och det är inte för att de ä för ”pojkiga” utan vanliga enfärgade.. de med traktorer och liknande tycker jag snarare är finare på henne, hahah. Fast allra finast tycker jag nog det som är lite mer ”flickigt” är på henne. Jag gillar liksom rosa på tjej och blått på pojk =)

  2. Anna

    Så lika!!!:-) Astrid är väldigt lik August som han är nu. Söta små! Ha en fortsatt bra dag…natt..ähhh, ha det bra;) kram

    1. jennybenny

      Åhh tycker du? 🙂 Älskar att höra det!
      NU är det morgon hos oss, haha. Vi ligger 7 timmar efter er. KRAM

  3. mammaskok

    Mina två tjejer är totalt olika- dels totalt olika till utseendet, den ena lik pappa med ljust hår, ljus hy och korkskruvar (det har dock inte pappa :-)) och en kopia av mig med tjockt mörkt rakt hår, mörkare i hyn och helt mitt utseende- det roliga är att de även liknar oss till sättet! Anna är en kopia av mig, tar otroligt mkt plats och är aldrig tyst medan Lisa är tystare, håller sig i bakgrunden och låter andra ta plats….precis som jag och N 🙂 Otroligt konstigt att de är så olika när det bara skiljer lite mindre än 1år på dom och de har ju samma uppfostran osv…

  4. Liilly

    Jadå, de är lika tycker jag!! 🙂

    Vår baby får ärva allt av sin syster, främst för att jag är miljövetare och sjukt nojjig med gifter, så undviker att köpa nytt.
    Sen vette tusan om hon passar i det eller inte, (fast det är lite trist att ha samma kläder igen tycker jag. Men äh, de använder kläderna så sjukt kort tid ändå! 😉

    Jag tycker våra tjejer är sjukt lika varann, dock inte till sättet! 😉

    Hur känns det nu när du är själv med båda? Lite tips??
    Jag blir själv med våra när sambon börjar jobba om två veckor, det känns kul men läskigt!! :p

    1. jennybenny

      Så kul att du tycker det!
      Och BRA att du är medveten om gifter! Heja dig!! Jag har köpt uteslutande EKO-kläder till Astrid faktiskt & är väldigt nöjd med det. Men visst är begagnat bättre!

      Det känns jättebra att ha båda kidsen faktiskt! Älskar det. Lite kaotiskt emellanåt, men jag tycker det är skönt att det aldrig blir tråkigt liksom. Tiden står inte precis still & dagarna går jättefort. Dock behöver August komma ut varje dag & att gå på förskola 15 timmar i veckan kommer göra oss alla gott.
      Förstår att det känns läskigt för dig! Jag var nästintill livrädd 😉 Du får gärna använda mig som stöttepelare de dagar då dina ögon går i kors! KRAM & lycka till!

  5. Nina

    Hmm, verkar som min kommentar försvann? Om det blir dubbelt nu är det bara att ta bort den ena 🙂 Skrev väl typ att jag tyckte det var lite roligt att det skiljer sig så mycket i vad de passar i. Skulle jag aldrig ens tänkt på innan, utan bara tagit för givet att den yngre skulle kunna ärva. Tycker nog de är rätt lika, men förstår att du inte ser det på samma sätt. Du känner ju dem, med deras olikheter & personligheter. Vi andra har ju bara sett bilder. Hur som helst är de otroligt fina båda två <3 Kram!

    1. jennybenny

      Nej det kom bara en kommentar. Sorry om du fick skriva om hela!!
      Ja det är lustigt det där. Jag trodde också att det bara var att ärva. Spädis som spädis liksom. Men tydligen inte 😉

  6. Antonia

    Jättelika ju också så fina 🙂 än har vi bara en kille så får väl se om det blir mycket ärvda kläder eller inte, men shopping e ju aldrig fel hihi

  7. Jenny

    Jag tyckte likadant med kläderna från min äldsta där vissa inte alls passade den minsta. Hihi så lite shopping fick man allt göra. 😉