Nashville Guide – Topp 10 Måsten i Nashville, Tennessee, USA – Mammaliv i Nashville
jennybenny

Mammaliv i Nashville

Nashville Guide – Topp 10 Måsten i Nashville, Tennessee, USA

Nashville för många är bibelbältet, countrymusik & vapen.
Men det finns så mycket mer här!
Nashville är en stad med väldigt stort utbud av kul saker att hitta på, det är otroligt vackert & grönt & det är extremt barnvänligt. Varje vecka finns massor av events överallt, så se till att googla så du inte missar några happenings. Mycket matmarknader, konserter, sportevent & annat kul!

Här kommer min topp 10 lista på vad man inte bör missa om man besöker Nashville.
De är inte rankade i rätt ordning & det finns massor av saker att göra utöver det som är på listan.
Maila mig gärna på jennylonnstam@gmail.com om ni vill ställa frågor.

Grand Ole Opry, Opry Mills & The GayLord – Opry Mills är ett STORT outlet mall norr om Nashville, nära flygplatsen, där man kan fynda märkesprylar/kläder/väskor/skor till väldigt bra priser. Det finns MÅNGA butiker i detta gigantiska mall, det finns en lekpark för barnen, ett tåg som tuffar runt, restauranger där man sitter i en djungel eller i ett akvarium, biograf med den största iMax duken i Nashville & mycket mycket mer.

Precis bredvid ligger The Grand Ole Opry som är värt en tour om man är ett country fan. Det var där de allra största artisterna spelade förr.
Och ett stenkast bort ligger även The Gaylord. Ett fantastiskt hotell som är som en inomhuspark. Det finns vattenfall, det går båtturer på älven som slingrar sig runt restaurangerna, broar, små lusthus & gröna prunkande växter överallt. Lite som en saga!

Arrington Wineyards – Ett av dom vackraste ställena jag vet, är Arrington. Det är en vingård söder om Nashville dit folk vallfärdar för att insupa den otroligt vackra vingården. Det är fullt av bänkar på gröna fält, man får ta med sig sin egna mat, barnen kan springa fritt & det finns otroligt gott vin att köpa i butiken. På fredagar & söndagar är det dessutom live musik.

Downtown – Är man i Nashville får man inte missa galenskaperna downtown. Att gå ut på en Honkey Tonk-runda är obligatoriskt!
Alla barer spelar country, det myllrar av folk, det säljs cowboy boots mellan alla miljoner barer & stämningen är alltid på topp!

Martins BBQ – Är man i Nashville får man inte missa att äta BBQ. ÄKTA Southern BBQ. Martins har den bästa av dom bästa. Restaurangen har blivit utsedd som den bästa i hela USA. Söder om stan & ett stenkast från vårt hus (Lucky us!!). På lördagar har dom open grill, där dom röker en hel gris.

Loveless Cafe – En äkta southern breakfast med fried chicken and waffles eller chicken dumplings. Bacon lika tjock som ett finger & endless bisquits. Varning för matkoma!

Country Music Hall Of Fame – Nashville har otroligt många museum, men det mest sevärda (enligt mig!) är Country Music Hall Of Fame.

Cheekwood Botanical Garden – En bit väst om Nashville ligger Cheekwood Botanial Garden. En oas av prunkande blommor. Det är helt galet vackert! Här har dom även olika utställningar, aktiviteter för barnen

Nashville Zoo – Om man reser med barn är Nashville Zoo ett måste! Det är supermysigt & skuggat med mycket träd. Det finns en gigantisk lekplats, picknickbord för egen matsäck, restauranger, kiosker, terrarium, fågelhus, fjärilshus, karuseller, bondgård, elefanter, krokodiler – you name it! Här kan man spendera många långa timmar!
Spana även in om dom har något event om kvällen! För de vuxna har dom “Brew at the zoo” & “Red White Zoo” som är vuxen-only-events med vin/öl. För familjer finns “Camping at the Zoo”, “Movies at the Zoo” & “Behind the scenes” etc. Superkul!!

Drive in movie – En av de få Drive In Movies i USA finns här i Nashville. En bit norr om stan, på Stardust, kan man köpa sig en biljett a $7.50, parkera bilen & njuta av två filmer i rad ute i friska luften. Många har med sig filtar, kuddar & picknick för att sedan mysa ihop sig på bilens flak. Ja här i Nashville har många “Flat Bed trucks” 😉

Adventure Science Center – Ett 3 våningsmuseum som passar barn (och vuxna!!) i ALLA åldrar. Det är fullproppat med exhibits där man får testa hur i princip ALLT funkar. Allt från kroppen, till fordon, till solsystemet, till galna rutchkanor, mini bungyjumping, testa hur det är att stå i en tornardo – jättejättejättemycket kul. De har även “vuxen kvällar” emellanåt. Vi har medlemskap här & det är alltid kul!

