Mammaliv i Nashville

När doktorn nämner något fruktansvärt..

Vi åkte till doktorn förut, då August började klaga väldigt intensivt på huvudvärken, trots medicin.
Det blev en hel timme med prover, kännande, klämmande & miljoner frågor.
Är extremt stolt över korven som inte klagade en enda gång utan bara följde doktorns direktiv.
Tyvärr kunde de inte komma fram till varför han har så ont i huvudet.
Dom hade dock 3 gissningar –
Det kan vara en början på migrän då det kan börja runt 3 års ålder
Det kan vara en början på en förkylning som sitter i bihålorna (dock tror dom ej detta för han har noll symptom)
Och sedan det värsta jag någonsin fått höra som mamma – Det kan vara en hjärntumör.

Det var det vidrigaste jag någonsin hört i hela mitt liv kan jag säga. Ville bara spy rakt ut där & då & lämna rummet.

OM August börjar kräkas eller om han har huvudvärk i mer än 24 timmar till, så ska vi ringa igen.
Då bär det mest troligt av till sjukhuset för en xray på hjärnan för att utesluta något hemskt.
Alltså..
Jag vet inte vad jag ska tänka eller känna!?
Det är såklart en väldigt liten risk, det är inget dom oroade sig jättemycket över. Men risken finns.
Och den lilla risken skrämmer mig något fruktansvärt. Att dom ens nämnde det skrämmer mig.
Mitt älskade barn.
Så nu ska jag försöka att inte grubbla. Hur fan undviker man ens det!?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Hoppas och tror att han ska pigga på sig snart!
    Är av den sorten att jag inte kan låta bli att tänka det värsta (dottern har varit inne för utredning av tarm). På något sätt hjälper det mig mentalt, att sortera och tänka på plan B, C och D. Hjärtat går sönder vid blotta tanken att det skulle hända ens älskade barn något. Håll i och ut, det brukar aldrig vara så illa som man kan befara och det låter som att ni är uppmärksamma och förståndiga! Kram

  2. Jeanette

    Håller tummarna att August mår bättre snart. Och skickar en spark till den okänsliga läkaren, sådant där kan man inte bara slänga ur sig. Kramar!!

  3. Sofia

    Börjar med att säga att jag inte har läst de andra kommentarerna. Men jag tänker på er, ber och håller tummarna för att det inte är något allvarligt. Kan inte föreställa mig hur du/ni känner. Och du – googla inte! Det gör ingenting bättre.
    Världens största kram.

  4. Fru Nyblad

    Alltså, hur kan en dr en nämna det utan att ha gjort en grundlig undersökning. Det är ju vedertaget att huvudvärk INTE är första symptom på tumör!! Så oroa dig inte!!! Det kan som sagt vara Migrän, stackarn, men också helt vanlig huvudvärk!!!

    Krya på!!!

    Kramen

  5. Antonia

    Men usch vad hemskt att få höra något sånt!! Förhoppningsvis bara vanlig huvudvärk eller början till migrän.. Kan ju vara värmen med om det nu varit varmt o så.. Eller bara förkylning på G. Stor kram!

  6. carolina

    Usch stackare! Som du skriver är ju risken minimal men förstår dig! Vår dotter har barnmigrän och jag har själv tänkt tanken som doktorn sa till dig. Men fick snabbt slå bort den annars blir man tokig. Dock är.det ju skönt att de utesluter det värsta så slipper ni ens tänka på det sen. Troligen är det inget alls! Många kramar till dig! Att oroa sig är så jobbigt. Hoppas han Kryar på sig snabbt! Kramar

  7. Magdalena

    Åh fyyy! Hoppas verkligen inte att det är nåt allvarligt utan går över snabbt. Krya på August. ❤❤❤
    Förstår att det är svårt att inte grubbla. Jag gör det själv till och från. Tycker inte det var schysst av doktorn att säga så, men på nåt vis kanske bra? Jag tänker på om det mot förmodan skulle va nåt allvarligare. Menar mer generellt nu, tror definitivt inte att A har nån sån där…vill inte ens skriva ut ordet…usch!

