Mammaliv i Nashville

Veckans middags-tips & Busenkla vardagsrecept.

NU kör vi & nu hjälps vi åt, ok?
BÄSTA, godaste & enklaste middagstipset!
Ingredienser & recept, tack.

Här kommer mitt tips!
Jag återvinner min all time favorit – Kycklinglasagne.

Ingredienser

  • En grillad kyckling
  • Lasagneplattor (sådana man ej förkokar)
  • 7dl riven mozzarella ost
  • 2 dl riven parmesan
  • 115 gram smör (riktigt smör!)
  • 5 matskedar mjöl
  • 9dl Kycklingbuljong  (vi köper ju färdig men man kan ju göra sin egen!)
  • Ett ägg
  • 5 dl Keso
  • En nypa salt
  • 3 teskedar basilika (jag använder lite mer för älskar smaken!)
  • Lite vitlökspulver efter behag

DSC_5603
Såhär tillagar man

  • Dela hela kycklingen i små strimlor (perfekt syssla för kidsen att hjälpa med!)
  • Smält smöret i en stekpanna & häll i mjölet för så det blir en mjölredning.
  • Häll i basilika, salt & vitlökspulver & rör om kraftigt. Se till att det inte bränns!
  • Häll över buljongen & rör om hela tiden till den tjocknar & låt bubbla en sväng
  • Vänd i kycklingen i såsen.
  • Vispa ägget & häll över keson. Blanda runt ordentligt, ställ åt sidan.

DSC_5608
Dags att ”bygga” lasagnen!

  • Smöra en 33 x 23cm ugnsform (vår är ca 5cm hög)
  • Häll i en tredjedel av kycklingmixen jämt fördelat i formen
  • Täck med lasagneplattor
  • Häll över halva kesoblandningen & hälften av mozzarellaosten
  • Ta ytterligare en tredjedel av kycklingmixen
  • Lasagneplattor
  • Resten av keson & mozzarellan
  • Sista tredjedelen av kyckligemixen
  • Avsluta med parmesanost

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 45 minuter (jag brukar alltid avsluta med att grilla snabbt i slutet så den blir riktigt knaprig på toppen)

Låt stå i ca 15/20 minuter efter den gräddats färdigt annars kommer den vara lite rinnande.
ÄT!DSC_5613

DSC_5619
SÅ sjukt gott alltså! Typ en miljon gånger godare än bilderna ser ut, haha

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin Frank

    1 påse fryst klyftpotatis (typ 500 gr kanske) 1 paket fryst gräslök. 4 dl grädde, 1 falukorv.

    Häll klyftpotatisen i en ugnsform, salta, och ha på gräslök och gofsa runt, på med 3 dl grädde och in i ugnen ca 30 minuter 225 grader (rör omkring efter 15 min)
    Skiva falukorven, ta ut formen efter 30 minuter, i med sista grädden, rör runt och på med falukorven, in i ugnen igen ca 10-15 minuter.
    Servera med grönsallad.

    Låter kanske inte så gott, men sjukt smarrigt! (Och onyttigt) 😉
    Men perfekt när kidsen är övertrötta och man har varken ork eller lust att laga mat 🙂

  2. Therese

    En god och snabb vardagsmat som är supergott är pasta med lyxig laxsås.
    För ca 4pers : 250gram kallrökt lax, 2½dl matlagningsgrädde, 150gram spenat , 1st fiskbuljongtärning 1st vitlöksklyfta. Skär laxen i bitar. Koka upp grädden, buljongtårning, pressad vitlök och spenat och låt det koka under omrörning. Tillsätt sedan laxen och låt bara den bli varm typ. Servera såsen till nykokt pasta. En annan snabb favorit är djungelgryta : http://www.arla.se/recept/djungelgryta/

  3. Alexandra

    Här är ett recept på kasslergratäng med ris.
    500 gram kassler (kyckling funkar säkert bra de med!)
    500 grädde
    1-2 burkar skivad inlagd ananas
    Chilisås
    Riven ost
    Ris

    Skär kassler i skivor och lägg dom i en form och lägg över ananasen.Blanda ihop grädde och så mycket Chilisås du vill ha.häll i såsen i formen och strö över valfri riven ost.
    Sätt in i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg. Under tiden kokar man riset. Klart! 🙂

  4. Malin

    Här kommer ett till smidigt lax-recept. Vi fick det här receptet med Linas Matkasse för ett år sedan och här säkert gjort den minst 10 gånger sedan dess. Det är en storfavorit hos treåringen här hemma.

    SESAMLAX I UGN
    Dela laxfile i portionsbitar (helst färska, men frysta går OK).
    Häll upp kinesisk soja på en tallrik och sesamfrön på en annan tallrik.
    Vänd laxbitarna i först sojan och sedan i sesamfrön.
    Lägg i ugnsform och tillaga i 175C 10-20 minuter beroende på hur stora bitarna är.
    Serveras med ris, broccoli och en yoghurtsås med lime.

  5. jessica

    Ett äckligt lätt recept här då.

    Saker du behöver.
    Köttfärs ca 500 g
    Grädde mjölk cement friech (man kan ha lite av varje eller utesluta nått)
    Majs
    Sweet chili sås
    ketchup
    Å kryddor vid behov (jag använder inte mycket kryddor själv)
    Och en barkis limpa.

    Gör såhär.
    Sätt ugnen på ca.200 grader.
    Stek köttfärsen och gör som jag å häll i lite lagom med resten av ingredienserna så det blir typ köttfärssås.
    Skär av rumpbiten på barkisen å gröp ur innehållet. Sen häller du i köttfärssåsen i barkisen. Lägg allt på en plåt å lägg rumpbiten så barkisen ser hel ut så rinner det inte ut allt för mycket.
    Ställ in i ugnen tills barkisen blir som en skorpa, blir ca 10-15 minuter..

    Sen skär man bara en så stor bit man vill ha.. Detta receptet räcker till oss som e två vuxna och två barn (3 och 5 år)
    Köttfärsen kan man ju lägga i vad man vill typ champinjoner tomater ost mm.. men såhär brukar våran bli.. enklare än det låter å smaskigt.. gott att doppa det ur gröpa i köttfärssåsen med:)

  6. Caroline

    Låter jättegott, måste testa någon gång!

    Här kommer mitt superenkla, goda recept på lax i ugn:

    – Fyra bitar laxfilé
    – 3 dl grädde/matlagningsgrädde/havrematlagningsgrädde
    – 1 dl creme fraiche (kan uteslutas)
    – 3 msk hummerfond
    – 2 tsk senap (tex Dijon)

    Koka ihop detta. Lägg laxen i en ugnssäker form och häll på såsen. In i ugnen, 200 grader i 25-30 minuter. Servera med tex kokt potatis och broccoli.

    Denna rätt är superenkel att göra och sköter sig själv. (Obs, det är viktigt att man låter såsen koka upp, annars blir det för rinnigt!)