Som sagt så har jag många många fler saker jag skulle vilja rekommendera. Men en 10-lista får räcka för nu.
Några bubblare ni kan googla själva är –

 • Escape The Room
 • The Johnny Cash Museum
 • Bicentennial Park
 • Bluebird Cafe (baren från serien Nashville)
 • City House
 • Pinewood Social
 • Splash Pads

Skulle ni vilja besöka Nashville någon gång?
Nashville Guide - topp 10 saker du inte får missa i Nashville Tennessee USA

Nashville Guide - topp 10 saker du inte får missa i Nashville Tennessee USA

Nashville Guide - topp 10 saker du inte får missa i Nashville Tennessee USA

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jennybenny

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann

  Tack så jättemycket för den listan! Den kommer väl till användning när vi i oktober ska åka på roadtrip till bl.a Nashville. Jag har precis hittat din blogg och inte läst något annat än detta inlägg, måste läsa runt!
  Har du några tips på var man kan bo, både i och utanför Nashville? Jag har sagt lite på skoj att jag skulle vilja ha en egen “Jill Johnson” som kunde ta mig till “utanför-turistområdena”… Vill ju även uppleva “vardagen”, så att säga.
  Så häftigt och vilken ynnest att få möjligheten att bo och leva i Usa! ⭐ Hur länge har du bott där?

 2. Veronica

  Hej har du några tips på vad jag och min pojkvän kan hitta på under halloween, då vi kommer befinna oss i Nashville då

 3. Mats Löwerström

  Var där för två år sedan och ska dit igen nu när hustrun nollar. Är det säsong så missa inte NHL hockeyn. Såg Nashville Predators mot Toronto Maple Leafs när vi var där i november. DET var en upplevelse. Denne gången tänker vi ta countryside. Ut på landsbygden och se det genuina samt besöka olika shootingrange. Mitt stora intresse för skjutvapen ska stillas…..heheheh

 4. Magdalena

  Jag har varit där! För typ 11 år sen!! Sjukt längesen. Va ute och festade med mitt trek-gäng. Införskaffade en äkta cowboy-hatt just där. Rosa, såklart! 😉 Skulle gärna åka tillbaks nån dag.

 5. Victoria B

  Wow tack för den! Den listan ska sparas!
  Vi har definitivt Nashville som resmål nån gång i livet. Min svägerska va där förra sommaren för ett bachelorette party. Så avis! 🙂
  Xo

 6. Alice

  Men det här är perfekt!! Ska till nashville om en månad med några tjejkompisar, och vi har varit lite osäkra på vad vi ska hitta på. Så tack för tipsen!:)

 7. Hanna

  Ja verkligen. Skulle vara så kul att få testa på att bo i Nashville! Verkar vara en härlig stad. Jag har en syster med man och två barn i Chicago. Vad jobbar du med i Nashville?

  1. jennybenny
   jennybenny

   Det är det verkligen! 🙂

   Jag jobbar inte i Nashville, min man gör dock det. Jag jobbar med bloggen & Polarn O. Pyret hemifrån.

 8. Frida

  Åh, vi var på roadtrip i USA för 3 år sedan. Nashville var en av mina favoriter. God mat och härlig musik för en countryälskare som mig!

  Då var vi ute på gatorna och festade men nu har vi barn så hade varit skoj att åka tillbaka. Vet att vi campade på en väldigt fin camping som hade pool och fräsha toaletter och duschar.

 9. Cornelia

  Åh vad härligt det låter! Kan du inte visa lite fler bilder runt omkring i Nashville? Kan liksom inte se det framför mig med allt det gröna och lummiga. Blev väldigt ressugen!

 10. Hanna watson

  Jag skulle även lägga till resturangen “jackson” i hillsboro village och deras cookie dough rolls.. Mums! Sen gillar jag fido och bongo java. Och mysiga franklin! Längtar tillbaka!! Julpyntningen på opry var fantastiskt! Men det var 10 år sen jag såg det!

 11. Eleonor

  Att barhoppa i Nashan ar typ det roligaste jag gjort. Alkoholen ar ju ocksa nastan gratis har jamfort med Sverige. Vi barhoppade nar vi hade vanner fran Sverige over forra sommaren. Man dansar sig igenom alla barer och t.o.m pa gatan 🙂

 12. Hilmasmamma

  Men guuud, nu blev jag inte lite mer sugen på att åka dit! Verkar ju helt otroligt! Har aldrig vart i usa och nashville verkar ju verkligen vara “det riktiga” usa plus att all musik är ett stort plus i kanten!:D

 13. Inger

  Åh vad roligt att läsa. Har besökt Nashville flera gånger och får igenkänning när du berättar.
  Har varit på ett flertal av ställena du skriver om men upptäcker också att det finns flera som jag vill besöka så tack för tipsen. Naturen runt Nashville är så fin, gillar Franklin. Alltid kul när du visar bilder.
  Fortsatt fin sommar till er!

 14. carolina

  Låter som det finns mycket kul!! Hur stort är Nashville? Vad kommer det sig att det blev Nashville efter New York? Om jag har förstått det rätt 🙂
  Läs gärna på bloggen, skriver idag om mässlingvaccinet. Vet att det är på debatt i USA också! Hur tänker ni kring det? Vi tycker det var skönt att minstingen fick ta den nu innan vi flyttar till USA, har hört att det varit utbrott även där.
  https://tretrollungar.wordpress.com

  Kram

  1. jennybenny
   jennybenny

   tror det är 800.000 invånare i Nash 🙂
   Jag får dra vår flytthistoria igen snart tror jag med alla nya läsare här. Hang in there!

   Och vaccindebatten har jag valt att inte beröra överhuvudtaget.. 😉

 15. Anna

  OM jag skulle vilja. Sambon älskar musik (han spelar i band och när en dröm om att bli känd *skrattar*). Vill tillbaka till NYC någon gång, sen vill vi till New Orleans, Boston, Portland och San Francisco.