  8. Madde

    Måste bara komentera….. Var med precis samma sam sak meen blev AKUT skickad till sjukhus med barnavdelning med orden: Åker ni inte nu kan det vara försent imorgon… Gissa skräcken eftersom vi förlorat svärmor i hjärntumör 2 månader innan dottern föddes…. De hittade inget å de gick igenom HEEEELA ungen…. Sen i samma veva fick vi tid till tandläkaren antingen 3 eller 4 års kontroll å då visade det sig att två tänder var för långa å tog i…. Enligt tandläkare var dottern för liten för att få sådana besvär men de slipade ner å vips försvann huvudvärken (hon låg perioder i SVART rum å höll för ögonen) Sen när huvudvärken återkom var det bara tillbaka å slipa igen…. Tror vi gjorde det 3-4 gånger tills hon tappade mjölktänderna….. Tandläkarna förbryllad pga att hon var så liten å skall inte kunna vara så å barnläkaren LYCKLIG å sa: Nu har jag lärt mig något nytt…. De var jätte oroliga när de inte hittade något….
    Så om det inte ger sig, be de kolla bettet på tänderna….
    Lycka Till!
    Kraam å Trevlig Helg på Er

  9. camilla

    Så okänsligt av doktorn!
    Säger dom så till alla dom söker för huvudvärk? Huvudvärk kan ju vara såååå mycket annat än dessa tre alternativ. Sömnbrist, vätskebrist, solsting osv just solsting kan man få både huvudvärk, feber och illamående av

    Ni har inte funderat på om de kan bero på att dina föräldrar just åkt hem? Lite spänningshuvudvärk av hela situationen då ni haft sällskap så länge och helt plötsligt är dom bara borta? De brukar ta hårt på mina barn iallafall och dom är låg någon dag efter de.

  10. Annica

    Fy vad hemskt! Gör ont i mig att ens tänka i de banorna när det gäller barn generellt. De orden när det handlar om sina egna…usch! Hoppas verkligen att han mår bättre nu redan!

  11. Emma

    Håller tummar och tår för att det bara är tillfällig huvudvärk och att den försvinner snabbt så att ni slipper oroa er mer!

  12. Erika

    Håller med ovanstående !! Det är väl inte nåt man säger direkt att det kanske är!! Herregud!! Tänkte också på hjärnhinneinflammation .. För tbe , fästingar finns ej hos er va? Finns ju massa saker att få ont i huvet av.. Vet ej om det stämmer men jag ” hörde” att när vuxna har huvudvärk så är inte huvudvärk ett stort tecken på tumör , man behöver fler andra symptom typ i kombo.. Nu ska man inte spekulera el googla utan lita på vården såklart men inte psykologiskt att säga så till er.. Styrkekramar och hoppas A kryar sig! <3

  13. Alexandra

    Tycker de va onödigt att nämna de och skrämma upp/oroa er i onödan om de nu inte är de. ( vilket ja inte tror de är!) Krya på honom och hoppas huvudvärken går över snart!

  14. Sandra

    Kunde dom inte ”sparat” den kommentaren ifall det skulle dyka upp fler symptom senare?? =/ Doktorn borde ju förstå att ni såklart redan oroar er massa ändå =( krya på dig August!

  15. Thes

    Men Gud! Det gör ont i hela mig.
    Hoppas att korven kan sova bort den hemska huvudvärken.. En extra kram till er alla!

  16. Frida

    Pratade de något om hjärnhinneinflammation (meningitis)? Man behöver inte vara stel i nacken för att ha det (har själv haft det utan nackstelhet och främsta symptomet var huvudvärk) trots att det är vanligast..

  17. Anna

    KRAM! Fy fan. Tanken på att ens barn skulle vara sjukt. Det går inte att ta in. Hoppas A snart mår bättre <3

  18. Helena

    Jag tycker det var fruktansvärt dåligt av doktorn att nämna just hjärntumör som ett exempel. Finkänslighet är ytterst viktigt inom sjukvården. Huvudvärk kan ju bero på en hel massa andra saker. Att man inte sovit ordentligt, druckit som man ska, kommande förkylning. Att oroa er på det här viset var väldigt väldigt dumt och onödigt! Hoppas August mår bättre snart!

  19. Katarina

    Usch, att höra de orden. Och hur grubblar man inte efter att ha hört dem? Men det kommer visa sig att det inte var någonting. A kommer må bättre snart. Kram!

  20. Akka-mamma till Gustav

    hua! De orden borde inte få finnas! Hoppas på bihålorna, lät som det bästa av tre onda ting, krya på honom och skjut bort alla hemska tankar så du inte blir galen!

  21. Mammi

    Fy vad hemskt, ja nu räcker en väldigt liten risk men ändå…att bara få höra dom orden, hua jag skickar all styrka jag jag kan till er och hoppas han snart mår bättre, älskade unge❤️